Tisza Volán?Crvena Zvezda 2-1

   

A szegediek egy vérbeli rangadón legyőzték a mérkőzés előtt még szintén veretlen belgrádi piros-fehéreket. Fekti 2 gólt lőtt, Szőke Attila ihletett formában védett. Hüffner remek hátvédmunkával mutatkozott be.

A klub közösségi oldalán meg nem hirdetett, 300 néző előtt megrendezett mérkőzés sokkal komolyabb tempóban indult, mint az eddigi három, az első pillanatoktól kezdve előtérben volt a testjáték. A 3. percben Hüffner nagyon szép lőtt passzt adott, de Fülöp közelről nem lőtte be. Sokat elmond a játék iramáról, hogy az első 7 percben mindösszesen 1 játékmegszakítás volt. A 8. percben Fekti szép szólója végén a szerb kapus védett, a kipattanót a kapu mögötti védőhálóba lőtte a csapattárs. A 12. percben egy felszabadítás után Fekti látványosan gyorsabb volt a szerbnél, legyorsulta a korongért és fonákkal bevágta a felső sarokba a pakkot (1-0). Egy perccel később eljött az első kiállítás, Komáromi Dávid gáncsolásért ült ki a büntetőpadra. A belgrádi korongjáratás végén Szőke hatalmas bravúrral megfogta a gólvonalon a korongot, majd a Crvena Zvezda vasat lőtt. A kiegészülés után Ódry ütőjében maradt a második gól, a játékvezető nem látott tilos felszabadítást, a kapu mögül érkező passzt viszont a kapusba lőtte a szezont az FTC-nél kezdő csatár. A Tisza Volánnak jól jött a szünet, az utolsó percben a szerbek nyomtak.

A második harmad onnan folytatódott, ahol az előző véget ért, belgrádi nyomással. A 25. percben Szabados szabálytalankodott az egyik szegedivel. A Volán emberelőnybe került, de nem állt fel, viszont 7 másodperccel a lejárta előtt Fekti sípszó után meglökte ellenfelét, ezért kiállították. A hátrányban Szőke hatalmas bravúrokat mutatott be. A kiegészülésnél Fülöp kiugrott, hatalmas gólt akart szerezni, de mellément. Az oda-vissza játékból a Crvena Zvezda jött ki jobban, a 32. percben Szabados kapu mögüli passzát Mikus vágta be (1-1). Másfél perccel később Bontovicsot látták szabálytalannak a játékvezetők, az újabb emberhátrányban is remekelt Szőke. A 36. percben Rankovic hatalmas bravúrral tolta mellé Kukucsa lövését. Egy perccel később látványosan lekönyökölték Bosnyákot, Mikus meg is kapta a kétperces büntetését. Az emberelőnyben nem alakított ki komolyabb lehetőséget a Tisza Volán. A játékrész utolsó percében Anic szabálytalankodott, kiállították.

A záró húsz percet áthúzódó emberelőnyben kezdhette a Szeged, amit az 55. másodpercben ki is használt, Fekti vágta be a korongot a vasak találkozásánál (2-1). Fél perccel később Győri akasztott egy vendégjátékost, a hátrányban Szőke továbbra is bravúrral védett. A harmad közepétől nyomott a Crvena Zvezda, a Tisza Volán hősiesen védekezett. Az 56. percben a Szeged megnyomott egy cserét, az akció végén Bontovics keresztvasat lőtt. Nem sokkal rá időt kértek a hazaiak, majd emberhátrányba kerültek, kiállították Vígh Balázst, a vendégek is időt kértek. A Crvena Zvezda lehozta a kapust, 6 a 4-re nyomott, Szőke sziklaszilárdan állta a rohamokat. Komáromi kiugrott üres kapura, a szerb szó szerint elgázolta, de a játékvezető továbbot intett, a csarnok felrobbant. A végén még 1 másodpercre kiállították Mikust. A Szeged 2-1-re nyert a szezon legjobb meccsén Fekti és Szőke vezérletével.

Tisza Volán: Szőke Attila ? Szabó DávidVígh Balázs, Kukucska Balázs, Ódry Tamás, Fekti Ádám ? Győri Tamás, Bontovics Márton, Bosnyák Márkó, Komáromi Dávid, Egyed Máté ? Hüffner Adrián, Zekov Áron, Fülöp László, Major Tamás.

Crvena Zvezda: Arsenije Rankovic ? Marian Mikus, Ivan Anic, Andrej Zwick, Szabados Róbert, Petar Novakovic ? Ugljesa Novakovic, Milos Nikolic, Pavel Popravka, Uros Bjelogrlic, Dmitrij Markelov ? Vladimir Zivic, Filip Pajevic, Bozidar Ignjatovic, Luka Vukicevic, Ljubomir Djordjevic ? Stefan Galic.

tisza_volan-crvena_zvezda020kfFotó: szegedma.hu

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA ÉLŐ
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum