Bejárunk még ennél nagyobb csúcsokat is

   

Ladányi Balázst is lenyűgözte válogatottunk németek ellen mutatott játéka, véleménye szerint bárhogy alakuljon is a kedd délutáni mérkőzés, büszkék lehetünk játékosainkra. Akiknek nagyon szép jövőt jósol a 11-es, szerinte ugyanis nem járunk még a csúcson.

Ladányi Balázs a záró mérkőzést követően is megosztotta gondolatait: “A srácok üres tankkal jönnek haza, mindent kitettek a jégre. 2009-ben csak megmutattuk Svájcban, hogy létezünk, idén pedig el is helyeztük magunkat a térképen, rávilágítottunk, hogy velünk is kell számolni. Ha a világbajnokság előtt valaki azt mondja, hogy az utolsó nap még reális esélyünk van a bennmaradásra, akkor rögtön aláírom. Ne legyünk telhetetlenek, de mint mindig, most is evés közben jött meg az étvágy. Megvan az első győzelmünk, alakul az A csoportos rutinunk, ami lehet nincs akkora, mint az ellenfeleknek, de biztos vagyok benne, nem ez volt a fiatalok első és utolsó A csoportos vb-je. Csak gratulálni lehet a csapatnak, a szurkolókat is maximálisan kiszolgálták, akik szintén nem kevésbé a csapatot. A hazai szövetséget ismervén nem elképzelhetetlen, hogy pár év múlva megpályázzunk egy A csoportos világbajnokság rendezési jogát. Ez megint a kerekasztal körüli dolgok végkimeneteléről szól, amit már pedzegettünk a világbajnokság kezdetén. A nemzetközi szövetségben is tudhatják, ha egy svájci vagy oroszországi világbajnokságon ? hogy csak az A csoportos vb-ket említsem ? ilyen hangulatot teremtettek a magyar drukkerek, akkor egy hazai rendezésűn mekkora fieszta lenne. Közel kerültünk ahhoz, hogy ilyenen gondolkozhatunk. Megsüvegelendő kapusteljesítményeink voltak, és a mi kapusaink nem az NHL-ből vagy a KHL-ből jöttek, hanem a hazai csapatokból. Ugyanez érvényes a támadó és védekező alakulatokra. Az osztrákok lassan bosszankodhatnak, hogy az EBEL nem csak a szlovén, hanem a magyar jégkorongot is feljebb hozta, ennek eredményeképpen perifériára szorítva a sajátjukat.”

Felmerül a kérdés, ha Franciaország ellen is ilyen fegyelmezetten játszik a csapat, akkor azon a mérkőzésen is lehetett volna keresnivalónk: “Valószínűleg igen, de nem lehet összehasonlítani a két meccset, akkor nem így játszottunk. Sorozatterhelés esetén a teljesítmény hullámzóbb, de még egy meccsen belül is vannak erősebb és gyengébb periódusok is. A sorozat és meccsterhelések esetén döntő, kinél mélyebbek a hullámvölgyek és ki miként tudja azokat átvészelni. Felesleges a francia meccsen morfondírozni, tanultunk belőle, sok tapasztalatot szereztünk. Minden mérkőzés más és más, ki gondolt volna a fehéroroszok legyőzésére az eddigi eredményeik és összeállításuk alapján?”

HUNGER vb

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

A németek ellen nyoma sem volt a görcsösségnek, ami a nagy nyomás alatt játszott francia meccset jellemezte. Ladányi szerint ezek tudat alatt dőlnek el: “Franciaország ellen tudat alatt bennünk lehetett, hogy ezen a meccsen kell megmutatni, mit tudunk. Ez akkor nem sikerült, a kiállítások és a rossz helyezkedések következtében. Biztos vagyok benne, hogy a stáb sokat elemzett a találkozókat követően, sőt sokszor a meccsek alatt is. A jégkorongcsapat olyan, mint egy óraszerkezet, úgy ketyeg, ahogy beállítják, itt az edzők a finomhangolók. A játékosok csúnyán kifejezve bábuk, akiket ha jól mozgatnak, irányítanak, akkor nagy dolgokra képesek. Megtaláltuk a németek ellenszerét, sokáig úgy tűnt, pontot, esetleg pontokat tudunk rabolni tőlük. Gondoljunk csak bele, hol játszanak ezek a német hokisok?

Ejnye-bejnye azoknak, akik kritizálnak egy-két gyengébben sikerült meccs után, de le a kalappal újra a válogatottunk előtt! Most kellene megszólaltatni a fanyalgókat, akik temették a csapatot a francia meccset követően, ők ilyenkor háttérbe szorulnak. Magyarországon sokkal többen próbálnak meg hozzáértőnek lenni sokszor mindenféle sport vagy hoki múlt nélkül. Ha Kanadában lenne sok, az még elfogadható lenne, mert sokan játszottak vagy játszanak ott magas szinten. Náluk jogosan lehet kritizálni, mert van tudás mögötte. Nálunk, aki tudása alapján kritizálhatna, az nem teszi, mert pontosan tudja, mekkora és milyen munka folyik a jégkorongban. Vannak olyan napok, amikor semmi sem jön össze, máskor minden korong szerencsésen pattan. Ezért szép a sport, mert nincsenek lefutott meccsek, a jégkorongban meg pláne nincs.”

Ladányi bizakodó a Franciaország?Fehéroroszország mérkőzés előtt: “Mindegy mi történik, nem szabad bánkódnunk, azokat a németeket szorongattuk meg, akik harmadikak lettek a csoportban. Bízom benne, hogy odateszik magukat a franciák és behúzzák a meccset. Ki-ki mérkőzés lesz a fehéroroszok számára, akik nagy tapasztalattal bírnak. Fontosabb számukra a mérkőzés, nem kérdés, hogy mennyire lesznek motiváltak, tudjuk, hogy nagy küzdők, de kíváncsi vagyok, mennyi plusz energiájuk lesz. Most nyugodtabbak lehetnénk, ha a franciák teljes kerettel jöttek volna, és nem dőlt volna ki a torna folyamán sérülés miatt egyre több játékosuk. A lényeg, egyre közelebb kerülünk az előttünk lévő országok válogatottaihoz, és valószínűsíthetően nem járunk még a csúcson!”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum