Az idei negyedik derbi következik

   

Ezúttal a Ferencváros fogadja az UTE-t. Ez mit sem jelent, az eddigi három találkozó egyikén sem tudott három pontnak örülni a hazai csapat, kétszer a vendégek nyertek.

A két csapat ismét közel került egymáshoz, az UTE előnye mindössze hat pont, vagyis két győzelem örök riválisával szemben. A mérkőzésnek tehát a szimbolikuson kívül aktuális tétje is van, az egymáshoz képest elfoglalt pozíciók akár jelentősen is megváltozhatnak. Az erőviszonyokat ugyanakkor nehéz felmérni. A két csapat legutóbb alig több mint egy hete találkozott egymással, a Megyeri úton a Ferencváros 5-1-re tudott győzni a 60 éves jubileumi találkozón. Akkor az UTE kisebb gödörben volt, azonban a hétfőn a Miskolc ellen mutatott utolsó egy-másfél harmadra már határozottan karakteres formát öltött a csapat játéka és az utóbbi időben sokat emlegetett küzdőszellemre sem lehetett panasz, nagyon kevésen múlt a bravúr. Az utolsó 20 percben a csapat csak egy góllal szerzett kevesebbet, mint az azt megelőző 280 perc alatt összesen. Külön öröm lehet a szurkolóknak, hogy nem csak az első sor volt eredményes, a 3 góllal járó hét ponton hat játékos osztozott, Turbucz és Nemes is gólt szerzett, utóbbi sorozatban második meccsén talált be.

A Fradi eddig sem gyenge légiósállománya az elmúlt héten tovább erősödött, a finn élvonalban pallérozódó Luomala első meccsén betalált, az UTE elleni rangadón +4-gyel zárt. Igaz, három nappal később a MAC 5-0-ra nyert Pesterzsébeten, amikor viszont három gólnál is fent volt a jégen. Luomala két társa az első sorban a pontkirály Manninen, aki legutóbb mesterhármast ért el a lilák ellen, illetve Jereme Tendler, aki 19 meccs után 18 gólnál jár és ebből csak hármat lőtt a Brassó ellen, amikor az a csikócsapatot küldte Pesterzsébetre. Ha tehát az UTE vissza akar vágni az egy héttel korábbi vereségért, akkor elsősorban az első sor ellen kell megtalálnia az ellenszert. Segítségükre lehet, hogy idén jó emlékeket őriznek a Fradi-pályáról, november közepén 3-1-ről fordított az UTE és emlékezetes körülmények között és összesen 32 másodpercig vezetve is 5-3-ra nyert. Mindkét csapat elég kiszámíthatatlan, mindhárom meccsük váratlan eredménnyel zárult vagy roppant fordulatos volt. Ezek alapján nincs az a polip, aki felelősséggel meg merné jósolni, mire számíthatunk péntek este.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): A derbi mindig más, mint egy normális mérkőzés, annak saját szabályai vannak, minden párharcnak külön jelentősége van. Nagyon készülünk az UTE ellen, szeretnénk ott folytatni, ahol legutóbb abbahagytuk ellenük. Igaz, az UTE elleni győzelmünket követően a MAC ellen nagyon hatástalan volt a játékunk, egyszerűen semmi nem ment be, márpedig ha nem lövünk gólt, logikusan nem is nyerhetünk. Az UTE éppen velünk ellentétes utat járt be. Láttam a Miskolc elleni mérkőzésüket, ahol igazán közel álltak akár a győzelemhez is. Nagyon egységes csapatot alkottak, taktikusan játszottak, rengeteget dolgoztak, megmutatták, hogy erősek. Kérdés, hogy most melyik csapat melyik arcát veszi elő a lila-fehér csapat. Papíron az UTE erősebb, mint mi vagyunk, az Elomo, Mihalik, Pance trió a liga egyik legjobb sora, mögöttük Lindgrennel a védővonalban. Mellettük a második és harmadik újpesti sor is igen erős. Döntő lehet a kapusok teljesítménye, akárki áll is a kapuban, a legjobbjára lesz szüksége. Ugyancsak kiemelt jelentősége lesz a speciális játékoknak, a helyzetek kihasználásának, ebben mi is és az UTE is nagyon hullámzó teljesítményt nyújtunk. Nálunk néhány kisebb sérülés és betegség is volt a héten, így csak a mérkőzés napján tudunk dönteni arról, hogy ki fog jégre lépni.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Folyamatosan kapaszkodunk az élvonalhoz, az elmúlt időszakban hét nap alatt négy meccset játszottunk, sajnos ez sok pontunkba került, de a Miskolc elleni utolsó harmad már egészen jól sikerült. A Fradival szemben van törleszteni valónk, Luomala érkezésével egészen parádés első soruk van, én mégis inkább azt emelném, hogy csapatként nagyon erősek. Azt gondolom, hogy legutóbb a játéktervünk egy közepes teljesítménnyel eredményes lett volna, azonban igen tompán játszottunk, nem tudtuk az energiáinkat pozitív irányba használni. A helyzetkihasználáson kell a legtöbbet javítani, Miskolcon már megvolt az a bizonyos pozitív löket, amivel aztán az állást is sikerült megfordítani. Szerencsére továbbra is mindenki nagyon becsületesen dolgozik a csapatnál, így nem csodára van szükségünk ahhoz, hogy újra jó szériába kerüljünk.
FTCUTE 151113

Fotó: FTC

Ferencváros–UTE 2-4

   

Visszavágott az UTE a születésnapi vereségért, továbbra sem jelent előnyt a hazai pálya az örökrangadón.

Alig hat percbe sűrűsödtek a gólok a derbin, a harmadik harmad végét nagyon elrontotta a Ferencváros. Végig kiegyenlített, fej fej melletti csatát vívott a két csapat, az első harmad közepén gyorsan jutottak el 2-2-ig a küzdő felek. A gólgyártást a lilák kezdték, Gágyor jegyezte a vezető találatot, ám nem sokkal később 86 másodperc alatt fordított a Fradi. Előbb az UTE jubileumi meccsének hőse, Joona Manninen egyenlített, majd Kiss Gábor szerezte meg a vezetést. Mindössze 19 másodpercig örülhettek a hazaiak a vezetésnek, amikor az UTE negyedik csatársora egyenlített, Pichler volt a gólszerző, a gólpasszt Lindgrennek írták be. A következő több, mint 42 percben becsülettel gyűrték egymást a csapatok, közben kimaradt 2 ferencvárosi és 4 újpesti emberelőny is. Az utolsó 5 perc nagyon rosszul sikerült ferencvárosi szempontból. Az 56. percben Pance szerezte vissza a vezetést a vendégeknek, 47 másodperccel később pedig Csanyi duplázta meg az előnyt. Az utolsó percre óriási lehetőséghez jutott a Ferencváros, két újpesti kiállítás következett ugyanis gyors egymásutánban. Greg Lindqvist időt kért és lehozta Budai Krisztiánt, ám sem a 6 a 4, sem a 6 a 3 elleni helyzetben nem tudtak betalálni a zöldek, maradt a kétgólos újpesti előny a lefújáskor is.

FTCUTE_20151218-DSC_0870

A Fradi 50 percig jobban játszott, mint az UTE

   

Ezt a zöld-fehérek edzője mondja, a lila -fehéreké szerint viszont a harmadik harmadban sikerült dominálniuk.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Ötven percig jobban játszottunk, mint az UTE, de nem lőttük be a helyzeteinket. Négy egyéni hibából kaptunk gólt, lőttünk két kapuvasat. Nem volt velünk a szerencse sem. Dolgoznunk kell tovább, Erdélybe utazunk, fontos mérkőzések várnak ránk.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): A kapott gólok száma megfelelő, jó lenne, ha mindig sikerülne két gólon tartani az ellenfelet. A harmadik harmadban pedig sikerült dominálni a játékot, nem hagytuk kibontakozni az ellenfelet, és mindez szerencsére két gól formájában meg is látszott az eredményen.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 320 néző. Játékvezetők: Bachurik, Druga, Kis-király, Pálkövi.
Budai: 88,2% (Soós)
K
Sila: 94,1% (Pleszkán)
Erdélyi, Hietamaki, Manninen, Tendler, Luomala
1
Lindgren, Kiss D., Mihálik, Pance, Elomo
Suoraniemi, Zalavári, Dubek, Fliszár, Kiss G.
2
Huba, Hegyi, Nemes, Virág, Csányi
Lévai, Valecko, Horváth, Schellin, Papp
3
Dósa, Garbacz, Gröschl, Gágyor, Kiss Á.
Pál, Üveges, Farkas, Komjáti
4
Feil, Pados, Dömötör, Pichler, Turbucz
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:47 UTE Gágyor Lindgren Gröschl
1-1 11:40 FTC Manninen Hietamaki
2-1 13:06 FTC Kiss G. Dubek
2-2 13:25 UTE Pichler Lindgren
2-3 55:41 UTE Pance Mihálik Lindgren
2-4 56:28 UTE Csányi Gröschl
34 Kapura lövések száma 34
8 Kiállításpercek 8

Az FTC–UTE képes összefoglalója

 

Az FTC–UTE góljai videón

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum