Lesz-e második esélye a Debrecennek?

   

A Miskolc elleni párharc első meccsén sikerült meglepniük ellenfelüket a vendégeknek, ám a győzelmet végül az esélyesebb hazaiak szerezték meg.

Nagy esélyt szalasztott el szerdán a Debrecen, a Miskolc félmeccsnyi előnyt adott csapatának. Az első harmadban sikerült is élni ezzel, elsősorban az UTE elleni negyeddöntőn is extrát nyújtó második sornak köszönhetően. Az első csere első lövéséből Piatak talált be, majd Saluga növelte kettőre a fórt a harmad végén. A második harmadban azonban csökkent a koncentráció, egy kimaradt emberelőny leteltekor elcserélték magukat a DHK-sok, amit ki is használt a meccs ritmusát 17 nap szünet után még kereső Miskolc. A felétől azután egyre jobban kiütközött a két csapat közötti fizikai különbség, bár a hazaiak játéka még ekkor sem volt annyira gyors és kombinatív, mint amire egyébként képesek. A harmad végén Borogyin egyre többször került kiszolgáltatott helyzetbe, és egy védelmi hibát követően ki tudott egyenlíteni az ellenfél, 25 másodperccel a harmad vége előtt.

Összességében jól kezdtek tehát, azonban később fontos pillanatokban nagyokat hibáztak, így nem tudtak élni a meglepetés erejével. Márpedig a Miskolctól csak jobb játék várható a továbbiakban, igazán az utolsó harmadban hozták csak azt, amit tudnak. Ez még Jason Morgan vezetőedzőt is meglepte, aki a meccs után elmondta, arra ugyan számított, hogy döcögős lesz a kezdés, de a mértékét alábecsülte. Idő nincs ezzel foglalkozni, nagyobb baj nem lett a dologból, megvan az első győzelem, ez minden párharcban nagyon fontos. A Debrecent továbbra is üldözi a pechszéria, Hetényi Péter közvetlenül a meccs előtt dőlt ki a sorból, igaz, a helyére beugró Vlagyiszlav Trosin teljesítménye az egész mezőnyből kiemelkedett, +1-gyel végzett az 5-2-re elveszített mérkőzésen. A pechszéria itt sem állt meg, a harmadik harmad elején egy lövés találta telibe az addig kiválóan védő Borogyin fejét, le kellett cserélni, de Nagy Péter a címvédő ellen is megmutathatta, hogy tétmeccsen, hidegen beállva is lehet rá számítani.

Itt pénteken rendezik a második mérkőzést, miután a felek csak az eredeti időpontokat választották meg, a váltott pályaválasztás logikus lehetőségéről lemondtak. A meccs fél hétkor kezdődik, azt a MOL Liga Tv közvetíti.

0224jegdeb04

Fotó: Bán Olivér

Jason Morgan (vezetőedző, Miskolc): Nem úgy kezdtük az első mérkőzést, ahogyan elterveztük. A múlt héten a hajdúságiak belekóstolhattak a playoff hangulatába, ezt a mentalitást sikeresen magukkal hozták Miskolcra. Rengeteg idő eltelt az utolsó alapszakasz-mérkőzésünk óta, ez kezdetben meglátszódott a fiúkon. Az első harmadban képtelenek voltunk olyan hokit játszani, ami a rájátszásban elvárható lenne. Játékosaim nem fejezték be az ütközéseket, a csapat nem úgy játszott, ahogyan szerettem volna. A második periódusra felébredtünk, egyre többet birtokoltuk a pakkot, folyamatosan átvettük a játék irányítását. A mérkőzés utolsó felvonásában jól játszottunk, azonban úgy érzem, ennél több van bennünk. Nagyon kemény mérkőzés volt, kicsit meglepett, hogy a meccs végén a statisztikában csak három kiállítást jegyezhettünk fel. A csapatot elkerülték a sérülések, fontos volt számunkra, hogy ne dőljenek ki további játékosaink.

Miskolc–Debrecen 9-3

   

A hajdúságiak nagyjából 7 percig érezhették úgy, van keresnivalójuk a címvédő ellen, majd a miskolciak szereztek két gyors gólt, a második harmadban pedig megszórták ellenfelüket. A záró harmadot megnyerték a vendégek.

A párharc második mérkőzése is ugyanúgy kezdődött, mint az első, azaz DHK-góllal. A palánk mellett hiába ütközték le Bertát, a korongra lecsapott Dancsfalvi és belőtte azt Gyenes kapujába a 33. másodpercben. A Miskolc azonnal átvette a kezdeményezést, három perc múlva pedig egyenlített, Pavuk egy gyönyörű cselt mutatott be szólója végén, Vay lábai között becsorgott a korong. A gólváltás után is nyílt játék folyt, a hazaiak támadtak többet. A fölény a 8. percben érett újabb találattá, Pavuk másodszorra is Vay lábai között vette be a kaput. A Jegesmedvék azonnal szerzett még egy gólt, 19 másodperccel később Dansereau kapu mögül érkező korongját Somogyi ellőtte, Vay védett, de a kipattanót Cseter értékesítette. Ekkor 3-1 állt az eredményjelzőn, Muhin időt kért. A vendégek játéka összeszedettebbé vált a időkérés után, a 11. percben pedig emberelőnybe kerültek Smith büntetése nyomán. A miskolci játékos visszatérése után kiegyenlített játék folyt, majd a harmad vége felé a Miskolc kivédekezett egy újabb emberhátrányt, melynek vége felé Vaszjunyin szabálytalankodott, így idővel hazai emberelőnybe fordult. A kiegészülések után úgy látszott, kétgólos előnnyel vonulnak szünetre a csapatok, de nem így történt. A játékrész utolsó másodperceiben Dansereau meglőtte a negyedik hazai gólt.

A második játékrész, akárcsak az első, szinte azonnal góllal indult. Ám most nem a DHK, hanem a Jegesmedvék talált be, a 46. másodpercben Dansereau húzta be a korongot a vendég kapuba. A harmad első felében a Debrecen kihagyott egy emberelőnyt, majd a 29. percben Gyenesnek volt szerencséje egy palánkról visszaérkező korongnál, de még időben észlelte a veszélyt. A következő támadás viszont egy nem hétköznapi gólt hozott. Az egyik hazai védő a saját kapuja elől kiemelte a korongot Vayhoz, aki próbálta kitenni a korongot, de az a miskolci Somogyihoz került, aki kihasználta a kapus hibáját. A hatodik hazai találat után Vay távozott, helyét Nagy Péter vette át. Két perccel később Tóth Adrián és Kovács Bronson egymásra találtak, jutalmuk egy-egy kisbüntetés volt. A harmad második felében többször is emberhátrányba került a DHK, Emmanuelsson botja felcsúszott Galanisz arcához, a vendég játékos 2+2 percet kapott, az előny első felét Somogyi váltotta gólra. A hetedik hazai találat után még nagyobb bajba kerültek a debreceniek Hári Norbert végleges kiállításával. A kettős hátrányt kivédekezték a hajdúságiak, a végleges büntetés megmaradt 3 perces részét azonban nem, Miskolczi is feliratkozott a gólszerzők közé. A harmad utolsó percében Vaszjunyin megugrott hátrányban, Gyenes a gólvonalon védte a szólót első ránézésre. A videóbíróval való vizsgálat után viszont kiderült, gól született, így a vendégek A betűse 8-2-re módosította az állást. A második szünetre mégsem ilyen részeredménnyel vonultak a felek, erről Sagert gondoskodott.

A záró húsz percre visszatért Vay Ádám a Debrecen kapujába. A harmad során alacsonyabb tempóban folyt a játék, mint korábban, de a debreceniek hajtottak az eredmény kozmetikázásáért. A DHK elérte minimális célját, 40 másodperccel a vége előtt Karszakov góljával megnyerte a harmadot, valamint elkerülte a két számjegyű kapott gólt. A Miskolc 9-3-ra nyert, a párharcban 2-0-ra vezet, vasárnap Debrecenben találkoznak a csapatok.

Úgy játszottunk, ahogy a rájátszásban kell

   

Jason Morgan (vezetőedző, Miskolc): Semmiképpen sem volt könnyű a mérkőzés, hiszen 33 másodperc alatt gólt kaptunk, ez pedig nem tetszett. Az viszont igen, ahogy a csapat erre reagált: kemények voltunk, jól játszottunk, úgy, ahogy a rájátszásban és hazai környezetben kell. Az állás 2-0, de nem mindegy, miként alakul majd a harmadik meccs.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Megint jól kezdtünk, de aztán már az első harmadban komoly hátrányba kerültünk. A második húsz perc sem sikerült nekünk, szépségtapasz az, hogy hoztuk a harmadikat. Remélem, hogy vasárnap javítunk.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1255 néző. Játékvezetők: Halassy, Kincses, Soós, Váczi.
Gyenes: 87,5% (Adorján)
K
Vay: 81,2% (Nagy: 70,0%)
Sagert, Vojtkó, Galanisz, Pavuk, Booras
1
Hetényi, Medvegyev, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin
Smith, Clarke, Somogyi, Dansereau, Cseter
2
Csíki, Emanuelsson, Korszakov, Godó, Piatak
Láda, Fekti, Hajós, Tóth, Miskolczi
3
Wéber, Kovács, Hári, Könczei, Kaszkov
Popovics, Ritó
4
Popkov, György, Vincze
Morgan Jason, Kontsas Jukka
E
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:33 DHK Dancsfalvi Berta
1-1 03:29 MIS Pavuk Booras Sagert
2-1 07:27 MIS Pavuk Booras Vojtkó
3-1 07:46 MIS Cseter Somogyi Dansereau
4-1 19:59 MIS Dansereau Booras Clarke
5-1 20:46 MIS Dansereau Cseter
6-1 28:45 MIS Somogyi
7-1 35:35 MIS PP Somogyi Dansereau
8-1 38:24 MIS PP Miskolczi Somogyi Booras
8-2 39:10 DHK SH Vaszjunyin
9-2 39:41 MIS PP Sagert Smith
9-3 59:20 DHK Korszakov Kaszkov
42 Kapura lövések száma 24
10 Kiállításpercek 65

A Miskolc–Debrecen képes összefoglalója

   

A Miskolc–Debrecen videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum