Mélyütés a DEL-nek: nem kér licencet a Hamburg

   

A 2016/17-es idényben nem indul a német élvonalban a Hamburg Freezers ? derült ki a klubot tulajdonoló amerikai szórakoztatóipari befektetői konzorcium közleményéből.

“Dacára a szilárd elkötelezettségünknek és a 14 éve tartó állandó hamburgi befektetéseinknek, továbbra is nehézségekkel küzdünk amiatt, hogy ugyanabban a ligában több csapatunk is van (a csoport a tulajdonosa az ugyancsak DEL-es Eisbaren Berlinnek is ? HBlog) ? jelenti ki a közleményben a befektetői csoport európai elnöke, Tom Miserendino. ? Emiatt már 2011 óta szerettük volna magunkat egy csapat tulajdonlására korlátozni. Azóta szerettünk volna olyan befektetőt találni, akár Németországban, akár külföldön, aki átveszi a Freezerst. Ebben nem jártunk sikerrel. A továbbiakban már nem volt tartható, hogy két csapatunk van a DEL-ben, ami sajnálatos módon erre a nehéz döntésre vezetett bennünket.” A Sport1 német sportadónak a döntés egyéb okairól is hajlandó volt beszélni a főnök: “A sikeresebb csapat mellett döntöttünk. A Hamburggal sajnos soha nem kerestünk pénzt” ? tette hozzá. A Hamburg egyébként úgy vonzotta a negyedik legtöbb nézőt a DEL-ben, hogy az egész ligának is nőtt a nézettsége a legutóbbi idényben. Meccseik 9022 fős átlagos látogatottsága a 10. legmagasabb volt az európai csapatok között.

“Derült égből villámcsapásként ért bennünket a hír ? reagált Gernot Tripcke ligaigazgató az n-tv szerint. ? Abban kell reménykednünk, hogy így vagy úgy, de van még innen visszaút.” Ha a ligaigazgató reményeivel ellentétben mégsem sikerülne szponzort szerezni, akkor a DEL szabályai szerint meg kell próbálni feltölteni a mezőnyt. A sportteljesítményt illetően a legközelebb ehhez a Kassel Huskies állna, amely megnyerte a DEL-2-t, ám ott egyelőre nem készültek erre az eshetőségre. “A jelenlegi állás szerint a jövő szezont a DEL2-ben tervezzük ? mondta erről Joe Gibbs, a Huskies menedzsere. ? Hogy tudunk-e tenni valamit, azt előbb meg kell nézzük. Nem zárunk ki semmit, mindent alaposan végig kell elemeznünk.”

hamburg-freezers488

A DEL-licenckérelem beadásának határideje május 24., ha addig nem érkezik új befektető, az a hamburgi profi hoki időleges végét jelenti. Mostanában rájár a rúd a hamburgi csapatokra. Miközben a szintén a Freezers részvényeit birtokló csoport üzemelteti a világszínvonalú fedett sportlétesítményeket, a közelmúltban bedobta a törölközőt a HSV férfi kézilabda-csapata, a hamburgi profi röplabdacsapat és csatlakozhatnak hozzájuk a profi kerékpárosok is, a csarnok tehát sportesemények nélkül marad. A profi sportot ez idő szerint csak a Hamburger SV és az FC Sankt Pauli focicsapatai fogják jelenteni az 1,8 milliós kikötővárosban.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum