A Fradi feljöhet az ötödik helyre

   

Nagyok a tétek kedden a MOL Ligában, nem csak a MAC és a Miskolc rangadóján, hanem Pesterzsébeten is, ahol az egyre izmosabb formában lévő Ferencváros látja vendégül a nagyon nehéz sorozatban lévő Debrecent.

A Fradi addig menekült a hetedik hely elől, hogy minden lehetőség adott ahhoz, hogy elérje az ötödiket. A csapat 40 meccset játszott, ezeken 53 pontot gyűjtött, míg a Debrecen 42 meccsen 56-ot. A különbség tehát mindössze három pont, ami kedden, a két csapat egymás elleni mérkőzésén le is dolgozható. A következő két hétben ráadásul kétszer is játszanak egymással, január 31-én Rafajék látogatnak Debrecenbe, e két meccs eldöntheti, hogy melyikük végez az ötödik helyen. További sorsolásuk nagyjából egyforma erősségű, a Fradinak több lehetősége lesz a bravúrokat bemutatni. A keddi meccset követően a DHK-nak már csak öt alkalommal kell jégre lépnie az alapszakaszban, ebből háromszor hazai jégen, ahol a Fradin kívül fogadja még a Fehérvárt és a Brassót. Ezek mellett elutazik még egyszer Fehérvárra és a MAC-hoz is. A Fradi még kétszer fogadja a HSC-t, egyszer-egyszer a DAB-ot és a Miskolcot, Debrecen mellett utazik a MAC-hoz és Újpestre.

A Fradi ahhoz képest, hogy a szezon túlnyomó részét az alsóházban töltötte, igen gólerős csapat. Negyven meccsükön 134 gólig jutottak, ami negyedik legtöbb a ligában, meccsenként átlagosan fél góllal lőnek többet, mint az UTE vagy a Debrecen. A hatodik helyük elsősorban nem a csenevész támadásoknak, hanem a szellős védekezésnek köszönhető, 144 kapott góljuk a második legrosszabb mutató a Brassó mögött. Ehhez képest az utóbbi két meccsükön új erényeket csillogtattak, a Sportklub és a Fehérvár ellen összesen egyetlen gólt kaptak, tehát sikerült sokkal szorosabbra fűzni a védelmet, amit – ha sikerül tartósan megvalósítani – a rájátszás közeledtével különösen fontos elem lehet. Egyelőre ez még a támadások rovására megy, hiszen nem is lőttek, csak két gólt ezeken a találkozókon, de ha sikerül megtalálni az egyensúlyt, akkor a rájátszásban is jelentősen nőnének az esélyeik.

A Debrecen komoly menetelésből érkezik, az elmúlt három hétben a keddi lesz a nyolcadik meccsük, ráadásul ezek során kizárólag a MAC-cal, a Miskolccal és a Fehérvárral mérkőztek. Nem is csoda, hogy ezen időszak alatt mindössze három pontot gyűjtöttek, a Fradi ellen azonban már el kell kezdeniük a pontok gyűjtögetését, hiszen a zöld-fehérek már felértek hozzájuk, vesztett pontok tekintetében előnyük a HSC-vel szemben sem több két pontnál, nagy szerencséjük, hogy az erdélyiek két szoros meccsen kikaptak hazai pályán a Fraditól és az UTE-tól is, különben még komplexebb lenne a helyzet a hatodik hely környékén. A Ferencváros és a Debrecen párharca az egyik legszorosabb a ligában, Pesterzsébeten még egyszer sem döntöttek rendes játékidőben, egyszer büntetőkkel nyert a Debrecen, egyszer hosszabbításban a Fradi. A helyzet nagyon hasonló volt a debreceni összecsapásokon is, egyszer a vendégek nyertek 1-0-ra, egyszer a hazaiak 3-2-re. Mindezek alapján, és a tétek emelkedésével, kedden is élet-halál küzdelem várható.

Reméljük, sikerül megoldani a létesítmény körüli technikai problémákat is. A Pesterzsébeti Jégcsarnok elektromos betápszekrénye ugyanis vasárnap délelőtt leégett. Az ELMŰ gőzerővel dolgozik a probléma megoldásán, a vasárnapi edzés is nehézkesen zajlott a jégen. Annál is inkább, mivel az Elektromos Művek által biztosított hatalmas mobil áramfejlesztő is megadta magát, így egy kisebb kapacitású tartja fent a jeget jelenleg Pesterzsébeten. Annak érdekében, hogy kedden minden simán menjen és a lehető legnagyobb mértékben kíméljék a jeget, a csapat a hétfői edzését a Népligetben, az utánpótlás csapataink sátras jégpályáján tartotta meg. A műszaki probléma hétfőn megoldódott, kedden üzembiztos állapotban nyit a jégcsarnok, a meccset nem veszélyeztetik az események.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Nem tudok mást mondani, ismét egy 6 pontos mérkőzés következik. A Debrecen jó csapat, 100%-osan kell koncentrálnunk ellenük. A srácok nagyon keményen dolgoznak, jó a hangulat az öltözőben, ami a siker egyik záloga lehet. Fontos, hogy minden pályára lépő játékos átérezze ennek a meccsnek a lényegét, harcoljon az utolsó percig a győzelemért. Remélhetőleg semmi akadálya nem lesz annak, hogy egy jó mérkőzést vívjunk a Debrecennel.

ftcdhk

Fotó: FTC

FTC–Debrecen 2-5

   

A hajdúságiak nyerték az alapszakasz 5. helyéért folyó rangadót. Berta Ákos 2 gólt lőtt egykori csapatának. A találkozó barátságos hangulatban telt,
mindösszesen 3 kisbüntetést osztottak ki a játékvezetők.

A mérkőzés első harmadában 11:8-ra nyerte a kapura lövési mutatót az FTC, mégis a Debrecen szerzett gólt három ex-ferencvárosi révén, Berta találatánál Dancsfalvi és Wéber jegyzett gólpasszt. A 23. percben Rafaj egyenlített emberelőnyben, ám 2 perc múlva Hetényi Péter góljával újra a hajdúságiaknál volt az előny. A második harmad végén Saluga és Berta bevette Budai kapuját, így háromgólos vendégelőnnyel vonultak szünetre a csapatok. A záró húsz perc közepén történt egy gyors gólváltás, Dubek és Saluga voltak eredményesek. A Debrecen 5-2-re nyert, előnye 6 pontra nőtt az FTC-vel szemben az 5. helyért folyó küzdelemben.

80%-os korongbirtoklás, 43 lövés is kevés volt

   

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): A Debrecen nagyok okosan játszott ezen a mérkőzésen. Nem mi szereztük az első gólt, ami sorsdöntő egy ilyen védekező típusú csapat ellen. A mérkőzés 80%-ban véleményem szerint nálunk volt a korong, saját számításunk alapján 43 lövésünk volt, de csak két gólig jutottunk. Még mindig a kezünkben a sorsunk, holnap edzés, csütörtökön pedig irány Kaposvár, a MAC következik.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 250 néző. Játékvezetők: Halassy, Kincses, Muzsik, Soós.
Budai: 75,0% (Soós)
K
Vay: 92,9% (Nagy)
Erdélyi, Hietamaki, Manninen, Tendler, Luomala
1
Kunajev, Popkov, Hári, Saluga, Piatak
Suoraniemi, Valecko, Dubek, Fliszár, Rafaj
2
Hetényi, Kovács B., Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin
Lévai, Zalavári, Schellin, Kiss, Papp
3
Wéber, Godó, Vincze, Kozlovszkij, Kaszkov
Pál, Üveges, Farkas, Kovács V. L.
4
Izsák, Tanka
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:35 DHK Berta Dancsfalvi Wéber
1-1 22:47 FTC PP Rafaj Tendler Manninen
1-2 24:49 DHK Hetényi Dancsfalvi
1-3 35:36 DHK Saluga Kovács B. Piatak
1-4 38:21 DHK Berta Vaszjunyin Dancsfalvi
2-4 48:04 FTC Dubek Rafaj Hietamaki
2-5 51:45 DHK Saluga Hári Piatak
28 Kapura lövések száma 20
0 Kiállításpercek 6

Az FTC–Debrecen galériája

   

Az FTC–Debrecen videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum