Magosi Bálint még ebben a szezonban visszatérhet

 

De elsődleges a teljes felépülés a szentpétervári világbajnokságra, így a csatár igyekszik minél türelmesebben viszonyulni sérüléséhez. Miközben csapata, a Briancon szinte az életéért küzd a francia rájátszás alsóházában.

Magosi Bálint január 31-én szenvedett szárkapocscsonttörést, regeneráció közben értük utol, mindenek előtt az állapotáról kérdeztük, szerencsére jó hírekről számolt be: “A sérülésemkor 8 hetet jósoltak az orvosok, utána elmentem egy specialistához, aki már 6 hetet mondott, és elvileg ezt a rehabilitációs tervet kell kövessem. A 3. hétben járok, a röntgenfelvétel alapján jól és gyorsan gyógyul a lábam, úgyhogy bizakodó vagyok. Elkezdhettem biciklizni is, úgyhogy amíg a srácok a jégen vannak, én a kecajon vagyok. Nagyon remélem, hogy orvosi beleegyezéssel már az 5. hét vége felé jégre mehetek egy kicsit korizgatni, de semmiképpen nem szeretném siettetni a dolgot, hiszen idén még nagy megmérettetések lesznek.”

Ha minden a tervek szerint alakul és nem sietteti a dolgot, Magosi Bálint visszatérésére akkor is van esély. Sérülésének hetedik hetében kettő, nyolcadik hetében egy meccset játszik csapata. A csapatnál szezon közben edzőváltásra került sor, nem lepődtünk, hogy Magosi Bálint mindkettőt kedveli: “Megmondom őszintén személy szerint kedveltem az előző edzőnket is, a svéd Patric Wenert, sokat játéklehetőséget kaptam nála, mindig mindenben segítőkész volt. Kicsit kicsúszott a keze alól a brigád, új impulzusok kellettek, amit a junioroktól felhozott edzőnk, Alexis Billard hozott meg, megváltozott a játékunk képe, leegyszerűsítettünk mindent, amit lehetett.”

Magosi ROUBRI

A csapat ezzel együtt nehéz helyzetben van, a hatcsapatos alsóházi rájátszásban küzd az első osztályban maradásért. Ez annál is nehezebb feladat lesz, mivel idén visszametszik a ligát, a több alapszakaszmeccs érdekében a mezőny 14-ről 12 csapatosra szűkül. Ez azt jelenti, hogy az alsóházban csak az első három hely megszerzése jelent biztos bent maradást, a negyedik helyezett osztályozót játszik a másodosztály bajnokával, míg az utolsó és az utolsó előtti csapatok biztosan kiesnek. A Briancon jelenleg negyedik helyen áll a tabellán, még 8 meccs van hátra a szezonból. A szezont és az esélyeket így látta a magyar válogatott egyik legáldozatkészebb játékosa: “Sajnos nem túl sikeres alapszakaszon vagyunk túl, volt egy bravúros szériánk, aztán az újévben mélypontra kerültünk ? sajnos pont a legrosszabbkor. A legutóbbi meccsünkön, egyik legnagyobb riválisunk, a HCMAG ellen, óriásit küzdöttek a srácok, jobban akarták a győzelmet, ami a játék minden elemében meglátszott. Mi itt nagyon bízunk abban, hogy sikerül elcsípnünk a 3 biztos bent maradó hely egyikét, de ha osztályozóra kerül sor, akkor ott kell bizonyítani. A legfontosabb cél elkerülni az egyértelmű kiesést a másodosztályba, és az elvégzett edzésmunka alapján, úgy érzem, nem lesz gond.”

Magosi Bálint helyzete azért is speciális, mivel ő az egyetlen légiós, akinek magyar főnöke van, korábbi válogatottbeli csapattársa, Szélig Viktor ugyanis a csapat általános igazgatója. Nem kerülhettük meg a kérdést, hogy milyen Széliggel a jégen kívül együtt dolgozni: “Viktor mindenben segítőkész, sokat segített nekem és családomnak, nem csak azzal, hogy szerződtetett, de ha bármi problémánk volt, nyugodtan fordulhattunk hozzá és a családjához is.”

Magosi Briancon

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum