Járt a taps és a DAB a DAB-nak

 

A főszponzorát hosszú évek után tavaly nyáron elveszítő Dunaújvárosi Acélbikák csütörtökön az SC Csíkszereda ellen lejátszották idei utolsó MOL Liga-mérkőzésüket. A csapat bebizonyította: nem csak a győzelmet lehet megünnepelni.

A meccset ugyan a vendégek nyerték 6-3-ra, de ez most másodlagos volt. Mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy a szurkolók már a játékidő felénél rázendítettek az Ó, Riviéra… kezdetű örökbecsűre.

Azari Zsolt klubelnök rögtön az előző szezon végén őszintén azt ajánlotta legjobb játékosainak, hogy igazoljanak el, a következő csapatot a még szerződéssel rendelkező fiatalok és a karrierjük végén járó, az utánpótlásban edzőként is használható idősebb játékosok alkotta mag alapjaira kezdték építeni. Mindenki tudja, hogy a magyar jégkorong egyik legerősebb bázisa Dunaújvárosban található, azt azonban a többség ennek ellenére sem hitte, hogy ilyen minőségű és karakterű csapatot sikerül összerakni.

Az első meglepetésre csak a második meccsig kellett várni, ekkor aratta első győzelmét a DAB, a szurkolók legnagyobb örömére rögtön a toronymagas esélyes Miskolcot sikerült felülmúlni hosszabbításban. A hetedik fordulóban azután elkezdtek érkezni a további győzelmek. Játékban és pontszámban november végére sikerült elérni a Lee Gilbert edző által megálmodott szintet, hazai pályán megszorították a MAC-ot, idegenben legyőzték a Fehérvárt, és ekkor playoffot érő helyen álltak. Egy-egy gyengébb eredmény is elérte a csapatot, jöttek hullámvölgyek, de soha nem számított pofozógépnek, amitől előzetesen sokan féltették. A legnagyobb különbségű vereség Miskolcon érte Peterdiéket, 7-1-re kaptak ki az alapszakaszgyőztes otthonában.

A MOL Liga végeztével természetesen nem áll meg az élet. Nemcsak a Magyar Kupa mérkőzései várnak még a csapatra, hanem a klubelnök régi álma is valóra válhat, a játékosok egyéni képzésben részesülnek. Erről később bővebben is beszámolunk, egyelőre legyen elég annyi, hogy a DAB fiatal játékosait a következő két hónapban teljes mértékben egyénre szabott fejlesztő edzések várják, amit komplex felmérés előz meg, így lesz, akinek a korcsolyázás, másnak a lövőtechnika lesz elsődlegesen a fókuszban a továbbiakban. A legnehezebb szezonon tehát talán túl van a csapat, a szezonzárón a jövő biztatónak tűnt. Az elismerés ? taps és pár karton DAB sör formájában ? kijárt a szurkolóktól is.

Az utolsó MOL Liga-meccsről és az utána zajló záróeseményről Mudra László készített fotósorozatot:

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum