A Fehérvár egy lépésre van a négy közé jutástól

   

Bár a Ferencváros mindent megtett, hogy borítsa a papírformát, a Fehérvár idegenben is nyerni tudott, szombaton hazai pályán húzhatja be a továbbjutáshoz szükséges második győzelmet.

A két csapat csütörtökön játszott egymással, a Ferencváros ígéretéhez híven felnőtt a feladathoz és kemény ellenfele volt a jóval esélyesebb Fehérvárnak. Hogy nem sikerült kiharcolni a győzelmet vagy legalább szorosabbá tenni a végeredményt, az több tényező együttes eredménye volt. Egyrészt Kalnins kapus kiváló napot fogott ki, sorozatban második Ferencváros elleni mérkőzését zárta shutouttal. Másrészt a Fradi is igen bőkezűen bánt a helyzeteivel, a rájátszásban a csütörtökön mutatottnál jóval hatékonyabb helyzetkihasználásra van szükség a sikerre. Ugyan a csapat fegyelmezetten játszott, hiszen mindössze három kiállítása volt, azonban ezek is elkerülhetők voltak, tehát lehet rajta javítani szombatig.

dsc_8462

Fotó: Claus János

Fehérváron semmin nem kell változtatni nem csak csütörtökhöz, de a szezon egész eddigi részéhez képest sem. A két csapat háromszor mérkőzött a Raktár utcában, mindháromszor a hazaiak nyertek, a Fradi még gólt sem tudott szerezni. A fehérváriaknál a legnagyobb kérdés a keret összetétele lehet, a párharc első meccsén az EBEL-es csapatból Christopher Bodo, Brance Orban, Vincze Péter, Varga Arnold és Sárpátki Tamás kapott lehetőséget, Vincze gólt, Orban pontot szerzett. Nem valószínű, hogy szombatra jelentősen változna ez a keret, bár Bodo kivételével mindegyikük elutazott pénteken Grazba, így három nap alatt három meccs várna rájuk. Akárhogy is lesz, a helyzet nagyon hasonló a másik ághoz, a Fehérvár négy komplett, nagyon erős sorral rendelkezik, míg a Fradi kerete igazából három sorra elég, és ez önmagában eldöntheti ezt a párharcot.

Az esélyek tehát egyértelműen a hazaiak mellett szólnak, de ahhoz, hogy valóra is váltsák a papírformát, nagyon sokat kell dolgozni, a lelkes és roppant veszélyes Fradi ellen. Érdekes lesz látni, hogy az első meccs tapasztalatai alapján milyen szerkezeti változásokat eszközölnek a vendégek. A mérkőzés délután öt órakor kezdődik.

Fehérvár–Ferencváros 7-2

   

A fehérváriak a csütörtöki, pesterzsébeti siker után hazai jégen is nyertek, így bejutottak a MOL Liga elődöntőjébe, ahol a MAC Budapest vár rájuk. Holmberg mesterhármast lőtt, az FTC megszerezte első fehérvári góljait.

A mérkőzés jó tempóban indult, a ferencvárosiakon látszott, szeretnének egyenlíteni a párharcban. Az első percek kiegyenlített játéka után Schellin kiállításával emberelőnybe került a Fehérvár. Élt a lehetőséggel, a korongjáratás végén az aranyszínű sisakban játszó Holmberg betalált Budai kapujába. A kiegészülés után a hazaiak akarata érvényesült, a 7. percben megszületett a második fehérvári találat, a kijátszott akciót Brace Orban fejezte be góllal. Gyakorlatilag idő kérdése volt, mikor születik meg a harmadik gól, ez a harmad felénél jött el, amikor Szabó Dániel lőtt passzába mesterien ért bele Orban. A találat után Lindqvist időt kért, Budai helyére Ágoston érkezett az FTC kapujába. A hidegen beálló ferencvárosi kapus jól kapcsolódott bele a meccsbe, nem tudták egyből felavatni. A harmad vége a speciális játékszituációkról szólt. A 15. percben emberelőnybe kerültek a zöld-fehérek, ami Szaller büntetésével több mint egypercnyi kettős előnybe csapott volna át, ám 6 másodperccel később Luomalát szabálytalannak látták a játékvezetők. Másfél perccel később Varga Arnold ült ki a büntetőpadra, az FTC felállt 4 a 3 ellen, Kalnins állta a sarat. A ferencvárosiak nem élvezhették ki teljesen az emberelőnyt, Manninen kapott kétperces büntetést.

A második játékrész kevésbé lendületes játékkal kezdődött. A Fradi a 28. percben szépített, egy finn összjáték során Suoraniemi passzát Hietamaki váltotta gólra. A fővárosiaknak 207 és fél percre volt szükségük, hogy a szezon első zöld-fehér gólját belőjék Székesfehérváron. A meccs felénél túl sok vendégjátékos volt a jégen, Lindqvist hangos elégedetlenségét fejezte ki a játékvezetőkkel szemben. Miközbenben sérülés miatt Ágoston távozott az FTC kapujából, helyére visszatért Budai Krisztián. A harmad végén Manninen ült ki a büntetőpadra, miután szabálytalannak látták, az arany színű sisakos játékos nehezményezte a kiállítását. A Ferencváros felszívta magát az emberhátrányban, Kiss Gábor és Luomala megugrott, előbbi centerezéséből utóbbi szerzett emberhátrányos gólt. A zöld-fehérek hiába zárkóztak fel 3-2-re, a hazaiak szétfoszlatták a vendégek egyenlítési reményeit. A 39. percben Tóth Gergő bevágta a vas alá a korongot, egy perccel később pedig Holmberg megfektette Budait és belőtte fölötte a pakkot egy késleltetett kiállítás során.

A záró harmad hasonló tempóban indult, mint az azt megelőző. A játékrész közepére újra felpörögtek a felek, főleg a hazaiak támadtak, néha túljátszották az akciókat. Az 50. percben Varga Arnold hátulról szabálytalankodott a palánknál egy ferencvárosival, ezért 2+10 perces büntetést kapott. Az FTC hajtott a felzárkózásért a hazai kiegészülés után is. A meccs vége sajnos nem a játékról szólt, egy percen belül előbb a vendégektől Tendler, majd a hazaiaktól Orban ült ki, végül pedig a vendég Luomala kapott büntetést. Utóbbi nehezen viselte a szankciót, előbb 10 perces fegyelmivel, majd végleges fegyelmivel sújtották. A 4 a 3 elleni játék során Holmberg belőtte önmaga harmadik, csapata hatodik gólját. A találat után Schellin szúrásért végleges kiállítást kapott. Az 56. percben kettős emberhátrányba került az FTC, Budai 2+2 perces büntetést szedett össze testre ütésért. A hosszú hátrányt enyhítette Pillók kisbüntetése, így 2 percig csak szimpla előnyben volt a Fehérvár, de a hazai játékos visszatérése után az újra 5 a 3 ellen folyó játék alatt Kocsis beállította a 7-2-es végeredményt.

A Fehérvár megszerezte második győzelmét, ezzel eldőlt, legjobb negyeddöntős csapatként az alapszakasz második helyén végzett MAC Budapesttel találkoznak, míg a címvédő Miskolc az Debrecen–UTE párharc győztesével csatázik az elődöntőben. A Ferencváros számára véget ért a bajnoki szezon.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A fiúk még annál is jobbak voltak, mint azt vártam

   

Nem az a fő szempont, hogy kik a legnevesebb játékosok, mondta Tyler Dietrich az EBEL-játékosok MOL Ligában szerepeltetése kapcsán.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): Repülőrajtot vettünk, bíztam a jó kezdésben, de a fiúk még annál is jobbak voltak az elején, mint azt vártam. A motorunk összes hengerében remek volt az égés, sikerült többször is a kapuba találnunk. Ez a szurkolóknak is köszönhető, akik nagy létszámban és jelentős hangerővel buzdítottak minket. Önbizalmat szereztünk a meccs elején, erre építhettünk a folytatásban. A második harmadban aztán kicsit túlcifráztuk a játékot, eltávolodtunk attól az egyszerű játéktól, ami sikeressé tesz minket. Az eredménnyel összességében elégedett vagyok. Most a pihenés lesz a legfontosabb jó néhány játékosunk számára, mert elképesztő meccsterhelést kaptak. A regenerálódás kulcsfontosságú lesz. Ezután azonban kezdődik máris a felkészülésünk az elődöntőre, elemezzük az ellenfelet és átgondoljuk, hogyan lehetünk sikeresek ellenük. Ami a lejátszást illeti, eddig a döntés vezérelve az volt, hogy kik illeszkednek a legjobban a rendszerünkbe. Most alkalmunk nyílik, hogy újra átgondoljuk a kérdést. A válogatott játékosoknak szükségük lehet a meccsterhelésre, de a végső döntés az alapján fog megszületni, hogy a csapatunknak mi a legjobb. A fő szempont, hogy kiknek van a legnagyobb hozzáadott értékük a csapatunkhoz, nem pedig, hogy kik a legnevesebb játékosok. Arról nem is szólva, hogy az eddig remeklő játékosaink közül igen nehéz lenne bárkit kihagyni. Megfontolt döntést fogunk hozni.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Pocsékul kezdtünk, borzalmasan játszottunk az első harmadban. Utána feljavultunk, visszajöttünk a meccsbe. Akadtak lehetőségeink az egyenlítésre is, de komoly hibákat vétettünk, amelyekből az ellenfél újra növelni tudta az előnyét. Az ötödik gól után pedig elment a hajó. A harmadik harmad elején tettünk egy újabb kísérletet arra, hogy felzárkózzunk, de hiányzott ehhez már az erő. A Fehérvár AV19 volt a jobbik csapat, sok sikert kívánunk nekik az elődöntőben.

Forrás: Volán-honlap

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 1220 néző. Játékvezetők: Babic, Németh, Juhász, Pálkövi.
Kalnins: 90,5% (Hetényi)
K
Budai: 76,7% (Ágoston: 100%)
Krogh, Reiter A., Holmberg, Shupe, Orban
1
Suoraniemi, Valecko, Manninen, Kiss G., Luomala
Varga A., Szaller, Szabó K., Becze, Grieve
2
Hüffner, Hietamaki, Dubek, Farkas, Tendler
Arany, Szabó Dániel, Reisz, Pillók, Sárpátki
3
Lévai, Erdélyi, Kovács, Schellin, Papp
Vokla, Láday, Kocsis, Tóth, Vincze
4
Zalavári, Pál, Komjáti, Üveges
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:34 FHA PP Holmberg Orban Krogh
2-0 06:44 FHA Orban Reiter A. Shupe
3-0 09:52 FHA Orban Szabó Dániel Holmberg
3-1 27:27 FTC Hietamaki Suoraniemi
3-2 37:34 FTC SH Luomala Kiss G.
4-2 38:42 FHA Tóth Vincze
5-2 39:36 FHA Holmberg
6-2 54:50 FHA PP Holmberg Shupe Szabó K.
7-2 59:45 FHA PP2 Kocsis Becze
36 Kapura lövések száma 21
22 Kiállításpercek 75

A Volán–FTC góljai

 

Legalábbis a gólok többsége szerepel a Telesport összefoglalójában.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum