A Fehérvár máris visszavághat a MAC-nak

   

A fővárosiak azonban továbbra is képtelenek kikapni, egy újabb győzelemmel pedig beérhetik a Miskolcot a MOL Liga karácsony előtti utolsó meccsén.

Hétfőn csak húsz percre, egy harmad és 3-0-s MAC-előny után tudott méltó ellenfele lenni ellenfelének a Fejér megyei csapat, Tyler Dietrich vezetőedző csalódást keltő eredményről beszélt az 5-2-es vereséget követően. Annál is fájóbb lehetett a sima vereség, mivel a szezon első felében még nem volt számottevő különbség a két csapat között, azóta azonban a fővárosiak érezhetően többet fejlődtek, mint a Fehérvár. Az első összecsapást a Tüskecsarnokban nyerték Hegyiék, akik második alkalommal is pontot raboltak idegenben, majd hazai pályán ismét rendes játékidőben nyertek.

November végére azután fordult a kocka, megszerezte első hárompontos győzelmét a MAC, ezt követte a hétfői fölényes győzelem. Persze összességében a fehérvári szurkolóknak sincs okuk panaszra, a csapat még úgy is egy ponttal előzi a 4. helyen álló Debrecent, hogy nála három meccsel kevesebbet játszott. A MAC azonban még ennél is nagyobbra törhet, egy újabb hárompontos győzelemmel feltenné a koronát 12 meccse óta tartó veretlenségi szériájára és pontszámban beérné a listavezető Miskolcot.

MACAVS

Fotó: Manases István

Fehérvár–MAC 2-6

   

Kevéssé hatotta át a szeretet a Fehérvár és a MAC játékosait a karácsony előtti utolsó meccsükön, idei kiállításrekordot hozó, 161 percnyi kényszerpihenővel, sérüléssel, kapusbunyóval megspékelt meccsen Olson mesterhármasával sima győzelmet aratott a fővárosi csapat. Három napon belül oda-vissza verte a Fehérvárt a MAC.

Az alaphangot Terbócs korai gólja után Nagy Krisztián és Becze adta meg, bunyójuk 2-2 percet ért, akkor talán még kevesen gondolták, hogy az indulatok teljesen el fognak szabadulni a végére. Annál is inkább, mert az első harmad felére kétgólos előnyt szedett össze a MAC, amelyet a Fehérvár szépítése után előnyből, majd kettős előnyből növelt a szünetig háromgólosra Majoross Gergely együttese. Tyler Dietrich kapust cserélt, Kalnins helyére jött Scola, ám a 25. percben egyenlő létszám mellett Olson meglőtte harmadik gólját is, klasszikus mesterhármast ért el. A Fehérvár a szünet előtt nem sokkal kettős előnyből zárkózott, de az utolsó harmad felénél nagyot hibázott, újabb előnyében gólt kapott. Az 57. perctől aztán az öklök vették át a főszerepet, a tavaly még fehérvári Németh Attila, valamint az EBEL-keretből lejátszó Brance Orban kétszer 2 percet, Bálizs kapus 5+20 percet, párja, Scola végleges kiállítást brusztolt ki magának. A kapusbunyót egyébként a magyar iskolán nevelkedett Bálizs nyerte Észak-Amerikában pallérozódott vetélytársával szemben. Kevesebb, mint fél perc múlva Németh Árpád verekedett ki egy kisbüntetést magának, majd alighogy letelt a büntetése, Ládayval folytatott páros mutatványa 5+20-at ért, Láday pedig végleges kiállítást harcolt ki magának. Gondolhattuk, hogy 35 másodperccel a vége előtt ezzel a lovagiasság szabálya szerint elrendezték az ügyet a küzdő felek, ám nem így történt. A két csapat nem lőtte el minden puskaporát. 3 másodperccel a meccs vége előtt Roczanov és Kocsis mutatta meg, hogy bennük is van még spiritusz, a fehérvári nevelésű Roczanov végleges kiállítást, Kocsis két percet hozott össze ebben a párban. Szép karácsonyi ajándék került a Fegyelmi Bizottság fenyőfája alá. Mellesleg hokimeccs is volt, azt a MAC 6-2-re nyerte.

Olson MACHSC

Fotó: Mudra László (MAC)

Erre a cirkuszra nem volt szükség

   

Tylerrel régóta gyűrjük egymást, sokat köszönhetek annak a kihívásnak, amit ő és aktuális csapata állított elém előbb juniorban, majd most a MOL Ligában, mondta Majoross Gergely az eseménydús rangadó után.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): Nagyon sajnálom, hogy a játékosok frusztrációja miatt ekkora verekedésbe torkollott a meccs. Lényegében hat harmadot nyert meg a MAC, ez kijött a játékosokon. Nem örülök neki, azt szeretem, ha a játékkal foglalkozunk. A MAC soha nem volt velünk sportszerűtlen, mindig keményen harcolt, erre a cirkuszra nem volt szükség.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Nem játszottunk jól az elején, de Bálizs Bence megmutatta, hogy miért tartják őt a liga legjobb kapusának. Egy kiegyenlített első harmad után 4-1-re vezettünk. Azt is megmutattuk, hogy kiállunk egymásért, ha valakit megkóstolnak, akkor mindenki készen áll arra, hogy harcba menjen. Tylerrel régóta gyűrjük egymást, sokat köszönhetek annak a kihívásnak, amit ő és aktuális csapata állított elém előbb juniorban, majd most a MOL Ligában. Az utolsó alapszakaszbeli újoncrangadó volt ez, de nagyobb tét mellett még találkozhatunk.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 750 néző. Játékvezetők: Halassy, Vas, Soós, Váczi.
Kalnins: 78,9% (Scola: 89,5%)
K
Bálizs: 93,1% (Arany G.: 100%)
Vokla, Szaller, Holmberg, Orban, Grieve
1
Olson, Tokaji, Klempa, McDonald, Hayes
Arany M., Korbuly, Szabó K., Becze, Shupe
2
Pozsgai, Mestyán, Nagy K., Saarenpaa, Terbócs
Szabó B., Láday, Reisz, Kocsis, Pillók
3
Stipsicz, Jászai, Roczanov, Németh Á., Szappanos
Lengyel, Hegyi, Tóth Gergő, Hamvai, Mazzag
4
Egyed, Bödök, Németh A.
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:32 MÚB Terbócs Mestyán Nagy K.
0-2 08:41 MÚB Mestyán Saarenpaa Terbócs
1-2 12:39 FHA Holmberg Orban Láday
1-3 18:43 MÚB PP Olson Saarenpaa Szappanos
1-4 19:54 MÚB PP2 Olson Klempa McDonald
1-5 24:08 MÚB McDonald Olson Klempa
2-5 39:07 FHA PP2 Grieve Orban Holmberg
2-6 49:08 MÚB SH Nagy K. Saarenpaa
31 Kapura lövések száma 38
68 Kiállításpercek 93

Verekedésgyűjtemény a fehérvári előkarácsonyról

   

Két bunyó három részletben. Bálizs Bence nyilatkozata. Reisz Áron állapotjelentése.

A Fehérvár–MAC rangadó a megszokottnál idegesebb hangnemben zajlott. Már a mérkőzés első felében is kialakult néhány affér és kisebb párharc – Nagy K. vs Becze, Terbócs vs Grieve, Hayes vs Tóth G. –, de az igazi tűz a végére maradt.

A meccs végén Alex Scola, a Volán kapusa is elhelyezte kis ajándékát a magyar jégkorongsport képzeletbeli karácsonyfája alá. Új műfajjal ajándékozta meg sportágunkat, nemigen emlékszünk arra, hogy idehaza tétmeccsen összeverekedett volna a két kapus. Külön dicséretes, hogy milyen önfeláldozóan tette ezt, mindez az alábbi két videón látható.

Az esetről megkérdeztük Bálizs Bencét, a MAC kapusát. “Scola kapuja előtt volt egy kis tűz, és a srác nem is hezitált, egyből elkezdett csalogatni, hogy akkor legyen verekedés. Elsőre mutattam neki, hogy nem, de miután átjött a piros vonalon, illett beleállnom. Eddig senkivel nem volt semmiféle konfliktusom, ez most csak így jött. Soha nem verekedtem még jégen, izgultam is előtte! Az edzőnk a meccsről beszélt a meccs után az öltözőben, a verekedést inkább a társaim díjazták.”

balizsscola

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Sajnos sérülés is történt, három másodperccel a vége előtt. Roczanov Dezső a beszámolók szerint vakoldalról ütközte le a korong nélküli Reisz Áront, akit az állán ért az ütés. A MAC csatárát azonnal végleges kiállítással büntették. A sértett az éjszaka folyamán a Jégkorongblognak elmondta, fáj az álla és a feje, de érzése szerint megúszta agyrázkódás nélkül az esetet.

Láday Tamás és Németh Árpád két igazán jó kötésű legény, keményen bele is álltak a harcba mindketten:

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA ÉLŐ
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum