A Miskolc visszaveheti az első helyet a MOL Ligában

   

Nincs megállás, karácsony második napján három MOL Liga-mérkőzéssel folytatódik a küzdelem. Szombaton az az UTE lesz a Jegesmedvék vendége, aki eddig mindig borsot tudott törni Hajósék orra alá.

A Miskolc október elsején, a MAC 2-0-s legyőzésével vette át a vezetést a MOL Ligában, azóta a fővárosiak csak megközelíteni tudták őket, beérni vagy megelőzni nem. Erre december 23-ig kellett várni, miután a MAC győzött Fehérváron, egy nappal korábban pedig a Miskolc kikapott Csíkszeredában. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a borsodiak egy meccsel kevesebbet játszottak.

Az ideiglenes második helynél is nagyobb fejtörést okoz Mayer Péter számára, hogy a szűkös keret mellett a sérülések számottevően gyengítették a csapatot. Csíkszeredában például csak a minimális létszámmal, 13 mezőnyjátékossal tudtak kiállni. Hosszabb ideje sérült Szilágyi és Dudas, Tóth Adriánt, akinek a Brassó elleni meccsen szakadtak el a vállszalagjai, 25-én műtötték, ő még hosszabb időre esett ki. A többiek, Booras, Sagert, Laczkó, akik vagy kisebb sérüléssel, betegséggel bajlódtak, vagy magánéleti okok miatt nem álltak rendelkezésre az elmúlt napokban, szombaton már nagy valószínűséggel hadra foghatóak lesznek, de a veszteségek így is számottevőek.

Az UTE a jubileumi örökrangadón elszenvedett pofon után láthatóan magához tért, az elmúlt három meccsen 7 pontot gyűjtött, még Miskolcon is pontot szerzett. Ha nyernek, akkor feljönnek a 4. helyre. Erre annál is több esélyük van, mivel a MAC-on kívül talán Szilassy Zoltán csapata jelentette eddig a legnagyobb problémát Mayer Péter vezetőedzőnek. Az eddigi négy meccs mérlege 1-1 győzelem és két hosszabbításos Miskolc-győzelem. Szombaton sem bízhatunk másban, mint egy újabb szoros meccset hozó rangadóban.

0921jegute11

Fotó: Bán Olivér

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): Az biztos, hogy komoly veszteségeket szenvedtünk az elmúlt napokban, hiszen hosszabb időre dőlt ki Szilágyi Levente és Tóth Adrián is. Ráadásul a csapat nagy része kisebb-nagyobb sérüléssel küszködik, így most egy rövid pihenő rájuk fért. Ez azonban nem lehet túl hosszú, hiszen szombaton máris egy nehéz feladat vár ránk, mégpedig az Újpest személyében. Velük mindig szoros mérkőzéseket játszunk, nehéz ellenfelek, legutóbb is csak hosszabbításban tudtunk nyerni. Nagyon bízom benne, hogy szombaton már bővebb keret áll a rendelkezésemre. Az biztos, hogy azt a hatvan percet végig kell dolgozni, nem lehet üresjárat. Az Újpest ugyanis többször bemutatta már, hogy ha lankad az ellenfele figyelme, akkor gyorsan kihasználja az adódó hibákat. Különös jelentősége lesz a játék fizikai részének, ebben is dominálnunk kell, ha győzni akarunk.

Miskolc–UTE 6-2

   

A sérülésből visszatérő Dudassal és Sagerttel kiegészült, ám még mindig csak 16 mezőnyjátékost nevező Miskolc szoros első harmadot követően biztosan verte az Újpestet.

Egyszer sem vezetett az UTE Miskolcon, és egyenlítenie is csak kétszer sikerült. Az utolsó négy miskolci gól válasz nélkül maradt. Az UTE első két sorát tökéletesen semlegesítette a miskolci csapat, Elomóék és Csanyiék pontot sem szereztek. A harmadik és negyedik sor egy-egy gólt tett a közösbe, de ez kevés volt a címvédő ellen, így az először nyert nagy különbséggel. A túloldalon Dudas két gólpasszal tért vissza, a kulcsjátékosok hozták, amiért szerződtették őket. Különösen Pavuk, aki a hat miskolci gól közül ötben szerepet vállalt. Kétszer ő maga fejezte be az akciót, háromszor pedig gólpasszt írtak a neve mellé, így azért minden bizonnyal kezdi magát megszerettetni az őt fenntartásokkal fogadó miskolci szurkolókkal is. A 3-2-re megnyert első harmadot követően a másodikban hamar kétgólosra nőtt a Miskolc előnye, majd a meccs felénél egy újabb találattal már biztos háromgólos hazai vezetés alakult ki. Az utolsó harmad már formalitás volt, de a Miskolc adott arra, hogy ezt is megnyerje, Somogyi 55. percben szerzett góljával alakult ki a végeredmény.

A Miskolc végre 60 percig teljes figyelemmel játszott

   

Ez volt a Jegesmedvék karácsonyi ajándéka a szurkolóknak az UTE elleni színvonalas meccsen.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): Nagy tempójú, kifejezetten jó színvonalú meccset játszottunk az Újpesttel. Ebben a győzelemben az a legörömtelibb, hogy 60 percnyi teljes figyelemmel, koncentrációval értük el, amit remélem, egyre gyakrabban láthatunk majd a rájátszáshoz közeledve. Elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel, bízom benne, hogy a szurkolók is örültek ennek az ajándéknak.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Az első harmadban gyors gólváltást láthattunk. Nekünk a második harmad közepén ment el a hajó. Nagyon igyekeztünk, de nem találtuk meg a harmadik gólt, így a Miskolc megérdemelten nyert. Gratulálok nekik, és boldog új évet kívánok mindenkinek.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1590 néző. Játékvezetők: Juhász, Halassy, Pálkövi, Soltész.
Adorján: 92,6% (Kiss B.)
K
Pleszkán: 76,9% (Sila)
Sagert, Dudas, Láda, Ritó, Miskolczi
1
Lindgren, Kiss D., Mihálik, Pance, Elomo
Gőz, Leppanen, Somogyi, Pavuk, Cseter
2
Huba, Hegyi, Nemes, Virág, Csányi
Györfy, Vojtkó, Hajós, Galanisz, Dansereau
3
Dósa, Garbacz, Gröschl, Gágyor, Kiss Á.
Popovics
4
Feil, Pados, Dömötör, Pichler, Turbucz
Mayer Péter, Kontsas Jukka
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:31 MIS Leppanen Pavuk Somogyi
1-1 06:26 UTE Turbucz Hegyi Dömötör
2-1 10:30 MIS Dansereau Galanisz Hajós
2-2 13:08 UTE Gágyor Lindgren Kiss Á.
3-2 16:17 MIS Pavuk Somogyi Sagert
4-2 21:48 MIS PP Hajós Pavuk Galanisz
5-2 31:13 MIS Pavuk Dudas Hajós
6-2 54:16 MIS Somogyi Pavuk Cseter
26 Kapura lövések száma 27
4 Kiállításpercek 4

A Miskolc–UTE képes összefoglalója

   

A Miskolc–UTE videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN INFO
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA INFO
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum