Miskolcra utazik a Brassó

   

Könnyű mérkőzés vár a ligaelsőre, hiszen azt a csapatot fogadják, amely az elmúlt két játéknapon összesen 30 gólt kapott.

A Brassó a hétvégén ismét megosztani volt kénytelen erőit a kétfrontos küzdelemben és mivel a román bajnokság érthető módon prioritást élvez a MOL Ligával szemben, a keret pedig jóval gyengébb, mint a Csíkszeredáé, így pénteken és szombaton nem tudtak versenyképes kerettel kiállni. A Miskolc ellen ez változhat, azonban ez sem javít sokat a csapat esélyein. Idén eddig három alkalommal találkoztak egymással, amelynek pályán elért mérlege 21-4. A meccs éppen pikantériáját az adja, hogy legutóbb november közepén játszottak Miskolcon, és bár a hazaiak 7-2-re nyertek, egy adminisztrációs hiba miatt a három pont végül a Brassóé lett. Ha ez alkalommal nem követnek hasonló bakit, akkor aligha lehet kétséges, kié lesz a győzelem.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): A Brassó ellen nem könnyű készülni, hiszen nem tudhatjuk, hogy az adott meccsen éppen milyen erősségű, összetételű csapattal állnak ki. Így bizony nehézségekbe ütközik a videóelemzés, a pontos a taktikai kidolgozása. Nem tehetünk mást, mint hogy a lehető legjobb összeállításukra készülünk. A mi feladatunk ilyen helyzetben az, hogy a saját játékunkra fókuszáljunk, azt rakjuk össze a legjobb formában. Talán nem túlzok azzal, hogy esélyesként léphetünk jégre, és ennek megfelelően kell játszanunk. Nem szabad abba a hibába esnünk, hogy félvállról vesszük a mérkőzést, mert az nagyon könnyen megbosszulhatja magát. Hazai pályán a győzelem és a három pont begyűjtése a cél. Ehhez végig koncentrált, fegyelmezett játékra lesz szükség.

MISBRA

Fotó: Bán Olivér

Miskolc–Brassó 5-2

   

Az előzetes várakozásokhoz képest egyáltalán nem könnyű meccsen nyert a címvédő. Nagyon nehezen adta meg magát a Miskolcnak a Brassó, amely a pénteki és szombati összeállításához képest jelentősen erősödött hétfőre.

Szombathoz képest jelentős változáson esett át az erdélyi csapat. Csatlakozott a kerethez a pénteken és szombaton a Steaua elleni kettős sikerben részes Sprencz, Molnár Zsolt, Fodor Csanád, János Imre, Mihály Árpád, Tranca, Tőke, Bíró Gergő, Virág Csanád, Bíró Mátyás, Nagy Csaba, Petres és Márton Hunor, a MAC és a Ferencváros elleni játékosok közül maradt Béres, Balla, Balázs Zsombor, Fetés Norbert, Fetés Róbert és Péter Zsolt. Némi meglepetésre nem játszott viszont Miskolcon Zsók Levente, a kapuban pedig a rutintalanabb Béres Szilárd kezdett.

Egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy felborult volna a pálya, a Miskolc aktívabb volt, de fölénye nem volt nyomasztó, a Brassó rendesen odatette a csontot. Több, mint fél órába telt, mire a címvédő megtalálta a receptet a góllövéshez, igaz, akkor viszont két gyors góllal húzott el. A harmadik harmadban aztán megismétlődött ugyanez a recept, nagyjából két perc alatt ismét duplázott a Miskolc. Érdekesség, hogy míg az első két gólt Somogyi szerezte, a második kettőben az volt a közös, hogy gólpassz nélkül születtek, előbb Tóth Adrián, majd Pavuk volt eredményes. Az 51. percben Petres szépített, ezt követően a Miskolc kihagyott egy büntetőt, majd elszabadultak az indulatok. A hazaiaktól Tóth Adrián és Booras, a vendégektől János Imre és Bíró Gergő mehetett zuhanyozni egy civakodást követően. Az utolsó két percre még egy-egy gól maradt mindkét oldalon, Dansereau illetve Mihály Árpád szerezte ezeket. Végül biztos győzelmet aratott a Miskolc, de a Brassó sokáig keményen ellenállt a hazaiak rohamainak.

Ez a meccs nem volt egy mesterdarab

   

Egy harmadig bírta a Brassó Miskolcon, amikor a hazaiak gyengén játszottak.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): Ez a meccs nem volt egy mesterdarab. Szenvedős, nyögvenyelős küzdelem volt három fontos pontért. Az első harmadunk gyenge volt, a másik kettőben már egyértelműen uraltuk a játékot, és meglőttük az öt gólunkat. A lényeg ma a három pont volt, és azt megszereztük.

Keresztes Ottó (vezetőedző, Brassó): Az első harmadban úgy játszottunk, ahogy elképzeltük, jól védekeztünk és voltak helyzeteink is. A másodikban egyéni hibákból kaptunk két gólt, a harmadikban pedig gyorsan eldőlt a meccs. A kapusunk nagyon jól védett, aminek nagyon örülök. Összességében a körülményekhez képest elégedett vagyok a meccs képével.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 860 néző. Játékvezetők: Halassy, Kincses, Kormos, Váczi.
Adorján: 92,3% (Gyenes)
K
Béres: 86,1% (Tőke)
Sagert, Vojtkó, Tóth, Miskolczi, Booras
1
Bíró G., Nagy, Fodor, Mihály, Petres
Láda, Leppanen, Somogyi, Pavuk, Cseter
2
Balla, János, Tranca, Bíró M., Péter
Laczkó, Györfy, Hajós, Galanisz, Dansereau
3
Sprencz, Balázs, Molnár, Virág, Márton
Popovics, Szilágyi, Ritó
4
Fetés R., Fetés N.
Mayer Péter, Kontsas Jukka
E
Keresztes Ottó, Szentes Ervin
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 34:22 MIS PP Somogyi Leppanen Booras
2-0 36:14 MIS Somogyi Hajós Cseter
3-0 45:15 MIS Tóth
4-0 47:30 MIS Pavuk
4-1 50:46 BRA Petres Mihály Nagy
5-1 58:19 MIS Sagert Láda Pavuk
5-2 59:37 BRA Mihály Fodor
36 Kapura lövések száma 26
54 Kiállításpercek 56

A Miskolc–Brassó képes összefoglalója

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN ÉLŐ
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum