Fehérváron javíthat a Miskolc

   

Kettős rangadót rendeznek a Raktár utcában. A Miskolc MOL Liga-, majd a Dornbirn EBEL-meccsre érkezik. A címvédő hamar elszórta a szerdán nagy küzdelemben megszerzett három pontot a címvédő ligaújonc kihívójával szemben, így többet már nemigen hibázhat, a “hokitestvérváros” Fehérvár otthonából kell elhoznia a pontokat.

A címvédő a MAC elleni győzelem után két nappal kínos vereségbe futott bele hazai pályán a Debrecen ellen. A vendégek két gyors góllal lepték meg ellenfelüket, a Jegesmedvék kapust cserélt, majd a meccs felénél egyetlen gólra csökkentette a hátrányát, de a debreceniek tartását dicséri, hogy innentől lehúzták a rolót és a maradék 30 percet átvészelték újabb kapott gól nélkül. Ez annál is nagyobb szó, mivel ennek közel harmadát emberhátrányban töltötték. A vereség azt is jelentette, hogy a szerdán nagy küzdelemben négypontosra növelt előnyéből hármat máris elpazarolt, nyilvánvaló, hogy többet nem engedhet meg magának, ha meg akarja nyerni az alapszakaszt.

Jason Morgan vezetőedző ugyanakkor higgadtan kezelte a helyzetet, meccs utáni értékelésében elmondta, hogy a MAC elleni párharc annyira fókuszba került, hogy emiatt lehetett alacsonyabb a koncentráció foka a következő ellenféllel szemben. Ez a zavar a figyelemben ugyanakkor nem tarthat tovább egy meccsnél, annál is kevésbé, mert vasárnap a harmadik helyezett Fehérvár otthonába látogatnak Dudasék. Fehérváron igazi hokimaratont ülnek, pénteken a MOL ligás csapat kétszer is legyőzte a lilákat a Megyeri úton, szombaton az EBEL csapat játszott roppant izgalmas meccset a Bolzanóval, mindennek koronájaként pedig vasárnap mindkét csapatot láthatja a közönség.

A közös meccsnapnak megvannak az apróbb kényelmetlenségei is. A MOL ligás meccs délután két órakor kezdődik, ami meglehetősen szokatlan időpont, bár a nemzetközi meccseken például igen gyakori. A napirend megfelelő beállításával a játékosok teljesítménye ebben az időpontban is maximalizálható. Tyler Dietrich szakmai munkáját ennél keményebben befolyásolja, hogy vajon milyen keret áll majd rendelkezésére. Szombaton nem csak Bodo, de Orban is feljátszott az EBEL-es csapatba – Orban pénteken a MOL Ligában is játszott –, az a legvalószínűbb, hogy vasárnap sem számíthat rájuk a MOL ligás szakvezetés. És bár jelentős vérveszteség ez a Fejér megyei csapat számára, a fehérvári fiatalok egyre masszívabb csapattá kovácsolódnak, így hiba lenne lebecsülni őket.

Érdekesség ugyanakkor, hogy saját pályáján valamivel könnyebb az ellenfelek élete a Volán ellen, mint idegenben. 37 meccs után 67 ponttal állnak a harmadik helyen, ebből 17-et játszottak otthon, melyeken 25 pontot szereztek, míg idegenben 20 meccs alatt 42 pont jött össze. Jól tükrözi ezt a Miskolc elleni teljesítményük is, hiszen Borsodban két meccs alatt 3 ponttal lettek gazdagabbak, míg Fehérváron egyelőre nem termett számukra babér, 0 ponttal állnak a párharcban.

0913jegav19

Jason Morgan vezetőedzővel a Jegesmedvék honlapja készített hosszabb interjút, melyet szó szerint közlünk.

Gyorsan követik egymást a mérkőzések, vasárnap itt a következő, Székesfehérváron. Milyen meccsre számít?
Van előnye is annak , ha ilyen sűrű a bajnoki program, hiszen nincs sok idő rágódni a múlton. Nekünk is villámgyorsan túl kell lépnünk a pénteki bosszantó vereségen. Hiába borult fel a pálya, játszottunk ötven percet az ellenfél harmadában, nem találtuk meg a kulcsot a győzelemhez. De ez most már tényleg a múlt, most a legfontosabb, hogy tiszta fejjel már az új feladatra koncentráljunk. Ez nem lesz könnyű, hiszen a Fehérvár nagyon jó csapat, tehetséges fiatalok és remek légiósok elegye. Kemény meccsre számítok, nagyon oda kell magunkat tenni, mert nem veszíthetünk pontokat, ha meg akarjuk nyerni az alapszakaszt.

Mit kell másként csinálni, mint pénteken, hogy sikerüljön győzni?
Igazából nem sok mindent kell változtatni. Elképesztő mennyiségű helyzetet dolgoztunk ki, volt szóló, sima és kettős előny, ám a debreceni kapuban Vay ritkán látható jó napot fogott ki. Jobban kell koncentrálni, és időnként jobb döntéseket hozni egy-egy helyzetben. Ez nem könnyű, hiszen a hoki nagyon gyors sport, arra nincs idő, hogy az ember sokat gondolkodjon. Mindenesetre a speciális játékunkon is javítani kell.

A mérkőzés délután 2-kor kezdődik. Ez nem túl korai egy profi meccshez?
Nem hiszem, hogy az időpontnak nagy szerepe lenne. A játékosaink profik, felkészültek, ha 2-kor kell megoldani a feladatot, akkor megteszik.

Fotó: Bán Olivér

Fehérvár–Miskolc 1-2

   

Csak a ráadásban szerezte meg a győzelmet a Miskolc Székesfehérváron. A Volán légiósai továbbra is szárnyalnak.

Mindkét oldalon akadtak hiányzók. A Fehérvár ismét nélkülözteaz EBEL-keretből rendszeresen lejátszó légiósát, Brance Orbant, a másik oldalon továbbra sem kész a játékra Jon Booras, aki a MAC elleni mérkőzésen sérült meg, és a régebbi hiányzók közül Láda, Szilágyi és Tóth Adrián sem épült még fel. A fehérváriak teljes csapattal tudtak kiállni, a Jegesmedvéknél viszont így több, mint egy teljes sor ismét hiányzott, hiszen 5 védővel, és 10 csatárral érkeztek. Nem kezdett jól a Miskolc, hasonlóképp aludt bele a meccsbe, mint a MAC majd a Debrecen ellen. Ez a 4. percben egy Sagert-kiállítást, egy percre rá pedig egy Shupe-gólt eredményezett, ezzel vezetett a Fehérvár alig 4 perc elteltével. A Miskolc játéka pontatlan volt, a lövések rendre célt tévesztettek, egyáltalán nem volt érdemtelen a fehérvári vezetés 20 perc után. A második harmadra összekapta magát Jason Morgan gárdája, fölényt harcolt ki, de a játéka rendkívül meddő volt, pedig Szabó Bence kiállítása miatt 4 perc emberelőnyt is kaptak. A harmadik haramad első szakaszában viszont sikerült a szépítés, Somogyi értékesítette Dudas korongját. Ezt egy kisebb kiállításcunami követte a miskolci oldalon, aminek következményeképpen két percig kettős emberelőnyben is játszhatott a Fehérvár. A harmad összesen 6 fehérvári és 1 miskolci előnyt hozott, a csapatok nem tudtak élni ezekkel a lehetőségekkel sem, bár a hazaiak többször is közel kerültek a gólszerzéshez. Így aztán maradt a döntetlen a rendes játékidő végéig, jöhetett a hosszabbítás, amelyet pedig emberelőnyben kezdhetett a Fehérvár, Somogyi kiállítása miatt. A Miskolcnak azonban sikerült átvészelnie ezeket a perceket. A 64. percben aztán Hajós vitte be a kapu torkába a pakkot, onnan pedig nem hibázott, a túlórában nyert a címvédő, ám teljesítménye nem volt túl meggyőző.

Emberhátrányban igazi csapatmunkát láttam

   

Playoffhokit hozott a Fehérvár–Miskolc.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): A játékosok nagy elánnal dolgoztak, olyan volt ez a mérkőzés, mintha rájátszásmérkőzést játszottunk volna. Sok helyzetet alakítottunk ki, sok időt töltöttünk a támadó harmadban, de sajnos nem találtuk meg az utat a kapuba, még kettős emberelőnyben sem. A szerencse ma nem a mi oldalunkon volt, így meg kellett elégednünk az egy ponttal.

Jason Morgan (vezetőedző, Miskolc): Gyengén kezdtük a meccset megint, ez nagyon bosszantó. Nem küzdöttünk eléggé, a Fehérvár jobb volt ebben, és lőttek is egy gólt. A szünetben sokkal keményebb munkát kértem a csapattól, és a második harmadban már jobbak voltunk, de kihasználatlanul hagytunk egy hosszú emberelőnyt. A harmadik játékrészben sikerült gyorsan egyenlítenünk, de utána nagyon sok kiállítást kaptunk. Ekkor viszont nagyon önfeláldozóan játszottunk, sok lövést blokkoltak a srácok bevetődéssel vagy egyéb módon. Ekkor tényleg igazi csapatmunkát láttam, ahogy a hosszabbítás elején az emberhátrányunkban is. Nagyon örülök, hogy végül mi ütöttük a győztes gólt.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 652 néző. Játékvezetők: Varjú, Haszonits, Kis-király, Váczi.
Scola: 93,5% (Kalnins)
K
Adorján: 97,4% (Kiss B.)
Krogh, Szabó B., Holmberg, Shupe, Grieve
1
Gőz, Dudas, Somogyi, Miskolczi, Cseter
Reiter A., Vokla, Reisz, Szabó K., Becze
2
Sagert, Leppanen, Hajós, Galanisz, Dansereau
Arany, Szabó Dániel, Kocsis, Tóth G., Hegyi
3
Vojtkó, Popovics, Pavuk, Fekti
Korbuly, Lengyel, Pillók, Hamvai, Reiter R.
4
Ritó
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
E
Morgan Jason, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:06 FHA PP Shupe Krogh Grieve
1-1 45:25 MIS Somogyi Dudas Dansereau
1-2 63:48 MIS Hajós Sagert Dudas
38 Kapura lövések száma 31
8 Kiállításpercek 18

A Fehérvár–Miskolc videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum