Hári János korábbi csapata ellen viheti élvonalba a jelenlegit

 

A Leksand kétszer nyert az Allsvenskan második helyezettje ellen, így kiharcolta a jogot, hogy osztályozót játsszon a Modóval a feljutásért. Vas Jánosék fantasztikusan kezdték a cseh másodosztály elődöntőjét, két meccset nyertek idegenben. Erdély Csanádék is nyertek, Sebők Balázs számára viszont véget ért a klubszezon.

A Hockey Allsvenskan rájátszásában a Leksand a Tingsryd csapatát fogadta. A két nyert meccsig tartó párharcban, amelynek tétje az osztályozó lehetősége volt az élvonalba jutásért, 1-0-ra vezetett a hazai csapat. Erősen kezdett a Leksand, Hári János passzából Johan Porsberger már két és fél perc elteltével megszerezte a vezetést, amit negyven másodperc múlva kettőre növeltek. Lépéshátrányba került a Tingsryd, amely innen már csak futott az eredmény után. Még az első harmadban feljöttek egy gólra, de ennél közelebb nem jutottak. A középső periódus 1-1 lett, a harmadikat 1-0-ra nyerte a Leksand, a vége 4-2 lett. Hári János már 51 pontnál jár, teljesítményére a továbbiakban is nagy szüksége lesz csapatának, amely azzal a Modóval játszik a feljutásért, amely 13. helyen végzett a svéd elitben és ahol Hári három szezont is lehúzott.

hari leksand banner

Nagyon nagy meccset nyertek Vas Jánosék a cseh másodosztály elődöntőjében a Ceske Budejovice otthonában. Az első meccshez hasonlóan ismét sokszor került hátrányba a Slavia, az elsőből azonban gólt szereztek és ez megadta az alapot a továbbiakhoz. A harmad végén a finn légiós, Henri Tuominen csúnyán ütközött a hazaiak egyik csatárával, aminek végleges kiállítás lett a vége. A gondokat tetézte, hogy Bahensky egy hatalmas helyzetben túlságosan is felpörgött, odaszúrt a korongra rátenyerelő kapus kesztyűje alá, majd a kicsorgó korongot belőtte a kapuba. A játékvezetők nem csak hogy érvénytelenítették a találatot, de a csatárt is kiküldték két percre. Még szerencse, hogy az első szünet megfelezte a két perc kettős hátrányt. A csapat nagyot védekezett, Hylák kapus elképesztő formában védett, így sikerült kibekkelni a hátrányt. Ezt követően a vendégek kerültek létszámfölénybe és egy nagyon szép, sokpasszos kombinatív figura végén kettőre növelték az előnyt. A gólt a kékvonalról ütötték, Vas János fontos szerepet vállalt a kapu előtt kötötte le a hálóőr és egy hátvéd figyelmét. Öt perccel később lekontrázta a hazaiakat a Slavia, Ziga Pavlin lépett ki egy koronggal, a szlovén bekk a végén lecsúsztatta azt Robinsonnak, aki fonákkal emelt a hálóba. A Ceske Budejovice mindent megpróbált, de megőrizte háromfás előnyét a második szünetre a fővárosi csapat. A harmadik játékrészben pedig már nem is erőltették a támadásokat, inkább csak okosan pörgették az időt. Közben pedig mesterien használták ki az egyre inkább kinyíló védelem megingásait, 10 perccel a vége előtt így már 0-5 állt a táblán. A végén a hazaiak is megszerezték a becsületgólt, ezzel alakult ki az 1-5-ös végeredmény. Komoly munka van a második győzelemben is, Vas János ezúttal nem szerzett pontot, de két lőtt gólnál is jégen volt. Összesítésben a Slavia 2-0-ra vezet, mindkét idegenbeli meccsét megnyerte, az alapszakaszban második legtöbb gólt szerző Ceske Budejovice hazai pályán 120 perc alatt mindössze két gólt tudott szerezni.

Döntő mérkőzésen szenvedett vereséget a KalPa, így nem sikerült kivívni a legjobb nyolc közé kerülést a finn első osztályban. Pedig az első harmad végén emberhátrányból szereztek vezetést Sebők Balázsék. A második periódus első felében második fórját már nem hagyták kihasználatlanul a vendégek és egyenlítettek, majd a második szünet előtt a vezetést is átvették. Szinte hiába borult fel a pálya az egész meccs alatt, a KalPa képtelen volt újabb gólt szerezni pedig 31 kaput eltaláló lövésükkel szemben a Pelicans csak 18-ig jutott, ez utóbbi mutatót már aligha lehet lejjebb szorítani. A vége 2-1 lett, összesítésben 2-1-gyel ment tovább a lahti csapat. Sebők Balázs 15 perc jégidőt kapott, összesen 48 meccset játszott a szezonban, ezeken 5 gólt és 9 asszisztot szerzett.

Hosszabbításban nyert Erdély Csanád csapata, a Sioux Falls Stampede a Madison Capitolsszal szemben a USHL-ben. Az első harmad végén emberelőnyből szerzett vezetést az 5000 néző előtt játszó Stampede, amit a 47. percben egalizáltak a vendégek. Jöhetett a hosszabbítás, ami 4-4-ben kezdődött, majd az idő előre haladtával a létszám mindkét oldalon háromra csökkent. Ez kedvezett a hazaiaknak, akik a 65. percben meg is lőtték a mindent eldöntő második találatot és 2-1-re nyertek. Erdély Csanád az első sor centereként kezdett, pontot nem szerzett, a Stampede negyedik helyen áll nyugaton.

Magosi Bálint nélkül nyert a Briancon a kiesés elkerüléséért folytatott csatában. Az ellenfél az alsóházat vezető és jövő évi helyét már bebiztosító Bordeaux volt, akit 2-1-re sikerült legyőzni. A Brriancon helyzete így is közel kilátástalan, két fordulóval a szezon vége előtt 20 ponttal az utolsó helyen állnak, az osztályozót jelentő negyedik hely 5-6 pontra van.

Rich Chernomaz csapata, a Löwen Frankfurt harmadszor is kikapott a Kasseltől a DEL2 negyeddöntőjében, így a négy győzelemig tartó párharc állása egyre kritikusabb a magyar válogatott szövetségi kapitánya és együttese számára.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2015/16:

Név Csapat Liga H M G A P
Azari Zsolt Sanok PHL 5. 20 4 2 6
Erdély Csanád Sioux Falls Stampede USHL 5. 47 5 5 10
Fekete Dániel VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 1. 34 19 20 39
Galló Vilmos Linköping HC SHL (SWE-1.) 4. 41 5 4 9
Gáspár Máté EHC Linz EBEL (AUT-1.) 2. 2 0 0 0
Hári János Leksands IF Allsvenskan (SWE-2.) 2. 51 12 39 51
Láday Tamás* Medicine Hat Tigers WHL 9. 9 0 1 1
Magosi Bálint Briancon Ligue Magnus (FRA-1.) 12. 23 7 6 13
Briancon Kupa és Ligakupa 8 1 1 2
Sági Martin VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 1. 10 1 3 4
Sebők Balázs KalPa Liiga (FIN-1.) 8. 49 5 9 14
Sevela Peter Skalica Extraliga (SVK-1.) 10. 24 79 718 90,1
Sofron István Krefeld Pinguine DEL (GER-1.) 14. 28 2 5 7
Klagenfurt EBEL 2. 14 1 4 5
Vas János Slavia Praha 1. liga (CZE-2.) 4. 36 10 15 25
Vas Márton HC Fassa Falcons Serie A (ITA-1.) 5. 47 11 28 39
HC Fassa Falcons Olasz Kupa 2 1 1 2

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma),
M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. Dőlt betűs név=már nem légiós. Sevela esetében az G jelű oszlop a kapott gólok számát, az A a hárított lövésekét, a P pedig a a védési hatékonyságot, százalékban kifejezve.

*Láday Tamás azóta már hazatért, Fehérváron játszik a MOL Ligában.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum