Az UTE hazai jégen lesz a MAC vendége

   

Mindkét csapat számára komoly tétje van az egyetlen kedd esti MOL Liga-mérkőzésnek. A pályaválasztónak az alapszakasz-győzelem, a liláknak a negyeddöntőbeli pályaelőny a cél.

A MAC sorra győzte le az ellenfeleit a 2016-os év eddigi nyolc meccsén, de a Miskolc ellen mindkét meccsüket elveszítették a kék-fehérek. Jelenleg pont a Jegesmedvék ellen bukott 6 pont a különbség a két csapat között. Ha kedd este begyűjti a 3 pontot Majoross Gergely csapata, akkor a budapestieknek 4 pontos hátrányt kell ledolgozniuk, mivel mindegyik eddigi meccsüket a címvédő nyerte. A Miskolccal egyetemben 4-4 meccset játszanak még az alapszakaszban.

Az UTE 2016-ban négyszer játszott a Megyeri úton, de csak 2 pontot szerzett pályaválasztóként. Kedden a Tüskecsarnok foglaltsága miatt került át a meccs az UTE otthonába, mivel más megoldás nem kínálkozott. A vasárnapi, Miskolc elleni vereség kalkulálható volt Szilassy Zoltánék részéről, ellenben a Brassóval szembeni kudarccal. Mindeközben a Debrecen gyűjtötte a pontokat, így 3 pont az előnye a hajdúságiaknak a 4. helyért folyó csatában, igaz, a DHK-nak már csak 3, míg a lila-fehéreknek a keddit is beleszámítva 4 meccsük van még hátra.

A klub facebook-oldalának az alábbiakat nyilatkozta Majoross Gergely, a MAC vezetőedzője: “A hátralévő alapszakaszmeccseken is az a célunk, hogy nyerjünk. Nem foglalkozunk másokkal vagy a rájátszással. Azt gondolom, mindig a jelenben kell maradni, hiszen közvetlenül csak az befolyásolható. Mivel a csapat meg sosem szerepelt rájátszásban, és a játékosok – meg az edzők is – átlagéletkora igen alacsony, adott, hogy valahogyan playoffrutint kell szereznünk. Arra összpontosítunk, hogy minden hátralévő meccsen csak olyan dolgokat vigyünk a jégre, amelyek segíteni fognak minket a végső cél elérésében. Azt gondolom, ez a jó út, ami mindenképpen segít nekünk abban, hogy sikerrel zárjuk a szezont.”

Fotó: Mudra László (MAC)

MAC–UTE 3-2

   

Nagy iramú, fordulatos mérkőzésen először szerzett pontot a szezonban az UTE a MAC ellen. A liláknak már csak két pontra van szükségük a rájátszás biztos eléréséhez.

Mindkét oldalon voltak értékes hiányzók a meccsen. A házigazda MAC-nál Olson pihent kisebb húzódása, Nagy Krisztián pedig eltiltása miatt, a vendég újpestieknél a néhány hétig harcképtelen Sila valamint Csányi és Gröschl is hiányzott. Pörgős iramban kezdődött a mérkőzés, kicsit aktívabb MAC-cal. Az első 10 percben főként a MAC jutott el helyzetekig, ebben segítségére volt az is, hogy az első kiállítást az UTE kapta, Kiss Dániel ment ki testre ütésért, ám a létszámhátrányt viszonylag könnyen túlélték a lilák. A 10. perc környékére aztán az UTE is belelendült a meccsbe, ezt az is jelezte, hogy Bálizs kapuja előtt is egyre nagyobb lett a forgalom. A helyzetek minőségében azonban óriási volt a különbség, míg a MAC szinte minden támadását kapura tartó lövéssel fejezte be, az újpestiek utolsó passzaiba rendre hiba csúszott, vagy ha lőttek is a játékosok, a korong jól elkerülte a kaput. Érett a MAC vezető gólja, amely a 17. percben nem egy kidolgozott akcióból esett, hanem Pozsgai komoly egyéni teljesítménye után. A válogatott védő gyakorlatilag a komplett újpesti védelmet betuszkolta a kapuba, majd a kavarodásban a korongot is. Teljesen megérdemelt hazai vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

A második harmadra jóval kiegyenlítettebb lett a játék. A MAC kevesebb lövéshez jutott, az UTE viszont többször kísérletezett. Ismét a MAC lépett fel aktívabban, gyors egymásutánban két emberelőnyhöz jutott, a másodikat pedig egy gyors támadás végén Roczanov révén sikerült is kihasználnia. A kiállításokat követően visszatért az első harmad pörgös, gyors hokija. Az UTE leghangsúlyosabb válasza a MAC góljaira egy ugyancsak gyors támadás végén eleresztett Pichler-lövés volt, amely a felső vason csattant. A harmad felénél Tokajit állították ki kétszer egymás után, az első emberelőnnyel nem sokat tudtak kezdeni a lilák, a második már jobban sikerült, de gólig nem jutottak. Nem unatkozott a sajnos nem túl nagy közönség, az ide-oda hokiban mindkét csapat igyekezett gólig játszani, ehhez az ebben az iramban otthonosabbnak tűnő MAC állt egy picit közelebb. A harmad két kiállítással zárult, előbb Feil kapott büntetést, mert ráütött a cserére lekorcsolyázó Hayesre, majd az eset sértettje a következő cseréjében szintén testre ütésért kapott kisbüntetést.

A harmadik harmad így 4 a4 ellen kezdődött, majd 10 másodperc múlva 31 másodperces újpesti emberelőny következett. A kezdő bedobás után a csapatok a MAC harmadába költöztek, és az UTE kiegészülése után Hegyi tört be balról a kapu elé, majd éles szögből Bálizs kapujába lőtt. A gólt követően is óriási energiákat mozgatott meg az UTE, szinte ráborította a pályát a MAC-ra. A kék mezesek alig-alig tudtak kijönni a saját harmadukból. A ritka alkalmak egyikénél viszont csak a játékvezetők mentették meg a góltól a lilákat, Terbócs és Hayes jutott el Pleszkán kapujáig, úgy tűnt, az újpesti kapus véd, de a korong szabadon maradt, a MAC játékosai be is tuszkolták a kapuba, de addigra már a játékvezetők lefújták az akciót, mert azt hitték, a korong Pleszkán kesztyűjében van. Kiss Dániel lőtt újabb kapuvasat az alapvonal mögül előre kanyarodva, majd az 54. percben egy gyors ellentámadás során Nemes és Pance ugrott ki. Utóbbi a jobb szélről tört be keresztben a kapu elé, és szép góllal fejezte be az akciót. Támadásban maradtak a lilák, de nem tudták eldönteni a meccset, mi több, a harmad vége előtt nem sokkal egy újabb óriási MAC-lehetőséget hagyott ki Szappanos. Majoross Gergely még időt kért 70 másodperccel a vége előtt, de a záró másodpercek is a hazai jégen vendég liláknak sikerült jobban, ám gólt nem értek el.

A hosszabbítás is újpesti rohamokkal indult, óriási helyzetet hagyott ki Pance, majd a MAC egyetlen támadása végén megszerezte a győztes találatot. Tokaji passzát Saarenpaa lőtte közelről Pleszkán hálójába. A helyzeteivel jobban gazdálkodó és szerencsésebb MAC nyert, de az újpestieknek sem kell szégyenkezniük emiatt a meccs miatt, a Miskolc után a liga másik élcsapatának is nagyon komoly nehézségeket tudtak okozni.

Erste Liga, Megyeri út, 281 néző. Játékvezetők: Kincses, Rencz, Pálkövi, Bedő.
Bálizs: 93,3% (Arany)
K
Pleszkán: 90,3% (Szabó)
Quinn, Tokaji, Klempa, McDonald, Hayes
1
Lindgren, Kiss D., Feil, Mihálik, Virág
Pozsgai, Mestyán, Saarenpaa, Terbócs, Egyed R.
2
Huba, Garbacz, Nemes, Pance, Bushbacher
Nagy P., Stipsicz, Roczanov, Tóth R., Szappanos
3
Dósa, Hegyi, Dömötör, Pichler, Turbucz
Németh Á., Schmál, Németh A.
4
Pados, Hodos, Gágyor, Kiss Á.
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:44 MÚB Pozsgai McDonald
2-0 24:53 MÚB PP Roczanov Saarenpaa Hayes
2-1 40:28 UTE PP Hegyi Huba Nemes
2-2 53:35 UTE Pance Nemes Dósa
3-2 61:52 MÚB Saarenpaa Tokaji
31 Kapura lövések száma 30
22 Kiállításpercek 14

A MAC–UTE képes összefoglalója

   

A MAC–UTE góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA INFO
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum