A DAB a legrosszabbkor veszítheti el nyeretlenségét a Szeredával szemben

   

Mármint csíkszeredai szempontból. Az erdélyi csapat csütörtökön legyőzte a Fehérvárt, azonban pénteken sem veszíthetnek pontot.

A Sportklub tényleg mindent megtesz, hogy a végletekig fokozza az izgalmakat a MOL Ligában. Artur Oktyabrjov mester ígéretéhez híven addig küzdenek a playoffos kvalifikációért, amíg annak megszerzésére minimális esélyük is van. Ennek csütörtökön a Fehérvár látta kárát, amely elszenvedte idei első vereségét a Vákárban, ezzel a Sportklub az egyik legnehezebb ellenfelét győzte le az alapszakasz fináléjában. Négy meccsel a vége előtt így hat pont a hátránya a Fradival szemben, kétszer játszanak a DAB-bal, egyszer a Miskolccal és egyszer a Fradival szemben. Pénteken az Acélbikák csapata látogat hozzájuk, amely még nem nyert ellenük a szezonban, bár csak egyszer lett vége rendes játékidőben a mérkőzéseiknek, kétszer hosszabbítás, egyszer pedig büntetők döntöttek csak.

Nagy kérdés, milyen csapattal áll fel a Csíkszereda, hiszen pénteken két mérkőzést is rendeznek a Vákár Lajos Műjégpályán. Fél négykor román bajnokin fogadják a Steauát, este hatkor pedig MOL Liga-meccsen a DAB-ot. Oktyabrjov mester előzetesen azt nyilatkozta, hogy a Fehérvár elleni meccs eredményétől függően döntenek arról, hogy melyik csapat ellen milyen keret veszi fel a harcot. Miután csütörtökön nyertek, így vélhetően a DAB-ot is legerősebb felállásban várják majd. A román bajnokságot ideiglenesen akár háttérbe is szoríthatják, hiszen nyilvánvalóan a román szövetség számára is presztízskérdés a MOL Liga rájátszásába kerülés, amely mindössze öt nap alatt eldől, miközben a második helyük a romániai alapszakaszban már biztos és a keretük is elég bő ahhoz, hogy a Steaua ellen sem eleve feltett kézzel kell pályára lépniük.

Ugyanez nem mondható el a Brassóról, amely ha választás elé kényszerül, akkor annak komolytalan mérkőzés a vége. Ennek ezúttal a DAB volt a haszonélvezője, bár nyilván Lee Gilbert is jobban örült volna egy komolyabb erőpróbának. Csütörtökön ugyanis 14-1-re nyert az utolsó előtti DAB az utolsó Brassó otthonában, Peterdiék feldobottan érkeznek Csíkszeredába és bár az esélyek egyértelműen a hazaiak mellett szólnak, azért a tét és teher nélkül játszó DAB erejét sem érdemes alábecsülni.

SC Csíkszereda–DAB 2-1

   

A Sportklub az 1820 néző előtt megrendezett mérkőzésen kihasználta az FTC botlását és 3 fordulóval a vége előtt újra a saját kezébe került a sorsa.

A rájátszásért hajtó, 3 sorral felálló Csíkszereda jól kezdte a Dunaújváros elleni meccset. A 6. percben Tambijevs kihasznált egy emberelőnyt, majd Gyagyusko kétgólosra növelte a vezetést. A 26. percben Léránt révén szépített a DAB, de nem tudott egyenlíteni a mérkőzés második felében. A Csíkszereda 2-1-re nyert, nagyon fontos győzelmet aratott. Három fordulóval a vége előtt három pont a lemaradása az FTC mögött, a két csapat február 2-án még összeméri erejét. A zöld-fehérek jelenleg 9-6-ra vezetnek az egymás ellen szerzett pontokat tekintve, a meccsek gólaránya 15:12 a Ferencváros javára. A Sportklubnak tehát legalább 4 gólos sikerre lesz szüksége Pesterzsébeten ahhoz, hogy az esetleges pontegyenlőség esetén bekerüljön a playoffba.

Örvendek, hogy a srácok éltek az újabb lehetőséggel

   

A Csíkszereda edzője megdicsérte a DAB kapusát, míg a Dunaújváros trénere a rossz játékvezetést emelte ki.

Artur Oktyabrjov (vezetőedző, Csíkszereda): Nagyon kemény mérkőzés volt, de örvendek, hogy a srácok éltek az újabb lehetőséggel. Úgy érzem, hogy a mérkőzés nagy részében uraltuk a játékot, számtalan lehetőséget sikerült kidolgoznunk, de a vendégek kapusa nagyszerűen védett. A második harmad elején mutatott játékkal viszont problémám volt. Fölösleges kiállításokat szedtünk össze, illetve a gyorsaságunk is visszaesett, nem korcsolyáztunk eleget. Azonnal jöttek a problémánk is, de sikerült rendeznünk a sorainkat. Lesz most egy kis szünet a következő MOL Liga-meccsig és élnünk kell azzal a lehetőséggel, hogy az Újpest nyert a mai napon.

Lee Gilbert (vezetőedző, Dunaújváros): Az első harmadban húszpercnyi kiállítást kaptunk és itt ment el a mérkőzés. A játékvezetők nem engedték, hogy játsszunk. A találkozó másik felét megnyertük. Jó edzője, illetve csapata van Csíkszeredának, de a játékvezetők itt a legrosszabbak Kelet-­Közép Európában és ez különösen igaz a csíkszeredai találkozókra. A játékvezetők nem beszélgetnek, nem állnak szóba senkivel, nem adnak magyarázatot semmire.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1820 néző. Játékvezetők: Mathe, Butucel, Butucel, Peter.
Peksa: 96,8% (Ruczuj)
K
Duschek: 93,9% (Lajcs)
Ozols, Bors, Tambijevs, Gyagyusko, Berljov
1
Durák, Smith, Szepessy M., Milan, McCann
Kuzman, Salló, Péter R., Alekszejev, Farkas
2
Lencsés, Raszulov, Borbás, Peterdi, Vazan
Papp, Bednár, Antal Zs., Moldován, Bíró
3
Hruby, Dörök, Szepessy B., Revák, Léránt
4
Odnoga, Mátyásy, Magosi
Otiabrev Artur, Nagy Béla
E
Gilbert Lee, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:50 SCC PP Tambijevs Papp Berljov
2-0 08:07 SCC Gyagyusko Bors
2-1 25:58 DAB Léránt Smith Szepessy B.
33 Kapura lövések száma 31
20 Kiállításpercek 28

A Csíkszereda–DAB képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum