Az NHL edzői szerint idén a Capitals nyeri a Stanley Kupát

   

A TSN január végén kérdezte meg a liga vezetőedzőit arról, hogy miként vélekednek, mely csapatok a legesélyesebbek a kupagyőzelemre a dolgok jelenlegi állása szerint.

A szavazás, melyen a 30-ból 27 szakember vett részt, meglepően egyoldalú eredményt hozott Keleten, a 27-ből ugyanis 25 edző vélekedett úgy, hogy ebből a konferenciából a Washington jut majd a döntőbe, mindössze ketten gondolták úgy, hogy a Tampa Bay Lightning meg tudja ismételni tavalyi teljesítményét. Nyugaton szokás szerint nagyobb a verseny, a címvédő Chicago Blackhawks 15 szavazatot kapott, a Los Angeles Kings 11-et, és a Dallas is elvitt egyet.

New York Rangers v Washington Capitals

Amikor a végső győztesről kérdezték a szakembereket, 16-an választották a Capitalst, 9-en a Chicagót, míg a Kings és a Lightning mindössze egy-egy szavazatot kapott. Ez annál is meglepőbb, hiszen a Washington még sosem nyert Stanley Kupát, a franchise 41 éves történetében mindössze kétszer jutott túl a rájátszás második körén, utoljára 1998-ban, amikor a döntőig meneteltek, ahol söpréssel kaptak ki a Detroittól.

Az edzők körében a legnépszerűbb párosítás a Washington–Chicago volt, 14 szakember várja őket együtt a döntőbe, az erre szavazók 50-50%-ban tesznek a Caps, illetve a Blackhawks győzelmére. A második legtöbb szavazatot a Caps–Kings döntő kapta, 10 vezetőedző várja ezt a két csapatot az idei fináléba, itt az esélyek már sokkal egyértelműbbek, kilencen tippeltek Ovecskinék sikerére. A Lightning–Kings párharc egy szavazatot kapott, méghozzá a Tampa győzelmével. A Dallast egy vezetőedző várja a döntőbe, szerinte azonban ott megállítja őket a Washington.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk