Kulcsfontosságú meccs előtt áll a Sportklub és az UTE

   

Az idényben egyszer már sikerült győzniük az újpestieknek Csíkszeredában, annak a meccsnek két pont lett a jutalma, egy újabb győzelemmel fél lábbal már a rájátszásban lenne a csapat. A szeredaiak számára viszont még fontosabb, hogy tartsák a lépést riválisaikkal.

Nem panaszkodhatnak a csíki szurkolók az unalmas és eseménytelen hétvégék miatt. Kedvenceik csütörtöktől vasárnapig minden nap pályára lépnek. Elsőként az UTE látogat a Vákárba, pénteken a MAC érkezik, szombaton és vasárnap pedig román bajnokin fogadják a Sportul Studentesc csapatát. A szurkolók elégedettek lehetnek, a szakvezetésnek azonban főhet a feje, hogy miképpen lehet leghatékonyabban megoldani a kétfrontos küzdelmet. Ráadásul az alapszakasz végének közeledtével minden meccs kiemelten fontos, a csapat egyre nehezebb helyzetből vívja küzdelmét a playoffba kerülésért. Jelenleg a hetedik helyen állnak, 38 meccsen 48 pontot gyűjtöttek, a Fradinak 39 mérkőzés után 53, a DHK-nak 40 meccse és 56 pontja van, az UTE pedig ugyanennyi találkozón 58-at gyűjtött. Könnyen kiszámolható, hogy vereség esetén a Sportklub lőtávolon kívülre kerülne riválisaihoz képest, míg egy győzelemmel közelebb hozhatná a 4–7. helyen álló csapatokat egymáshoz.

A házigazdák félelmetes novembert és decembert produkáltak, pontjaik több mint felét a november 15. és december 26. közötti 15 meccses periódusban szerezték. Lendületük azonban az év végén megtörni látszott, félelmetes hazai pályájukon zsinórban háromszor kaptak ki. A Fehérvár és a MAC elleni vereség még nem is lett volna tragédia, különösen, mivel utóbbitól egy pontot azért elvettek, ám a Fradi elleni 0-2 minden bizonnyal nagyon fájt a játékosoknak, a szakvezetésnek és a szurkolóknak egyaránt. A cél az UTE ellen így nem is lehet más, mint hogy ami nem ment a hatodik helyezett ellen, azt a negyedikkel szemben kell kijavítani. A keret erre továbbra is alkalmasnak látszik, ráadásul kedden az idei nagy mumus Brassó otthonában is meggyőző fölénnyel nyertek 6-2-re.

Az UTE-nak már jelentősebb létszámgondjai vannak. Szilassy Zoltán csapatkapitány a DAB elleni legutóbbi mérkőzés előtt változtatott a sorokon, kipróbálni mégsem volt lehetősége azokat. Az Elomo, Pance, Gröschl első trió nem mozgott rosszul, a második egységben azonban Csányi Karol az első shiftben megsérült, nem is tért vissza a jégre, Erdélybe sem utazott el. Ez azonban nem elég, a megsérült Csányi helyén magát hirtelen a második sorban találó Feil Arnold lebetegedett, rajtuk kívül még Gágyor és Pados sem utazott el a kerettel.

HSCUTE

Fotó: Pál Zoltán

SC Csíkszereda–UTE 0-1

   

Az újpestiek eggyólos mérkőzésen nyertek a Sportklub otthonában. Sila 33 védéssel zárt hibátlanul.

A kapusok remeklését hozta a Csíkszereda–Újpest mérkőzés, Peksa 17, Sila 33 védést mutatott be. A Sportklub 5 emberelőnyt hagyott kihasználatlanul, az UTE viszont a 2 emberelőnyéből kihasználta az egyiket Kiss Ákos révén a 33. percben. Másfél perccel a vége előtt Oktyabrjov időt kért, lehozta kapusát és az újpesti kiállítás miatt 6 a 4 ellen támadhattak a csíkszeredaiak, ám nem találtak be. A lila-fehérek 1-0-ra nyertek, megerősítették 4. helyüket a tabellán, a csíkiak hátránya 5 pont 9 fordulóval az alapszakasz vége előtt a 6. helyhez képest.

A két 1-0 elképesztően komoly védekező munkát mutat

   

A legtöbb edző filozófiája a magabiztos védekezés, amibe beletartozik a játéktervben maradás és az alázat és az extrák.

Artur Oktyabrjov (vezetőedző, SC Csíkszereda): Egyszerű matematika az egész: egyel többet kell lőni, mint az ellenfél. Sajnos a számtalan lehetőség közül ma egyet sem sikerült értékesítenünk. Nem koncentráltunk eléggé, illetve az utolsó passzok és lövések sem úgy sikerültek, ahogy kellett volna. Nem beszélve arról, hogy a szerencse sem pártolt ma hozzánk. A bosszantó az, hogy egyáltalán nem játszottunk rosszul, sőt. Ennek ellenére továbbra is bízunk abban, hogy elérhetjük a rájátszást. Ezért minden megteszünk és a végsőkig fogunk küzdeni.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): A legutóbbi mérkőzésünket is, Dunaújvárosban 1-0-ra nyertük meg. A két 1-0, vagyis az, hogy nem kaptunk gól, elképesztően komoly védekező munkát mutat. A védekező munka a kapus és a mezőnyjátékosok együttes munkájának az eredménye. Igazi csapatmunka volt, fegyelmezettek voltunk, tartottunk magunkat a taktikánkhoz. A legtöbb edző filozófiája a magabiztos védekezés, amibe beletartozik a játéktervben maradás és az alázat és az extrák. Ezek nélkül nem lehet lenullázni egy meccset. Ezért is értékes a győzelem, mert nagyon kreatív légióssor van az ellenfélnél, amelyik nagyon veszélyes. Úgy gondolom, hogy nagyon okosan tartottuk kézben a meccset. Nagyon kritikus voltam az itteni játékvezetéssel eddig, de most kijelenthetem, hogy tökéletesen fújtak. És ezt nem azért mondom, mert nyertünk.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1800 néző. Játékvezetők: Gergely, Mathe, Csata, Szabo.
Peksa: 94,4% (Ruczuj)
K
Sila: 100% (Pleszkán)
Ozols, Bors, Tambijevs, Gyagyusko, Berljov
1
Lindgren, Gröschl, Pance, Elomo, Kiss D.
Konyajev, Salló, Mihály, Moldován, Bíró
2
Huba, Garbacz, Nemes, Mihálik, Virág
Kuzman, Papp, Alekszejev, Molnár Z., Farkas
3
Dósa, Hegyi, Dömötör, Pichler, Turbucz
Sofron, Péter R., Antal Zs., Okos
4
Hodos, Kiss Á.
Otiabrev Artur, Geréb István
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 32:29 UTE PP Kiss Á. Kiss D. Gröschl
33 Kapura lövések száma 18
4 Kiállításpercek 20

A Csíkszereda–UTE gólja videón

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum