Megkezdődhet a Flamaropol műjégpálya bontása

 

Elhárult az akadály a végletekig lepusztult bukaresti műjégpálya lebontása és újjáépítése elől, ugyanis szerdán aláírta a bontási engedélyt Neculai On?anu, a bukaresti 2. kerület polgármestere. Valami mozgolódik Kézdivásárhelyen is, és felújításról álmodnak Galacon is.

Mint a polgármesteri hivatal közleménye megjegyzi, hogy legyen hely az új pályának, a régit teljesen elbontják, a hozzá tartozó melléképületekkel együtt. Az új épületben egy jégpálya mellett egy multifunkcionális sport- és rekreációs központ is helyet kap, a két épületrészt pedig egy átriumos előcsarnok fogja egymástól elválasztani. Az egyik homlokzat háromszintes, a másik ötszintes lesz, a kettő közötti összeköttetést a jégpálya feletti ferde síkú tető jelenti, amelyet zöld tetőkertként alakítanak ki, és amelyre az épület két oldalán elhelyezkedő rámpákon lehet majd feljutni. A jégcsarnok maga 3100 ülőhelyes lesz, ezen felül VIP páholyok, sajtópáholyok, vendéglátóhelyek lesznek kialakítva.

A multifunkciós részben uszoda, wellness részleg, edzőterem, kosárlabdapálya, mászófal és görkorcsolyapálya kap helyet a kereskedelmi és vendéglátó helyeken kívül. A létesítmény tervezett alapterülete több, mint 26 ezer négyzetméter. Az új Flamaropolról az építészek meggyőző látványterveket készítettek, ezeket erre a linkre kattintva lehet teljes számban megtekinteni.

flamaropol_belso

a jégpálya belső látványterve (forrás: Bukarest 2. kerületi polgármesteri hivatal facebook oldala)

flamaropol_kulso_2

a jégpálya homlokzatának látványterve (forrás: Bukarest 2. kerületi polgármesteri hivatal facebook oldala)

flamaropol_kulso

az épülettömb látványterve (forrás: Bukarest 2. kerületi polgármesteri hivatal facebook oldala)

Közben jó hírek érkeztek Kézdivásárhelyről is. A jelenlegi műjégpálya torzó maradt, a munkák 2009-ben a források elapadása miatt megálltak, a többszöri nekifutások ellenére sem történt semmi előrelépés, üres oszlopok meredeznek ki a földből, az immár közel hét éve fedetlenül álló létesítmény állaga pedig folyamatosan romlik. Nem sokáig lesz ez már így, ugyanis befejeződött a jégpálya kiürítése, a félkész létesítményt átadták a kivitelezőknek, akiknek 2017. február 28-áig kell befejezniük a csarnok építését. Remélhetőleg reálisnak bizonyul a város és a helyi sportegyesület vezetőinek optimizmusa és egy év múlva valóban újra használni lehet majd az addigra nemzetközi szabványoknak is megfelelő létesítményt.

kezdivasarhely

fotó: transindex.ro

kezdivasarhely-2

fotó: 3szek.ro

Közben Galacot is utolérte a jégpálya-csinosítási láz. konkrétum itt még jóval kevesebb van, de többen is a két éve a MOL Liga-csatlakozás reményében kipofozott, 3 és fél ezres jégcsarnok teljes korszerűsítésén gondolkodnak. Az elképzeléseket egy animáción is megmutatták, amelyet alább láthatnak nyájas olvasóink. Ha ez esetleg egyszer tényleg megvalósul ? és az óvatos fogalmazás a romániai jégpálya-fejlesztések eddigi sanyarú sorsa miatt indokolt ?, akkor valóban európai színvonalú létesítménnyé válhat az agg csarnok.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA ÉLŐ
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum