Roczanov Dezső 5 meccses eltiltást kapott

   

A Fehérvár?MAC meccs nem fejeződött be a 60. perc leteltét jelző dudaszóval, a három végleges kiállítást hozó meccs után a Fegyelmi Bizottság eltiltásokról határozott.

A legsúlyosabb büntetést Roczanov Dezső kapta, a MAC csatára 5 meccset hagy ki fejre irányuló támadás miatt, Alex Scola és Láday Tamás 1-1 meccset pihen. Alább a MOL Liga FB határozatai és indoklásai, videókkal megspékelve.

1. esemény:

“Alex Scola, az AV19 1-es számú kapusa a mérkőzés 57. percében egy játékmegszakítást követően átkorcsolyázott ellenfele harmadába, és ott verekedést kezdeményezett a MAC kapusával az 1-es számú Bálizs Bencével. Az esetet követően a játékvezetők Scolát Végleges Kiállítással (MATCH – végleges kiállítás), Bálizs Bencét 5 perc + Végleges Fegyelmi (ROUGH, GA-MI) büntetéssel sújtották.

IIHF 219. SZABÁLY ? VEREKEDÉS | KAPUS

DEFINÍCIÓ: Az ellenfél megütése kesztyűvel vagy a kesztyű levétele ökölpárbaj kezdeményezése céljából.

A kapust, aki leveszi a botos és lepkés kesztyűjét, hogy az ellenféllel dulakodásba keveredjen, Fegyelmi Büntetéssel kell sújtani az esetleges egyéb más büntetések mellett. A verekedést kezdeményező kapust Végleges Kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint Alex Scola kezdeményezése egyértelműen verekedésre irányult, az sportszerűtlen, és mindenképpen büntetendő.

A Fegyelmi Bizottság mindkét kapus esetében a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, a játékosokkal szemben további szankciót nem alkalmaz.

Alex Scola a szabályok értelmében Végleges Kiállításával automatikusan eltiltást kap csapata következő mérkőzésére.”

2. esemény:

“A mérkőzés 60. percében a palánk mellett az AV19 93-as számú játékosa Láday Tamás verekedést kezdeményezett a MAC 86-os számú játékosával, Németh Árpáddal. A játékvezetők Láday Tamást Végleges Kiállítással (MATCH – végleges kiállítás), Németh Árpádot 5 perc + Végleges Fegyelmi büntetéssel (ROUGH, GA-MI) sújtották.

IIHF Szabálykönyv 141. SZABÁLY ? VEREKEDÉS

DEFINÍCIÓ: Egy játékos, aki megüti ellenfelét a játék során, a sípszó után vagy a normál játékmenet alatti, elhúzódó, a játékosok közötti dulakodás során. A játékost, aki verekedést kezdeményez, Végleges Kiállítással kell sújtani. A játékost, aki bármi módon megtorolja, hogy megütötték, legalább Kisbüntetéssel kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint, a két játékos ilyen jellegű dulakodása, verekedése nem a mezőnyjáték része. A Fegyelmi Bizottság felhívja a csapatok és játékosok figyelmét a hasonló szituációk elkerülésére.

A Fegyelmi Bizottság mindkét játékos esetében, a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, a játékosokkal szemben további szankciót nem alkalmaz.

Láday Tamás a szabályok értelmében Végleges Kiállításával automatikusan eltiltást kap a csapata következő mérkőzésére.”

3. esemény:

“Roczanov Dezső, a MAC 12-es számú játékosa a mérkőzés 60. percében egy ütközésnél, ellenfelét könyökkel, fej-nyak magasságban találta el. A játékvezetők a játékost Végleges Kiállítással (MATCH – végleges kiállítás) sújtották.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

IIHF 124. SZABÁLY ? FEJRE, NYAKRA IRÁNYULÓ TÁMADÁS

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki testének vagy sportfelszerelésének bármely részével bármilyen fajta ütést mér az ellenfél játékosának fejére vagy nyakára vagy az ellenfél játékosának fejét a védőüvegnek vagy a palánknak vezeti vagy nyomja. Jelen szabály felülír minden hasonló büntetést, kivéve azokat, amelyek a verekedéshez kapcsolódnak. A játékost, aki fejre, nyakra irányuló támadással sérülést okoz ellenfelének vagy ezáltal gondatlanul veszélyezteti annak testi épségét, Végleges Kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint az ütközés során Roczanov Dezsőnek nem a korong megszerzése volt a célja. A játékos kezét és könyökét felemelve ellenfelét a fej-nyak magasságban találta el.

A Fegyelmi Bizottság a döntése meghozatalakor szem előtt tartotta, hogy a megmozdulás 3 másodperccel a mérkőzés vége előtt történt, az szándékos volt, és komolyabb sérülést okozhatott volna. Az IIHF-szabályok, és iránymutatások alapján a fej és nyak területének támadása, a legsúlyosabb szabálytalanságok egyike.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt Roczanov Dezsőt, a MAC 12-es számú játékosát 5 MOL Liga-mérkőzésről eltiltja.

A játékos a büntetést csapata soron következő 5 MOL Liga-mérkőzésen tölti le.” Roczanov így január 11-én játszhat legközelebb.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum