Fehérvár?MAC 3-1

   

A MAC az 59. percig nyitottá tette az elődöntőt, a Fehérvár nem játszott jól, de megérdemelten jutott a döntőbe. Mindkét oldalt kiváló kapusteljesítmények segítették.

A Fehérvár szinte teljes EBEL-kerettel állt fel a meccsre, két sérültje, Banham Frank és Kóger Dániel nélkül. A MAC-nál összerakták a DVTK-val játszott MOL Liga-döntőben megsérült McDonaldot, így csak Klempát és Szappanos Dávidot nélkülözte a fővárosi csapat.

A második meccsre már kíváncsi volt a fővárosi közönség, húsvéthétvégéhez és szombat délutánhoz képest elég sokan voltak a lelátókon.

A Fehérvár óriási shifttel kezdte a meccset, több mint egy percig beszorította ellenfelét, és 1:03-nál Sarauer üresre játszotta magát a kapu előtt, Bálizsnak esélye sem maradt védeni, vezetett az EBEL-csapatunk 1-0-ra. Még egy kis idő kellett, mire a MAC is megérkezett a mérkőzésbe, majd az 5-6. perc táján váratlan fordulatnak lehettünk szemtanúi, sorra érkeztek a MOL Liga-újonc helyzetei, amelyek ráadásul egyre nagyobbak lettek. A harmad második fele már egyértelműen Majoross Gergely csapatáé volt. Többször is csak Rajna Miklós formájának és ? Jeff Hayes helyzeténél ? a kapuvasnak volt köszönhető, hogy nem esett MAC-gól ezekből a ziccerekből. Takarékosan játszott a Volán, egyáltalán nem sikerült megmutatnia, hogy nívósabb bajnokságból érkezett, mint a MAC.

MACAVS MK SF B

Fotó: Gróf Barbara

Ami az első harmadban nem sikerült, az a másodikban igen, Hayes viharzott el a jobb szélen, Saarenpaa érkezett a hosszún, és bevarrta az egyenlítő gólt a 21. percben. 1-1. További MAC-támadások jöttek, majd egy -gáncsolás és egy gyors előnygól a Volántól. Sarauer lövését még fogta Bálizs, de a kipattanónál már nem volt esélye, Bodo ember nélkül érkezett, az üresbe húzta, 2-1 a 23. percben. Aztán ahogy az első harmadban a túloldalon Rajna, ezúttal a MAC-nál Bálizs tartotta komoly védésekkel az eredményt, ezért nem tudott nagyobb előnyre szert tenni a Volán. A harmad közepén jó tíz percig megmutatta a székesfehérvári alakulat, hogy van különbség a két csapat tudása között. Ennek ellenére ebben a szakaszban nem nőtt a különbség, és a harmad végére ismét visszatért a váltakozó játék a jégre, Rajnának is akadt dolga, ha nem is sok. Megérdemelt egygólos Volán-vezetéssel mentek a csapatok szünetre.

Jó volt látni, hogy a sok ismeretség ellenére a két csapat játékosai túlnyomórészt befejezték az ütközéseket, és még némi tekintélyteremtésre is futotta erejükből. Igazi hokimeccset raktak a Tüskecsarnok jegére a felek.

A harmadik harmad fehérvári aktivitással kezdődött, majd valamelyest ellaposodott a küzdelem. Öt-hat perc hokiszünetet követően a MAC nyomta meg először a gázpedált, néhány csere erejéig kapujához szorította riválisát. Ismét komoly lehetőségeket alakított ki a hazai pályán játszó csapat. A Volán némileg átszervezte magát, 2-2,5 sorra állt át, de nyomást nem helyezett az egygólos hátrányban lévő csapatra. A hajrához is így érkeztek a felek, és a fővárosi MOL Liga-újonc nem tett le arról a tervéről, hogy a tisztes helytállásnál nagyobb meglepetést okozzon. A fiatalok is sokat tettek ezért, Terbócs, Silló és Stipsicz is keményen dolgozott, a legközelebb éppen utóbbi, a hátvéd létére végig akciódúsan játszó 21-es volt a gólhoz. Na meg Németh Attila, akit annyira egyedül hagytak, hogy először meglepődött, majd kapuvasat lőtt. A gól nem jött össze, a kapus lehozatalát pedig Benk András büntette meg az 59. percben, beállítva a 3-1-es végeredményt.

A Fehérvár magához képest gyengén játszott, a MAC mindent megtett a sikerért, de a komolyabb játékerő győzedelmeskedett ezen a meccsen. Ezzel együtt Majoross Gergely csapatának hatalmas dicséret jár, komolyan megnehezítették és mindvégig kérdésessé tették Bartalisék győzelmét. A Volán nem tudott osztálykülönbséget prezentálni, de megmutatta, hogy ami nem megy 6 EBEL-essel, az megy 22-vel, az osztrák ligában játszó csapattal összejött a győzelem a Tüskecsarnokban igazi tétmeccsen.

Megismétlődik a tavalyi döntő, vasárnap előbb a bronzmeccset rendezik, a MAC a Debrecennel találkozik, majd este jöhet a Fehérvár?DVTK összecsapás.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum