Ki jut innen A csoportba?

   

Kőkemény meglepetésekkel folytatódott a divízió 1/A-s világbajnokság Katowicében. Már a szlovénok sem hibátlanok.

A keddi játéknap azzal indult, hogy Dél-Korea elkapta Japánt. Az első harmadban három gólt rámoltak be Swifték ? az AHL-ben is megfordult kanadai ismét eredményes volt, öt találatnál jár ?, és ekkor szerzett előnyüket végig megtartották. Kellett ehhez az is, hogy az összes japán előnyt kibekkeljék: az utolsó menetben négy ilyen volt egymás után, de maradt a 3-0. Japán története során először kapott ki ázsiai válogatottól, a két csapat eddigi egymás elleni mérlege 25-0 volt.

A következő összecsapás csúcsrangadónak számított, hiszen két liftező csapat találkozott. Aki azt gondolta, hogy a lengyelek magabiztos legyőzésével kezdő olaszok esélyesebbek, mint a felkészülés során harmatos, majd a tornát is nyögvenyelősen kezdő osztrákok, tévedett: szomszédaink simán behúzták, az első harmadban egyszer, a másodikban még kétszer találtak be, a harmadik elején a negyedik is meglett, innen már csak kozmetikázni tudtak az eredményen az olaszok, felzárkózni nem, a vége 4-2 lett. Ezzel a sikerrel 8 pontja lett Ausztriának, és a táblázat élére állt.

Úgy sejtettük, ideiglenesen, pár óra erejéig, minthogy a napot a topfavorit Szlovénia és a 0 pontos Lengyelország meccse zárta. A házigazdák azonban nem feltartott kézzel mentek ki jégre. Az első felvonás 1-1-e után a másodikban letaglózták Jeglicéket, három gólt rámoltak be Robert Kristan kapujába. Elsősorban az Angliában roppant eredményesen légióskodó Tomasz Malasinski volt elemében, mesterhármasig jutott. Szlovénia innen hiába próbálkozott, maradt az 1-4.

Alaposan összekuszálódtak a szálak ezek után. Hogy ki jut fel az A csoportba, nemcsak azért megjósolhatatlan három játéknapot követően, mert az idei év speciális kiesési szabályai miatt azt sem tudni, egy vagy két csapat örülhet a végén. Jelenleg Ausztria az első a táblázaton 8 ponttal, Dél-Korea 7, Szlovénia 6 egységgel áll. A mai forduló három szuperizgalmas és sorsdöntő mérkőzést hoz. Ha a kiesés szélére sodródott Japán ? a távol-keletiek két éve még a feljutásért küzdöttek, és ha nincs Vas Márton és az ő hibátlan büntetői, örülhettek volna ? legyőzi Olaszországot, ezzel a három ponttal meg is előzi ellenfelét. Utána Szlovénia és Dél-Korea találkozik: nem sokan számíthattak arra előzetesen, hogy itt egymás közt döntik el a felek, ki érdemelhet feljutást, és aki nyer, nagy lépést tesz a jövő évi német?francia világbajnokság felé. Zárásként Lengyelország és Ausztria megy jégre, és ha a hazaiak a másik liftezőt is felülmúlják, akkor az első két nap vereségei ellenére még mindig marad sanszuk az utolsó körre. Ha ellenben buknak, akkor tényleg a kiesés ellen kell harcolniuk pénteken, az osztrákok pedig egyre jobban bízhatnak a visszaliftezésben.

Akárhogy is, kimondható: az lenne a meglepetés, ha nem születne ma meglepetés Katowicében.

POLSLO vb

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum