Ötcsillagos döntője van a MOL Ligának

   

A DVTK Jegesmedvék légiósai mellett egy még mindig fiatal magyar csatár a húzóember a rájátszásban. Somogyi Balázs a szezon eddigi és hátralévő részéről is nyilatkozott, bónuszként pedig az A csoportos vb-szereplésről kérdeztük.

Somogyi Balázs óriási formában játszik szinte az egész szezonban. A nehéz helyzetbe jutott dunaújvárosi csapatból a nyáron harmadmagával ? Galanisz Nikandrosz és Pavuk Attila társaságában ? Miskolcra igazoló csatár már az alapszakaszban is kimagaslott a magyar csatárok között: Galanisz mellett csak ő került be a MOL Liga kanadai táblázatán az első tízbe ? 47 mérkőzésen 28 gólt lőtt és 28 gólpasszt adott, 56 pontja a 8. helyre volt elég ?, miközben a 28 lőtt góljával az 5. lett, egyszersmind a legjobb gólvágó lett a ligában a magyar játékosok közül.

A rájátszásban sem lassít, sőt. A 6 mérkőzésen máris lőtt 5 gólt ? kettőt épp legutóbb, döntő érdemeket szerezve a MAC legyőzésében ? és adott 6 passzt, mindemellett káprázatos a +/- mutatója, +11-en áll.

Somogyi MACMIS 3

Fotó: Mudra László (MAC)

A 24 éves csatár a felnőtt válogatottban már a 2009/10-es szezonban bemutatkozott ? gólpasszal kezdett ?, azóta összesen már 15 válogatottságnál jár, de élete egyik legfontosabb célja, a felnőtt világbajnoki szereplés még nem jött össze. Bár ott volt a novemberi EIHC-tornán, Norvégiában ő lőtte a magyar csapat mindkét gólját, de a februári olimpiai selejtezőn nem vehetett részt.

Feltételezhető, hogy április elején Somogyi Balázs is ott lesz a vb-felkészülést megkezdő magyar játékosok között, és az újvárosi támadó mindent megtesz majd, hogy bejátssza magát Rich Chernomaz 25 fős világbajnoki keretébe.

De ne szaladjunk előre, addig is még sok feladat vár rá. Csapata két győzelemre van a MOL Liga-győzelemtől és egyben a magyar bajnoki címtől, a jövő hét végén pedig a Magyar Kupáért küzdhet a Tüskecsarnokban rendezendő final fourban.

Kezdésként megemlítettük a Miskolc 9-esének, hogy messze a legeredményesebb magyar a rájátszásban. Mivel a MAC-nak két nagyon fontos gólt lőtt vasárnap, modhatjuk, hogy bombaformában van. A reakció hasonlított a jégen mutatott játékhoz, profi volt: “A játékos egész évben azért edz, hogy az aktuális csapatával átélhesse a döntő izgalmait. Nekünk ez sikerült idén, ezért mindenki próbálja kihozni magából a maximumot, ezt próbálom tenni én is. Eddig pozitívan sült el, remélem, hogy ez nem fog változni a folytatásban, sem a csapatnál, sem nálam.”

Somogyi MACMIS

Az természetes, hogy a miskolciak és az újvárosiak a válogatottba követelik, de egyre kevesebb rivális szurkoló van, aki szerint nem érett meg a feladatra. A MOL Liga-döntő és a Magyar Kupa után kezdődik a vb-felkészülés. Te betennéd magad a keretbe?  Igazából az érdekel, hogy volt már ennél jobb idényed korábban? “Igen, hallottam róla, hogy sokan örülnének annak, ha én is a keretben lennék. Ez nagyszerű érzés,  de nagyon erős a válogatott kerete és rengeteg ügyes, jó játékosunk van, szerencsére. Megpróbálom kihozni magamból a lehető legtöbbet, és remélem, hogy egyszer én is szerepelhetek majd egy felnőtt-világbajnokságon. Nem tagadom, úgy érzem, jó úton vagyok és nagyon jó döntés volt a nyáron a DVTK Jegesmedvékhez igazolni, hiszen előtte nem volt még ilyen sikeres szezonom.”

Rengeteg sérülés és nehézség ? többek között kapusmizéria és edzőváltás ? övezte a DVTK útját a döntőig. A csapat folyamatosan alakult, de az időzítés jól sikerült, a rájátszásra végképp összeállt. Somogyi is sokféle sorban játszott, most két kiváló légióssal megy, Justin Cseter és Keegan Dansereau mellett. Van kedvenc triója, vagy annyi a jó csatár a Jegesmedvéknél, hogy mindegy, miként rakja össze a sorokat Jason Morgan vezetőedző? “A sikeres szezon mögött rengeteg támogatás van, hiszen nagyon jó játékosok vannak a csapatban, akik hozzásegítettek a jó eredményekhez. Igen, két légióssal rakott össze az edző a rájátszásra, ez talán az egyik kedvenc sorösszeállítás, amiben eddig szerepeltem! Két nagyon tehetséges játékos mellett játszom, nagyon jó velük jégkorongozni.”

Végezetül maradt a szokásos kiszálló: hogyan értékeli a döntő eddigi két meccsét és mit vár a következő találkozón, szerdán? “Ötcsillagos döntője van a MOL Ligának. Két nagyon jó és jól felkészült csapat játssza. Sajnálom a Volánt, mert nagyszerű szezont tudhat maga mögött, de a döntőben csak két csapat lehet. Az első miskolci meccsen talán még fáradt volt a MAC, de a másodikon már egy másik arcát mutatta az újonc, szerencsére a magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést 0-3-ról. Természetesen miskolci győzelmeket várok Budapesten is, remélem, csütörtökön már bajnoki címet ünnepelhetünk!”

Somogyi MACMIS 4

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum