Két szívós csapat találkozik az alsóházban

   

A DAB idei utolsó erdélyi túráján van, elsőként a Brassóval meccselnek. Már egyik csapat számára sincs tét, a Brassó a 9., a DAB minden bizonnyal a 8. helyen zárja a szezont.

Három meccse maradt az idei idényből az Acélbikáknak, akik mindent összevetve várakozáson felül teljesítettek, egészen az óév végéig versenyben voltak a rájátszásért, matematikailag pedig egészen a közelmúltig volt esélyük annak elérésére. Csütörtökön és pénteken a két erdélyi csapattal találkoznak, a Cenk alján kezdik az első túrát. Ott, ahol eddig még pontot vesztettek, mindkét idegenbeli meccsét megnyerte Lee Gilbert csapata, és a hazai hármat is behúzta. Mihály Árpádék csak megszorítani tudták ellenfelüket. Most azonban nehezebb dolga lesz a DAB-nak, hiszen legponterősebb játékosát múlt hétvégén leigazolta a rájátszásra készülő UTE, igaz, Pesterzsébeten Bushbacher nélkül is szereztek három gólt. E mérkőzés után ráadásul újabb játékost vesztettek, Németh Péter kétmeccses eltiltást kapott, ő már a buszon ülve, útban Erdély felé értesült arról, hogy nem játszhat.

Könnyű helyzetben azonban a Brassó sincs, a kétfrontos küzdelem miatt újra sakkozni kényszerülnek a keretükkel. A román bajnokságban jelenleg harmadik helyen állnak, 45 pontjuk eggyel több, mint a negyedik helyezett Steauáé, míg a Progymet 9 egységgel előzik. A két éllovas, az első helyezett Galac és a második Sportklub behozhatatlan előnnyel vezetnek, 68, illetve 65 ponttal. Mivel a MOL Ligában már biztos utolsók, így számukra nem maradt más, mint a román bajnokságban alkotni valami maradandót, ami – akár csak a Csíkszereda esetében – több okból is fontos lenne. A MOL Ligában csütörtökön a DAB, pénteken a Fehérvár vár rájuk. Ez utóbbi mérkőzést délután rendezik, mivel este a Galacot látják vendégül, akivel szombaton is megmérkőznek, kulcsfontosságú lenne pontokat szerezni a rájátszás bebiztosításához. Ebből adódóan várhatóan mindkét mérkőzésen pihennek majd a legjobbak.

Keresztes Ottó (vezetőedző, Brassó): Három nap alatt négy mérkőzést játszunk, így legnagyobb sajnálatunkra az utolsó két hazai mérkőzésünkre nem tudunk a legjobb keretünkkel kiállni. A dunaújvárosiak és a fehérváriak is remek csapatot alkotnak, mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Sajnos nem tudtuk eltolni a pénteki és szombati román bajnoki meccseinket, melyek különösen fontosak lesznek a rájátszás szempontjából. Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult a helyzet és hogy nem tudunk olyan kerettel kiállni, amilyennel szeretnénk, egyben reméljük, hogy a csapatok megértést tanúsítanak irántunk. Amint mondtam, mindentől függetlenül a legjobbunkat fogjuk nyújtani a jégen. Nem lesz könnyű, de reméljük, szurkolóink mellénk állnak majd.

BRADAB

Brassó–DAB 1-14

   

Egy újabb tökéletesen értelmetlen meccset játszott a Brassó.

Keresztes Ottó csapata előre jelezte, hogy a zsúfolt naptár miatt a DAB és a Fehérvár elleni MOL Liga-meccsét elengedi. Ebből már előre látszott, semmi jó nem vár a nézőkre és az ellenfelekre. Ez így is lett. A Brassót csak egy hellyel megelőző újvárosi játékosok javítottak egy kicsit egyéni statisztikájukon csütörtök este.

A 7. percben már 0-3 állt a táblán, a meccs felénél 1-8, a közte 10 pedig a 35. percben érkezett meg. A Brassó a nagycsapatából azért néhány játékost benevezett, de ők sem mentették meg az estét.

A DAB tisztességgel megdolgozott az újabb győzelméért.

Ez volt az egyetlen lehetséges megoldás arra, hogy túléljük ezt a szezont

   

A Brassónál a mérkőzést egészségügyi okokból kihagyó Keresztes Ottó helyett Jevgenyij Piszarenko látta el az edzői, Kovács László pedig a másodedzői feladatokat.

Jevgenyij Piszarenko, megbízott vezetőedző, Brassó: “Ez a mérkőzés a fiatal játékosaink számára jó alkalom volt a tapasztalatszerzésre, és egyben egy újabb lehetőség arra, hogy a MOL Ligában játsszanak. Ez volt az egyetlen lehetséges megoldás arra, hogy túléljük ezt a szezont. Folytatjuk a fiatalok fejlesztésének projektjét, sok előrelépést látni a játékukban, megtapasztalják a különbséget a sebességben és a fizikai erőben, a hozzáállásuk figyelemre méltó. Tudjuk, hogy rövid időn belül nem várhatunk kiemelkedő eredményeket tőlük, de optimistán szeretnénk folytatni ezt az utat.”

Lee Gilbert, vezetőedző, Dunaújváros: “Mindenki, aki látta ezt a mérkőzést, láthatta, hogy ez egy remek alkalom volt a fiatal játékosok számára. Sajnálom, hogy ilyen lett a végeredmény, különösen a szurkolókat, de ezeknek a játékosoknak az, hogy ezen a szinten játszhattak, nagyon jó lehetőség volt. Ezen a meccsen kihoztuk a maximumot a lehetőségeinkből.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 200 néző. Játékvezetők: Gergely, Mathe, Mihai, Stefan.
Fülöp: 72,4% (Béres: 82,9%)
K
Duschek: 90,9% (Lajcs: 100%)
Popa, Petres, Balázs, Vasile, Péter
1
Durák, Smith, Milan, Peterdi, McCann
Haraga, Balla, János, Prisacaru, Márton
2
Lencsés, Raszulov, Szepessy B., Revák, Odnoga
Anton A., Mátyás, Ghiorghies, Fetés R., Fetés N.
3
Hruby, Dörök, Borbás, Vazan, Magosi
Agapie, Anton I., Tranca, Bíró G., Bíró M.
4
Mátyásy, Szepessy M., Léránt
Kovács László
E
Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:57 DAB PP Léránt Raszulov
0-2 04:39 DAB Dörök Odnoga Lencsés
0-3 06:58 DAB Vazan Lencsés
0-4 16:40 DAB Vazan Durák Borbás
0-5 21:46 DAB Léránt Borbás
0-6 23:19 DAB Smith Szepessy M.
0-7 25:19 DAB SH Vazan Raszulov
0-8 26:02 DAB PS Revák
1-8 27:57 BRA PP Mátyás Péter Petres
1-9 30:47 DAB McCann Durák
1-10 33:53 DAB Peterdi McCann Milan
1-11 34:22 DAB McCann Milan
1-12 46:55 DAB Milan McCann
1-13 48:20 DAB Revák Smith Durák
1-14 54:57 DAB Milan Smith
18 Kapura lövések száma 64
12 Kiállításpercek 6
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum