Olson 5, Láday 3 mérkőzésre szóló eltiltást kapott

   

Az óév végén 2 fegyelmi büntetést is kiosztott a MOL Liga Fegyelmi Bizottsága.

“A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 158 (Sport Club Csíkszereda?MAC Budapest) mérkőzésen történt két esetet, amelynek során a játékvezetők egy játékost 5 perc+végleges fegyelmi büntetéssel (CHE-H ? fejre irányuló támadás), illetve másik két játékost 2+2 perc kisbüntetéssel (ROUGH ? durva játék), illetve 10 perc fegyelmi büntetéssel (MISC ? fegyelmi büntetés)sújtottak. A Bizottság az esetekkel kapcsolatban az alábbiakat állapította meg:

Esemény 1

Drew Olson, a MAC Budapest játékosa a mérkőzés 51. percében egy ütközés során szabálytalanul az ellenfél fejének, arcának ütközött. A játékvezetők a játékost 5 perc+végleges fegyelmi büntetéssel (CHE-H ? fejre irányuló támadás) sújtották.

IIHF 124. SZABÁLY ? FEJRE, NYAKRA IRÁNYULÓ TÁMADÁS

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki testének vagy sportfelszerelésének bármely részével bármilyen fajta ütést mér az ellenfél játékosának fejére vagy nyakára vagy az ellenfél játékosának fejét a védőüvegnek vagy a palánknak vezeti vagy nyomja. Jelen szabály felülír minden hasonló büntetést, kivéve azokat, amelyek a verekedéshez kapcsolódnak. A játékost, aki fejre, nyakra irányuló támadással sérülést okoz ellenfelének vagy ezáltal gondatlanul veszélyezteti annak testi épségét, végleges kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos egy korongvezetéses szituációban, a korong feletti kontrollt elvesztve, a vele szemben korcsolyázó ellenfelét könyökkel arcon ütötte. A Fegyelmi Bizottság a döntése meghozatalakor szem előtt tartotta hogy a Sport Club Csíkszereda játékosa kerülte a fizikai kontaktust amikor észlelte, hogy ellenfele már nem birtokolja a korongot. Drew Olson megmozdulása feleslegesen veszélyeztette játékostársa testi épségét.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt Drew Olsont, a MAC Budapest 28-as számú játékosát 5 MOL Liga-mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetést csapata soron következő 5 MOL Liga-mérkőzésen tölti le.

Esemény 2

Orbán Szilárd (Sport Club Csíkszereda) és Michael Quinn (MAC Budapest) a mérkőzés 30. percében, egy játékmegszakítást követően összeakaszkodott, abból egy dulakodás, verekedés alakult ki. A játékvezetők mindkét játékost 2+2 perc kisbüntetéssel (ROUGH ? durva játék) és 10 perc fegyelmi büntetéssel (MISC ? fegyelmi büntetés) sújtották.

IIHF 158. SZABÁLY – DURVA JÁTÉK

A játékost, aki dulakodik az ellenfelével, kisbüntetéssel, dupla kisbüntetéssel vagy nagybüntetéssel és automatikus végleges fegyelmi büntetéssel kell sújtani. A Fegyelmi Bizottság mindkét játékos esetében, a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, a játékosokkal szemben további szankciót nem alkalmaz.

A mérkőzés korábbi szakaszában Michael Quinn (MAC Budapest) már kapott egy 10 perces fegyelmi büntetést (MISC ? fegyelmi büntetés), így az a második 10 perces büntetéssel automatikus végleges fegyelmi büntetéssé (GA-MI ? végleges fegyelmi büntetés) változott.”

“A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 159 (ASC Corona Brasov?Fehérvár AV19) mérkőzés 18. percében történt esetet, amelynek során Láday Tamás, a Fehérvár AV19 játékosa ütközött ellenfelével. A játékvezetők a játékost 5 perc+végleges fegyelmi büntetéssel (BOARD ? palánkra lökés) sújtották. A Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A Fehérvár AV19 játékosa a mérkőzés 18. percében egy ütközés során szabálytalanul, kezével, könyökével az ellenfél fejének ütközött. Ennek következtében az ellenfél játékosa nagy erővel a palánknak csapódott.

IIHF 124. SZABÁLY ? FEJRE, NYAKRA IRÁNYULÓ TÁMADÁS

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki testének vagy sportfelszerelésének bármely részével bármilyen fajta ütést mér az ellenfél játékosának fejére vagy nyakára vagy az ellenfél játékosának fejét a védőüvegnek vagy a palánknak vezeti vagy nyomja. Nincs szabályos ütközés a fejre. Minden, az ellenfél fejére vagy nyakára mért közvetlen ütközést büntetni kell, legyen az véletlen vagy szándékos. A fejre, nyakra irányuló támadás lehetséges büntetési tételei: kisbüntetés és fegyelmi büntetés; nagybüntetés és automatikus végleges fegyelmi büntetés; végleges kiállítás.

IIHF 119. SZABÁLY ? PALÁNKRA LÖKÉS

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki oly módon ütközi le, könyökkel, testtel löki vagy gáncsolja ellenfelét, hogy az hevesen a palánknak esik. A palánkra lökés legkisebb büntetési tétele kisbüntetés. A játékost, aki palánkra lökéssel sérülést okoz ellenfelének vagy ezáltal gondatlanul veszélyezteti annak testi épségét, nagybüntetéssel és végleges fegyelmi büntetéssel vagy végleges kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint az ütközés során Láday Tamásnak nem a korong megszerzése volt a célja. A játékos kezét és könyökét felemelve botját egy kézzel fogva ellenfelét a fején találta el. A játékos kontrollt vesztve mozgása felett, a palánknak csapódott.

A Fegyelmi Bizottság ismételten felhívja a figyelmet, hogy az IIHF-szabályok alapján a fej és nyak területének támadása a legsúlyosabb szabálytalanságok egyike.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt Láday Tamást, a Fehérvár AV19 93-as számú játékosát 3 MOL Liga-mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetést csapata soron következő 3 MOL Liga-mérkőzésen tölti le.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM ÉLŐ
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum