A Debrecennek muszáj legyőznie a Brassót

   

Három nap alatt harmadik meccsét játssza az országjárás keretében a Brassó. Ezúttal a rájátszásért hajtó Debrecen otthonában lép fel.

A Brassó sorsa már rég eldőlt, nem lesz tagja a legjobb hatnak a MOL Ligában, ennek ellenére becsülettel hajt. Dunaújvárosban alig kapott ki, Újpesten pedig a forduló meglepetését szolgáltatva nyert, roppant értékes pontoktól megfosztva a lila-fehéreket, egyszersmind jól összerázva a 4–6. helyekért versengő 4 csapatot.

Szombaton ismét egy playoffért küzdő csapat ellen bizonyíthatnak Mihály Árpádék. A Debrecen meglehetősen hektikus idényt fut eddig, A legjobbakat is győzte már le és a sereghajtótól is kapott már ki többször. Épp ezért most sem mehet biztosra a három nap alatt harmadik meccsét játszó és közben utazó Brassó ellen sem. Pénteken a Brassóhoz hasonlóan a Debrecen is 3-2-re nyert, a Fehérvárt győzte le, ez a 3 pont pedig a végelszámolásnál még nagyon jól jöhet, tekintve a DHK borzasztóan nehéz sorsolását.

Jevgenyij Muhinnak továbbra is azzal kell megküzdenie, hogy nincs elegendő játékosa, bár a légiósokat illetően bőség van, ami alkalmat adhat a pihentetésre, regenerálódásra, a magyar játékosok folyamatos sérülései, betegségei miatt alig-alig tudott kiállni 4 sorral. Ladányi Balázs továbbra is nagyon hiányzik, a kiváló szélső ebben a szezonban eddig még egyetlen egyszer nem tudott csapata rendelkezésére állni a jégen. Nem lesz tehát egyszerű dolga a Debrecennek, de a 4. és a 7. hely közti tolongást látva a győzelem ezúttal kötelező a számukra, ha komolyan gondolják a rájátszásba jutást.

0w0a7636

Fotó: Molnár Dénes

Debrecen–Brassó 10-3

   

Hét harmadot bírt szuflával a Brassó, addig egyenlő ellenfél tudott lenni sorrendben a Dunaújvárosnak, az Újpestnek és a Debrecennek. Ezt követően viszont kipukkadt, a Debrecen fontos győzelmet aratott.

Pihentette Tőke Zoltánt, az előző két nap remeklő kapusát Keresztes Ottó, ezúttal Fülöp Rajmund kezdett, a cseréje Béres Szilárd volt. Bár a Debrecen jóval aktívabb volt az első harmadban, mégis a Brassó szerezte meg a vezetést, a 15. percben, ekkor Fodor Csanád talált be. 2 perccel a szünet előtt kapta az első kiállítását a Brassó, és ebből egyenlített a pihenő előtti utolsó percben Medvegyev, a legújabb debreceni szerzemény. Hogy Jevgenyij Muhin volt-e elégedetlen az első harmadban látottakkal, és ezért jobb játékra sarkallta fiait, vagy a Brassónak nem tett jót a pihenő, ezt talán sosem fogjuk megtudni, annyi viszont biztos, hogy katasztrofálisan kezdte a Brassó a második harmadot. A 22. perc elejétől 85 másodperc alatt háromszor kapitulált a brassói védelem, Trosin, Kovács és Vaszjunyin volt eredményes. A megsorozott vendégcsapat pár perc múlva magához tért, a 30. perc elején Fodor Csanád megszerezte a második gólját is.Erre viszont hamar érkezett egy brassói kiállítás, amelyet másodpercek alatt váltott gólra a Debrecen, Saluga volt a gólszerző. Két és fél perccel későbba szintén új szerzeménynek számító Piatak növelte tovább az előnyt. Keresztes Ottó kapust cserélt, Fülöp helyett Béres érkezett, de egy percen belül Berta őt is felavatta, majd a szübnet előtt nem sokkal Trosin duplázott. A harmadik harmad legelején Berta, a közepén pedig Medvegyev szerzett újabbelőnygólokat, erre az 53. percbenPiszarenko ugyancsak emberelőnyből válaszolt. Ezt követően egyik fél sem erőltette már nagyon a gólszerzést, a Debrecen magabiztos győzelmet aratott, és ezzel visszavette a negyedik helyet az újpestiektől.

A csapatra nagyon jó hatással vannak az új játékosok

   

A Brassó több mint 50 meccsen van túl, és még vagy 30 vár rá, miközben 15 játékosa fogható hadra. Így egyszerűen képtelenség pihenni, regenerálódni, mondja az edző.

Jevgenyij Muhin, vezetőedző, Debrecen: Az első harmadban nagyon jól védekezett a Brassó, keresték a hibáinkat, főleg a középső harmadban és azokat próbálták kihasználni. A 2. játékrészben változtattunk a taktikánkon, az ellenfél is kezdett fáradni, hibázni. Ezeket sikerült kihasználni és jöttek a gólok. A csapatra nagyon jó hatással vannak az új játékosok. Tapasztalt, rutinos hokisták, akik a vállukra vették az együttest. A győzelmek mindig nagy lökést adnak, kiváló motivációt jelentenek.  Várakozásaim szerint a csapat teljesítménye tovább javul a hátralévő meccseken.

Keresztes Ottó, vezetőedző, ASC Corona Brassó: Az 1. harmad taktikailag megfelelő volt, de azután három elkerülhető gólt kaptunk. Összesen három lepattanót lőtt be az ellenfél a mi hibánkból. Jelenleg összesen 15 játékosom van, abból négy junior, sok a sérült, egy teljes sorunk hiányzik. Mihály Árpi ma este is sérülten játszott. Ráadásul több mint 50 meccsen vagyunk túl és még vagy 30 hátra van. Így egyszerűen képtelenség pihenni, regenerálódni.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 250 néző. Játékvezetők: Halassy, Németh, Soós, Soltész.
Vay: 87,0% (Dorogi)
K
Fülöp: 72,7% (Béres: 69,2%)
Hetényi, Kovács, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin
1
Mátyás, Nagy Cs., Molnár, Mihály, Virág
Emanuelsson, Medvegyev, Saluga, Piatak, Trosin
2
Sprencz, Imecs, Fodor, Balázs, Péter
Wéber, Kaszkov, Hári, Könczei
3
Balla, Piszarenko, Bíró O., Márton, Fetés N.
Vincze, Izsák
4
Haraga, Anton I., Fetés R.
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
E
Keresztes Ottó, Kovács László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:19 BRA Fodor Balázs Sprencz
1-1 19:02 DHK PP Medvegyev Kovács Hári
2-1 21:03 DHK Trosin Saluga Piatak
3-1 21:35 DHK Kovács Hári Kaszkov
4-1 22:28 DHK Vaszjunyin Berta Hetényi
4-2 29:04 BRA Fodor Péter Márton
5-2 30:20 DHK PP Saluga Medvegyev Piatak
6-2 32:52 DHK Piatak Saluga Trosin
7-2 33:47 DHK Berta Kaszkov Wéber
8-2 38:20 DHK Trosin Saluga Piatak
9-2 42:45 DHK PP Berta Vaszjunyin
10-2 49:08 DHK PP Medvegyev Piatak Saluga
10-3 52:14 BRA PP Piszarenko Virág Nagy Cs.
35 Kapura lövések száma 23
38 Kiállításpercek 14

A Debrecen–Brassó képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum