Miskolcon játszani nem is olyan nehéz?

   

A hatmeccses győzelmi szériában lévő Miskolc azt az UTE-t fogadja, amely a szezonban már eddig is sok borsot tört az orra alá, ám az utóbbi meccseken gyengébbik arcát mutatta.

A Miskolc hazai pályája a MAC mellett a legerősebb a ligában. Ha a pályán elért eredményeket nézzük, akkor rendes játékidőben még senkinek nem sikerült őket rendes játékidőben legyőzniük, hosszabbításban is mindössze egyszer kaptak ki, mégpedig a Fehérvártól. 15 meccsen 37 pontot szereztek, vagyis a megszerezhető pontok 82%-át hozták el eddig, ami hihetetlenül erős teljesítmény. Ezeket a mérkőzéseket ugyanakkor érdekes kettősség jellemzi. A mezőny hátsó feléhez tartozó csapatokat általában nagy gólkülönbséggel győzi le, azonban a mögöttük álló legjobb négy csapattal rendszeresen meggyűlik a bajuk, ez a dominancia a győzelmek ellenére korántsem olyan meggyőző. A MAC-cal szemben mindkétszer hosszabbításra kényszerültek, a Fehérvárt sem tudták 60 perc alatt legyőzni egyszer sem, a Debrecen ugyan a mélypontján 7-3-ra kikapott, de a másik alkalommal csak minimális, egygólos küzdelemben maradt alul, akár csak az UTE, amely 3-2-re kapott ki eddigi egyetlen miskolci meccsén.

E négy csapat ellen lejátszott hét mérkőzésen a 60 perc alatt elért gólkülönbség mindössze +6, ami a leggólerősebb, összességében +64-es gólkülönbségű csapattól még akkor is meglepően szoros eredmény, ha tudjuk, hogy a kiélezett meccsek behúzása egy csapat egyik legnagyobb erénye. Vasárnap az UTE ellen lehet ezen a mérlegen javítani és bár a lilák mostanában nincsenek jó formában, az eddig ellenük lejátszott három meccsen megszerezhető 9 pontból, mindössze ötöt hoztak el, amiben benne volt egy 6-1-es zakó a Megyeri úton. Szilassy Zoltán csapata éppen ellentétes mintát mutat, mint a Miskolc. Rendszeresen szenved a nálánál alacsonyabb helyen rangsorolt ellenfelekkel szemben, viszont a topcsapatok ellen mindig nagyon felszívja magát, egyedül a MAC stílusa nem fekszik nekik egyáltalán. A decemberi mérleg is tökéletesen példázza ezt: oda-vissza kikaptak a DAB-tól, a derbik 60. születésnapját ünneplő jubileumi mérkőzésen 5-1-re verte őket a Fradi, a kettő között viszont Fehérváron értek el döntetlent, majd bukták el a büntetőpárbajt.

A táblázaton elfoglalt hely szempontjából mindkét csapat számára fontos mérkőzés következik, hiszen a Miskolc előnye egy pontra olvadt a két meccsel többet játszó MAC-cal szemben, így itt az ideje maradéktalanul bevasalni a hiányzó mérkőzések pontjait, ha nem akarja, hogy elsősége az alapszakaszban veszélybe kerüljön. A csapat egy hete nem játszott mérkőzést, egyfelől tehát pihenten várják a találkozót, másrészt viszont kulcskérdés lesz, hogy az első pillanattól felvegyék a meccs ritmusát. Az UTE az ötödik helyen áll a rangsorban, hátránya a Debrecennel szemben már hat pont, míg az üldöző Fradi, DAB kettőssel szemben öt, a HSC-vel szemben hét. Az ellenük a közelmúltban elszenvedett vereségeknek köszönhetően pozíciójuk jelentősen romlott a rájátszásért folytatott küzdelemben, egy újabb nagy bravúr tehát nem csak a csapat önbizalmát adhatná vissza, de némi kényelmet is biztosíthatna a számukra.

A mérkőzés este hat órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

MISUTE

Fotó: Bán Olivér

Miskolc–UTE 4-3

   

Egy nagyon izgalmas harmadik harmadot hozó mérkőzésen nagyon közel jártak az újpestiek ahhoz, hogy a címvédő vesztesen hagyja el a jeget a szezon során először 60 perc után. A hosszabbításban az aktívabb Jegesmedvék szerezték meg a pluszpontot.

A mérkőzésen nem lépett jégre Dudas, a hazaiak hátvédje megsérült a bemelegítés során. Az első percek óvatosabb irama után a hazaiak magukhoz ragadták az irányítást az 5. perctől. A következő percekben nyomott a Miskolc, de Pleszkán remekelt az UTE kapujában. A harmad közepén 4 a 4 ellen játszottak a felek, miután Lindgren fogásért, Pavuk pedig akadályozásért távozott a büntetőpadra. A 12. percben váratlanul emberelőnybe került az Újpest, Booras addig reklamált a játékvezetőnél, amíg nem kapott 2 perces büntetést. A vendégek felálltak 5 a 4 ellen, ám nem alakítottak ki komolyabb lehetőséget. A harmad végén az UTE megnyomott egy cserét, a lövés végén Adorján mellkasáról a kapuvasra perdült a korong, amit végül a gólvonalon állított meg a kapus. A lila-fehér lehetőség után nem sokkal Tóth Adrián lecsapott egy eladott korongra, Boorasnak tette középre, aki belőtte a ziccert. Az utolsó előtti percben Pavuk hátulról lökte csípőtájékon Pancét a palánk mellett, de néma maradt a játékvezető sípja. A Jegesmedvék megérdemelten vezettek az első játékrész után.

A második harmad pontatlan játékkal kezdődött. A 25. percben újabb emberelőny várt a vendégekre, Popovics szabálytalankodott, de nem használták ki. A 28. percben Galanisz gyönyörűen becselezte magát az újpesti kapu elé, majd belőtte a korongot. A mérkőzés felénél eljött az első Jegesmedvék-előny, amit a kiegészülés pillanatában majdnem kihasználtak, Galanisz lövése visszajött a palánkról, Sagert magas bot gyanújával átvette, majd gólt lőtt. Hiába, a videobírózás után szabálytalannak látták a botmagasságot. A harmad végén az UTE erőre kapott, ám az utolsó percben a kiugró Pavukot Garbacz akasztotta, így a hazaiak emberelőnybe kerültek.

A záró húsz perc áthúzódó Jegesmedvék-előnnyel kezdődött, mégis majdnem Pance közeli próbálkozásával szépítettek a vendégek. 10 másodpercen át kettős emberelőnyben is lehetettek a hazaiak, mivel Huba akaratán kívül, de bottal eltalálta Tóth Adrián arcát. A hátrányt hősiesen kibekkelték a lila-fehérek, majd a 45. percben Huba lövését hiába védte Adorján, a kipattanóra a két miskolci játékos között érkező Elomo belőtte az UTE első gólját. A találat után nem sokkal Kiss Dánielt kiállították, az emberelőny során ziccerben kapuvasat lőttek a hazaiak, ami megbosszulta magát. A megugró Turbucz beleért egy korongba, ami Somogyi arcára pattant, onnan vissza az újpesti csatárhoz, aki kiugrott és emberhátrányban egyenlített. Somogyi Balázs az esetnél megsérült, felrepedt a bőr az orra alatt az ajkánál, az orvosok nem engedték vissza a jégre. A gól megfogta a Miskolcot, majdnem fordítottak a vendégek, Adorján hatalmas bravúrral mentett. A meccs irama megnőtt, a csapatok bátor támadójátékot mutattak be. A párbajból az UTE jött ki jobban, az 57. percben Virág lövését lábbal védte Adorján, de a szabadon maradt korongra azonnal lecsapott Nemes és vezetéshez juttatta a fővárosiakat. A végén hatalmas lehetőség adódott a Miskolc előtt, Huba büntetése nyomán emberelőnyben játszhatott a véghajrában, amit Booras kapáslövésével ki is használt.

A hosszabbításban a Miskolc kezdett jobban, a 4. percben Booras eldönthette volna a pluszpont sorsát, de nem lőtt pontosan. Játékmegszakítás híján 4 a 4 ellen zajlott a túlóra, ahol a 6. percben Galanisz kapu mögüli passzára Pavuk érkezett remek ütemben, így a Miskolc szerezte meg a pluszpontot. A Jegesmedvék előnye 3 pontra nőtt a MAC-cal szemben, míg az UTE fontos pontot szerzett a címvédő otthonában.

Nagyon megszenvedtünk a győzelemért

   

Mayer Péter: – Nagyon megszenvedtünk a győzelemért és a velejáró két pontért. A találkozó nagyobbik részében érvényesült az akaratunk, ez azonban a gólok számában nem jutott kifejezésre. Közben az ellenfelünk is dolgozott, de a mi karakteres csapatunk pár perccel a vége előtt élt az utolsó esélyével. A hosszabbítástól nem tartottam, és igazam lett, ismét bizonyítottuk, mint már oly sokszor, hogy legények vagyunk a gáton.

Szilassy Zoltán: – A második harmad vége felé már jól dolgoztak a fiúk. A harmadik húsz percben határozottan és keményen korongoztunk, ennek következtében fordítottunk, és közel álltunk a sikerhez. A kiharcolt egy pontunk nagyon értékes, de több is lehetett volna belőle.

forrás: nso

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 930 néző. Játékvezetők: Gangel, Halassy, Kis-király, Kormos.
Adorján: 90,9% (Gyenes)
K
Pleszkán: 86,7% (Szabó)
Sagert, Vojtkó, Tóth, Miskolczi, Booras
1
Lindgren, Kiss D., Mihálik, Pance, Elomo
Láda, Leppanen, Somogyi, Pavuk, Cseter
2
Huba, Hegyi, Nemes, Virág, Csányi
Gőz, Laczkó, Hajós, Galanisz, Dansereau
3
Dósa, Garbacz, Gröschl, Gágyor, Kiss Á.
Popovics, Ritó
4
Feil, Pados, Dömötör, Pichler, Turbucz
Mayer Péter, Kontsas Jukka
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:49 MIS Booras Tóth Sagert
2-0 27:29 MIS Pavuk Galanisz Cseter
2-1 44:45 UTE Mihálik Pance Elomo
2-2 46:59 UTE SH Turbucz Mihálik Huba
2-3 56:14 UTE Nemes Virág Elomo
3-3 57:53 MIS PP Booras Leppanen Sagert
4-3 65:08 MIS Pavuk Galanisz Gőz
30 Kapura lövések száma 33
6 Kiállításpercek 12

A Miskolc–UTE képes összefoglalója

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum