Mindenki megkapta, amiben megállapodtunk

   

Megtehettük volna, hogy összevásárolunk mindenkit, ám inkább úgy döntöttünk, hogy építkezünk. Hudák Gáborral, a Ferencvárosi TC jégkorong-szakosztálya szakmai igazgatójával készített tartalmas interjút a Nemzeti Sport a hétvégi mellékletben.

A Szűcs András jegyezte írásban a sportvezető elmondta, öt éve kezdték el újra lerakni az alapokat, az előkészítő korosztállyal. “Megtehettük volna, hogy összevásárolunk mindenkit, ám inkább úgy döntöttünk, hogy építkezünk. Jövőre már a serdülőben játszanak majd ezek a gyerekek, és alattuk is megvan a bázis. Előrelépés, hogy a Népligetben sikerült felállítanunk egy sátras pályát, amit szeretnénk fejleszteni. Ez volna az elsődleges feladatunk, miközben a felnőtteket versenyeztetjük, akik idén 2012 után jutottak be ismét a rájátszásba. Ennél többet nem lehetett kívánni.”

Hudák büszke rá, hogy az irodában is gyorsan rendet teremtett. “Nálunk mindenki megkapta, amiben megállapodtunk. A Ferencvárossal fillérre el kell számolnunk, mindenki be van jelentve szerződéssel, ami nagy előrelépés. Előnyöm, hogy megtanultam a BKV-nál, mindenre figyelni kell, bátran állunk bármilyen ellenőrzés elé.”

Hudak FTC

Hudák Gábor (18) a Dunaferr?FTC 1996-os jubileumi meccsen. Fotó: dunaujvaros.com

Kitért a Fradiváros projektre, amelynek keretében több évtizedes terv valósulhat meg, megépülhet az FTC első jégcsarnoka. A hírek és Kubatov Gábor klubelnök múlt heti tájékoztatása szerint talán már idén megindulhat az építkezés a Népligetben, az Építők-pályán. “Amíg nincs saját csarnok, addig az életben tartás elegendő, ezután indulhat csak el a csapat igazi fejlődése” ? tette hozzá e hírhez Kubatov a Fradi-hoki jövőjéről alkotott véleményét.

Hudák az új jégcsarnokról szóló tájékoztatást a következőkkel fejelte meg: “Van terv a Fradivárosra, ami a legutóbbi húsz év legkonkrétabbnak tűnő terve. (?) Információim szerint erről döntés született kormányzati szinten, bár ezek nem hivatalos infók.” És egy tragikomikus adalékkal zárta a kérdéskört: “Jászberényben két pályaavatón játszottam: a nyitottén mint úttörő, a fedettén mint öregfiú. Nem gondoltam volna, hogy Berényben úgy avatok fel kettőt, hogy a Fradinak nincs egy sem.”

A szakmai igazgató elmondta, a MAC-hoz hasonlóan a zöld-fehérek is mehettek volna a Tüskecsarnokba játszani ebben a szezonban, de “anyagi megfontolások miatt maradtunk” Pesterzsébeten. “A fővárosban a csapatsportok nincsenek a topon. Vidéken a város segít, ez itt nem így van, mert sok a kerület, sok az egyesület, tehát az önkormányzati támogatás alacsony.”

Mindenesetre ha a Fradiváros terve realizálódik, akkor néhány éven belül újabb két modern jégpályával gazdagodhat a magyar hoki, hiszen már fut egy másik nagy projekt. Az Alba Aréna, vagyis a Volán A pályája ebben az évben a telekvásárlás és a tervezés stádiumában jár, idén 509 millió forint áll rendelkezésre erre a célra.

Ha minden jól megy, jövőre akár az építkezés is megkezdődhet mindkét helyszínen.

Hudák elmondta még, hogy a bajnokesélyes gárda kialakításához kell egy igazi saját pálya. Hogy mi a középtávú jövőkép, merre menne tovább a Fradi-hoki, benevezné-e más ország bajnokságába az FTC-t, azt a MJSZ-től teszi függővé, “meg kell várni, milyen szakmai koncepciót tesz le a szövetség”.

Hudak FTC 2

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum