Debrecen először rendez MOL Liga-elődöntőt

   

Ha a hazaiaknak nem sikerül változtatni az eddig látottakon, a Miskolc a döntő előtt is hosszabb pihenőre készülhet.

A párharc első meccsét döcögősebben, a másodikat annál simábban húzta be az esélyesebb Miskolc. Az elsőn a félidőig tűnt úgy, hogy lehet esélye a hajdúsági megyeszékhely csapatának, aztán felpörögtek Dansereau-ék és 5-2-re nyertek. A második összecsapáson ismét megszerezték a vezetést Bertáék, de Pavuk duplája, majd Cseter és Dansereau gólja még az első periódusban hamar lehűtötte a kedélyeket. A találkozó végül gólparádét hozott, Pavuk mellett Dansereau és Somogyi is duplázott. Utóbbi góljai mellett három előkészítésben is aktív szerepet vállalt, a mérkőzés legponterősebb játékosa volt. A Debrecen amúgy is megcsappant keretéből továbbra is hiányoznak fognak kulcsjátékosok, mint eddig mindig. Az első meccs előtt Hetényi sérült meg Vay eltiltását tetézve, a másodikról Trosint tiltotta el a fegyelmi bizottság, a harmadikról a fejét elvesztő Hári Norbert fog hiányozni, aki egy Könczeit ért megtorlatlan méltánytalanságot és az azt követő gólt kérte számon a játékvezetőkön. Az esetet hivatalból vizsgálta az FB is, helyben hagyta az automatikus egymeccses eltiltást.

A pénteki meccsen mindenesetre még így is érdekel felállásban küldte fel Muhin mester tanítványait a jégre. Az első sort érintetlenül hagyta, elővette az alapszakasz hajrájában jól mozgó Hári, Könczei, Kaszkov hármast, Salugát pihentette, a megbontott második sorban pedig Piatak mellett Godó és az első MOL ligás gólját szerző Korszakov játszott. Könnyű dolga vasárnap lesz az orosz szakembernek az összeállítással, minden magyar játékos kiesése duplán fáj a csapatnak, amelyben már így is sok a létszámfeletti légiós. Éppen ezért szinte biztosra vehető Vay kezdőbe állítása is, a peches napot kifogó kapust a meccs felénél, 6-1-es állásnál cserélték le, hogy azután 11 perc és egy szünetnyi pihenőt visszaálljon. A húzás bejött, az utolsó húsz percet kapott gól nélkül hozta le, így kicsit visszaépülhetett az önbizalma. Egyelőre a Miskolc is három sorral játszik, a csonka negyedik sorból Popovics és Ritó alkalmanként jut csak feladathoz. Jason Morgannek nincs oka a változtatásra, megbízhatóan működik a hoki fizikai és kreatív elemeinek ötvözésén alapuló játékrendszer, nagy bravúr lenne, ha a Debrecen el tudná kerülni, hogy söpréssel essen ki. Ettől függetlenül mindenki biztosra veheti, hogy hazai pályán mindent meg fog tenni ennek érdekében.

Jason Morgan (vezetőedző, Miskolc): Biztos vagyok benne, hogy a debreceniek vissza akarnak vágni a két vereségért, ezért a legjobb formánkat kell nyújtanunk. Egyetlen rájátszásmérkőzést sem szabad könnyelműen kezelni. Az első két alkalommal elértük a célunkat, most a vasárnapi találkozóra koncentrálunk. Leppanen és Gőz továbbra is sérült, Dudasnak még két meccsig tart az eltiltása. A csapat összetételén nem fogok változtatni, működik a kémia a sorok között.

DHKMIS

Fotó: Molnár Dénes

Debrecen–Miskolc 1-5

   

Egyetlen, ám nagyon nehéz lépésre van a MOL Liga döntőtől a Miskolc.

Nehéz döntésre szánta el magát Jevgenyij Muhin vezetőedző a Debrecennél. Miközben pénteki agymenése után Hári Norbert is kiesett a keretből, az orosz mester nem bízta a Vay, Nagy Péter párosra a kaput, hanem Borogyint is nevezte, ezzel pedig a mezőnyben kellett lemondania még egy légiósról. Visszatért Saluga, mellette Karszakov, Piatak, Emanuelsson és Medvegyev került a mezőnyjátékosok közé. A Miskolc sem tudott négy teljes sorral kiállni, a negyedik sort a Szegeden és Miskolcon új impulzusokat kapott Fekti és Popovics alkotta.

Nagyon hamar, 6 perc 10 másodperc alatt eldöntötte a harmadik elődöntő sorsát a Miskolc, ám ez csak a meccs végére derült ki. Az első két összecsapáson a Debrecen jött ki jobban a jégre, elsőre kétgólos, másodjára egygólos vezetést szerzett, onnan fordítottak a Jegesmedvék. Ezúttal másképp alakultak az események, bár a Debrecen ezúttal is igyekezett megadni az alaphangot, hamar megtört a lendület, előbb Medvegyev, majd Könczei kapott két percet gáncsolásért, ezzel 1 perc és 50 másodperc kettős emberelőnyhöz jutott a vendégcsapat, amelyet tökéletesen használt ki. Előbb Booras húzta be a korongot a kapu torkából, majd a fennmaradó egyszeres emberelőnyben Sagert kékvonalas lövése akadt be Borogyin hálójába.

Lassanként felocsúdott a Debrecen, és közel egyenrangú felek csatájává vált a mérkőzés. Ami feltűnő volt, az az, hogy mekkora a különbség a kapu előtti munkában a két egylet között. A Miskolc megszállta a Gyenes előtti területet, a debreceniek viszont sokkal többször maradtak alul Borogyin ketrecénél, de az orosz hálóőr igazolta Muhin döntésének jogosságát, 2 kapott gólon tartotta csapatát, ezzel megadva az esélyt a többieknek a felzárkózásra. Sorozatban három előnyt hagyott ki a Debrecen, ami a Miskolc meccs eleji hatékony speciális játékával összehasonlítva nagy luxusnak bizonyult. A második harmad vége az indulatokról szólt, előbb Láda és Könczei kapott 2+2 percet, majd Berta 2+10-et, mondani sem kell, a sokkal rövidebb paddal rendelkező Debrecent érintette érzékenyebben az eset, hiszen két kulcsjátékosa vonta ki magát a forgalomból egy időre.

A harmadik harmad első felében gólesőt rittyentettek a csapatok, a megfogyatkozott és fáradó Debrecen egyre többet hibázott a saját kapuja előtt, Somogyi egy ilyen alkalommal mattolta Borogyint. Hamar érkezett a válasz, a debreceniek egyik fiatal játékosa, Godó vágta be Piatak remek passzát, de erre is volt gyors válasza a Miskolcnak. Dansereau a nap gólpasszát osztotta ki Cseternek, pedig kicsivel korábban Piataké sem volt semmi. Cseter pedig a játékostársa által teremtett ajtó-ablak helyzetet hidegvérrel értékesítette. Az 50. percben aztán a miskolci fiatalok is megmutatták, tudnak gólt lőni, Fekti keveredett be a kapu elé, fonákja kijött Borogyinról, Ritó pedig éles szögből vágta be a kipattanót. A hátralevő időben a Debrecen pontatlan próbálkozásai nem hoztak már eredményt, a Miskolc rutinosan pörgette le az időt, és ezzel egyetlen lépésre került a döntőbe jutáshoz.

Ellenfelünknek már nincs veszíteni valója

 

A miskolci edző nem tekinti lefutottnak a Debrecennel vívott párharcot.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Sokkal jobban játszottunk, mint az első két mérkőzésen, de a vendégek az összes hibánkat kihasználták. Ez nem hatott a meglepetés erejével, a DVTK a legjobb csapat a ligában, nagyszerű játékosokkal a támadósorban. A sportban, így a jégkorongban sincs lehetetlen. A párharcot nem adjuk fel, kedden szépíteni akarunk.

Jason Morgan (vezetőedző, Miskolc): A Debrecen sokkal agresszívabban kezdett, mint a legutóbbi találkozókon, így kiegyenlített játékot láthattunk az első harmadban. Két gyors emberelőnyös góllal kezdtünk és ez nagyban befolyásolta a találkozó végkimenetelét. A második harmadban a Debrecen majdnem visszakapaszkodott, de a záró harmadban három találattal lerendeztük a meccset. A folytatásra ugyanúgy fel kell készülnünk, mint eddig, hiszen ellenfelünknek már nincs veszíteni valója.

Forrás: nso.hu és boon.hu

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 500 néző. Játékvezetők: Kincses, Varjú, Váczi, Muzsik.
Borogyin: 86,8% (Vay)
K
Gyenes: 96,8% (Adorján)
Csíki, Emanuelsson, Könczei, Saluga, Piatak
1
Sagert, Vojtkó, Galanisz, Pavuk, Booras
Hetényi, Medvegyev, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin
2
Smith, Clarke, Somogyi, Dansereau, Cseter
Wéber, Kovács, Vincze, Korszakov, Godó
3
Láda, Fekti, Hajós, Tóth, Miskolczi
György
4
Popovics, Ritó
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
E
Morgan Jason, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:02 MIS PP2 Booras Dansereau Somogyi
0-2 06:10 MIS PP Hajós Sagert Galanisz
0-3 43:38 MIS Somogyi Dansereau Cseter
1-3 45:20 DHK Godó Könczei Piatak
1-4 45:54 MIS Cseter Dansereau Smith
1-5 49:11 MIS Ritó Fekti Popovics
31 Kapura lövések száma 38
22 Kiállításpercek 16

A Debrecen–Miskolc képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 21., szombat
VB 11:20 DENFRA 3-0VÉGE
VB 11:20 USASWE 3-2 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 15:20 AUTFIN 0-3VÉGE
VB 15:20 CANSUI 3-6VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 ITASVK 1-3VÉGE
VB 19:20 NORCZE 1-4VÉGE
május 22., vasárnap
VB 15:20 GBRLAT 3-4VÉGE
VB 15:20 KAZGER 4-5VÉGE
VB 19:20 SUIFRA 5-2VÉGE
VB 19:20 SWENOR 7-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., hétfő
VB 15:20 KAZITA 5-2VÉGE
VB 15:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 AUTGBR 5-3VÉGE
VB 19:20 CANDEN 2-3VÉGE
  • SPORT 2
május 24., kedd
VB 11:20 GERSUI 3-4 BVÉGE
VB 11:20 SWELAT 1-0VÉGE
VB 15:20 SVKDEN 7-1VÉGE
VB 15:20 USANOR 4-2VÉGE
VB 19:20 CANFRA INFO
VB 19:20 FINCZE INFO
  • SPORT 1
május 26., csütörtök
VB 15:20 1.negyedd.
  • SPORT 1
VB 15:20 2.negyedd.
  • SPORT 2
VB 19:20 3.negyedd.
  • SPORT 2
VB 19:20 4.negyedd.
  • SPORT 2 (21:45)
Partnerünk
Archívum