Nem kapnak könnyítést a magyar szurkolók a vb-re

   

A korábbi híradásokkal ellentétben a magyar szurkolók semmilyen engedményben nem részesülnek az orosz vízum megszerzésével kapcsolatban.

Sajnos tévesen jelent meg az MJSZ hivatalos honlapján, hogy soron kívüliséget kapnak a magyar szurkolók. Az Orosz Vízumközpont  erről a könnyítésről nem tud. A vízum kiadásáért felelős hivatal tájékoztatása szerint a soron kívüliség csak a magyar csapatra és családjukra vonatkozik.

Az A csoportos világbajnokságra készülő magyar szurkolók tehát normál eljárásban juthatnak orosz vízumhoz. Ugyanúgy be kell mutatni az utazásra vonatkozó papírokat és a szálláshely igazolását (vócser) vagy a meghívólevelet, mint bármelyik turistának.

A vízumügyintézésben gyakorlott irodák szerint az ügyintézés 5-7 munkanapot vesz igénybe, amikor nincs csúcsidő, a vb és a tavaszi aktivitás miatt előfordulhat, hogy megnő az ügyintézés ideje, mivel egyszerre sokan fordulnak a hivatalhoz. Ezért azt javasolják, hogy óvatosságból már most, de legkésőbb 3 héttel az utazás időpontja előtt kezdje meg a vízum ügyintézését. A vízum alapára 19 025 forint, a sürgősségi vízum 30 025 forintba kerül, de ez 2 munkanap alatt elkészül. Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a vízum egyszeri belépésre jogosít, a kétszeri belépésnek vannak feltételei, aki szeretne a vb alatt hazajönni és visszamenni, tájékozódjon ebben a kérdésről.

Minden tudnivalót megtalálnak ide kattintva.

Alapesetben a következő dokumentumokkal mindenképpen rendelkezni kell a vízumszerzéshez: retúr repülőjegy (légi közlekedés esetén), szállodai foglalást visszaigazoló dokumentum (vagy meghívólevél), érvényes útlevél, balesetbiztosítás, kitöltött vízumigénylő lap, színes igazolványkép.

Amennyiben nem kíván valaki vesződni a hivatallal, segítséget nyújtanak a különböző irodák. Az 1000 út utazási iroda speciális ajánlatot dolgozott ki a magyar hokiszurkolók részére. A meghívólevéllel vagy szállásigazolással rendelkező utasok részére 22 ezer, a meghívólevéllel nem rendelkezőknek 28 ezer forintért vállalják a vízumügyintézést.

Jelen állás és a szervezők tájékoztatása alapján 400-500 magyar szurkoló utazik szervezetten a világbajnokságra, feltételezhetően körülbelül ugyanennyien intézik maguk az utazásukat.

orosz vizum

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum