Régen tényleg minden jobban működött?

   

Fantasztikus portálra bukkantunk, benne hihetetlen történetre. Akik a régi BS-t szerették, ki ne hagyják!

A Budapest Sportcsarnok emlékoldala jó ideje fut, de csak most ástunk a mélyére. Akik jártak a létesítményben, átéltek ott nagy csatákat, azoknak ajánlott körbenézni a kiváló oldalon.

Nagyon sok minden más mellett arra találtunk szép példát, hogy mire képes az akarat, a jóindulat és az összefogás.

“BS-bravúr. 1989. január 27. péntek (MTI) ? Akár a rekordok könyvébe is bekerülhet az a produkció, amelyet a Budapest Sportcsarnok műszaki gárdája vitt véghez csütörtökön és pénteken. A létesítmény dolgozói csütörtökön műanyag fóliával, parkettával és Graboplast szőnyeggel borították be a küzdőtéri jégpályát, s néhány óra leforgása alatt a sportlétesítményt koncertteremmé alakították át. Az esti órákban így példás rendben, nagyszerű körülmények között rendezhették meg a világhírű Bros együttes koncertjét, 13 ezer néző előtt. Az esti esemény nézőközönségének ? legalábbis a küzdőtéren elhelyezkedőknek ? fogalma sem volt arról, hogy jégre vitték…

A BS-bravúr értékét növeli, hogy az átlagosnál jóval igényesebb Bros együttes menedzsere alig néhány nappal a budapesti fellépés előtt két koncertet is lefújt, előbb Hamburgban, aztán Bécsben, mert nem találta megfelelőnek a feltételeket, a biztonsági rendelkezéseket. A csütörtök este 10 óra tájban véget ért Bros-fellépés után ? az együttes vezetője már a színpadon háláját fejezte ki a közönség mellett a házigazdáknak is, és szeptemberre újabb budapesti vendégszereplésre tett ígéretet ? a csarnok dolgozói azonnal munkához láttak, s ennek köszönhetően péntek kora délelőtt már ismét jégkorongpálya díszelgett a küzdőtéren ? készen az esti Magyar Nemzet Kupa nemzetközi mérkőzésekre.”

BS lelato

1989-ben lehetséges volt az, ami két és fél évtizeddel később már lehetetlennek bizonyult Budapest és az ország legnagyobb termében. Pedig a mai már nem is csak szimplán sportcsarnok, hanem multifunkciós aréna.

A címben szereplő kérdést ne értsék félre, az önmagának való, szomorkodós múltba merengés nem kenyerünk, de ez a példa mégis kihozta belőlünk ezt a címet. Máskülönben várjuk az ellenpéldát, ha jobban nem is kellene csinálni, de legalább ugyanúgy, mint 1989-ben, amikor az emlékezetesen karakteres illatú gumiszőnyeggel megoldották az ilyen komoly technikai feladatokat is.

Talán fentiek is megmutatják, hogy miért szerette mindenki a régi BS-t, és miért nem mondható el ugyanez a jelenlegi Papp László Budapest Sportarénáról. A megoldás helyett a megmagyarázás időszaka jött. Az előbbiben a sportolók voltak a főszereplők és a nézők álltak a központban, az utóbbiban az üzemeltetők kényelme, kénye-kedve és a biztonsági szolgálat intenzív, buta jelenléte viszi a prímet.

BS 1983 jegy

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum