Öten még feljuthatnak, egy már kiesett

   

Még jobban összekuszálódtak a szálak a katowicei divízió 1/A-s világbajnokságon, igaz, egy kérdésre megszületett a válasz: Japán a divízió 1/B-ben folytatja.

A hosszú idő után először nem Mark Mahon által vezetett távol-keletieken már az elején látszott, hogy ők lehetnek ebben az évben a gyenge láncszem, és erre nem bírtak rácáfolni menet közben. Négy forduló után 0 ponttal állnak, mostantól a visszakapaszkodás lebeghet a szemük előtt. A szerdai játéknapon az olaszokba törött bele a bicskájuk, az 1-1-es első harmad után a másodikban két gólt kaptak, miközben ők már nem szereztek többet, maradt az 1-3. Az ezzel a sikerrel 6 pontos olaszok ellenben életben tartották pislákoló feljutási reményeiket.

A torna meglepetéscsapatának nevezhető Dél-Korea alaposan ráijesztett a szlovénokra, miután már az első percben megszerezte a vezetést. Ezzel azonban el is lőtték az összes puskaporukat Swifték. Sabolicék még a nyitó menetben fordítottak, aztán a következőben lerendezték az összes nyitott kérdést, 4-1-ről nem sok esély maradt arra, hogy az újonc visszajöjjön. Nem is tette, sőt kapott még egyet, így lett 5-1 a vége.

A világbajnokságot két váratlannak is mondható vereséggel kezdő lengyelek két váratlan sikerrel folytatták. Azok után, hogy kedden simán elintézték az A csoportból érkezett Szlovéniát, szerdán az ugyanonnan jött Ausztriának sem kegyelmeztek. Ez a meccs szorosabb volt, mindössze egy gól született, ezt még a 13. percben szerezte Grzegorz Pasiut. Przemyslaw Odrobnynak 29 lövést kellett hárítania a shutouthoz és ahhoz, hogy a házigazda 1-0-s győzelemnek örülhessen.

A helyzet most az, hogy a pénteki utolsó kör előtt nem kevesebb, mint öt csapatnak van esélye a feljutásra, valamennyien három ponton belül állnak. A 9 egységgel első Szlovénia a 8 pontos Ausztriával játszik, ez lesz a csúcsrangadó, ám előbb még a 7 pontos Dél-Korea csap össze a 6 pontos Olaszországgal. Amennyiben az előrébb állók győznének ezeken a találkozókon, akkor az esti Lengyelország?Japánnak már nem lesz tétje. A történet finomsága, hogy két biztos feljutó esetén a volt A csoportosok egy hosszabbításos osztrák győzelemmel kigolyózhatnák a többi bizakodót, de mivel az idei speciális kiesési szabályok miatt benne van a pakliban, hogy csak egy válogatott örülhet, ezért muszáj komolyan egymásnak esniük. Úgyhogy izgalmas péntek jön Katowicében, az egyszer biztos!

d1a tabellaPOLAUT-vb

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum