A DAB elvenné a Miskolc hazai veretlenségét

   

A borsodiak tíz meccset játszottak hazai pályán, legyőzni még senki nem tudta őket, pontot is csak háromszor veszítettek. A DAB kiszámíthatatlan ellenfél, a szezonban simán kikaptak, de legutóbb ők nyertek itt, januárban.

Vasárnap nyerhető meccset engedett ki a keze közül az Acélbikák csapata a Fehérvár ellen, kedden a Miskolc otthonában kell javítaniuk. Hazai pályán jól ment a liga legjobb csapata ellen, idegenben azonban sima, 7-2-es vereséget szenvedtek. Annyi helyzetük egészen biztosan nem lesz, amennyit vasárnap hagytak ki, amikor 50 lövést regisztráltak a zsürifülkében. A helyzetkihasználás kulcsfontosságú lehet egy feltehetően 60 percen keresztül domináló ellenféllel szemben. A vasárnapi meccs másik tanulsága, hogy a kapu elé nem engedhetik be olyan könnyen az ellenfél csatárait, mint ahogyan azt a Fehérvár elleni meccs második harmadának második felében tették. Miskolcon nem könnyű játszani, a 7-2-es hazai győzelem számít a legmegszokottabb eredménynek, csak a MAC és a Fehérvár volt képes pontot rabolni a Népkertből.

A keddi mérkőzésnek tehát egyértelműen a Miskolc az abszolút favoritja, egyelőre nem találni a hibát a játékuk rendszerében. Egyedül arra kell figyelniük Somogyiéknak, hogy 60 percen keresztül diktálják azt a tempót és kombinatív játékot, amelyre képesek, az utóbbi két meccsükön csak az veszélyeztette a győzelmüket a Debrecen és a Fehérvár ellen, hogy a megszerzett vezetés birtokában kiengedtek. Ismerve az Acélbikák karakterét, ezt ellenük sem tehetik majd meg, mert élni fognak a felkínált lehetőséggel Lee Gilbert tanítványai. A Miskolc hihetetlen teljesítményt nyújt, 20 meccsen 52 pontot gyűjtöttek, vagyis 13%-ra vannak a hibátlan teljesítménytől. Hazai pályán ez 90%, gólkülönbségük +31. A DAB a liga alsóbb régiójában foglal helyet, nagy versenyben a rájátszást érő hatodik helyért.

1030jegdab22

Fotó: Bán Olivér

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): A sorsolás szeszélye rövid időn belül másodszor hozza Miskolcra az Acélbikákat. Legutóbb jól tudtuk kezelni a játékstílusukat, bár egy kicsit nehézkesen indult a meccs. Most pontosan az a célunk, hogy elkerüljük ezeket a hullámvölgyeket a saját játékunkban. Úgy érzem, hogy az elmúlt hetekben egyre jobban körvonalazódott az a fajta stílus, ami nekünk jól megy, és ezt kell nekünk mérkőzésről mérkőzésre tökéletesíteni. Ez a játék a korong megbecsülésén, a támadások jó felépítésén, az öt játékos egységes védekezésén alapul. A Dunaújváros sokat dolgozó csapat, amely szívesen él azzal a fegyverrel, hogy lecsap az ellenfél hibáira és a maga javára fordítja azokat. Nagyon kevés teret kell nekik hagynunk, és nekünk kell diktálni a meccs tempóját. Ezek révén dominálhatjuk és persze megnyerhetjük a mérkőzést.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Természetesen nem mi vagyunk a keddi meccs esélyesei, ez azonban azt is jelenti, hogy felszabadultan, nyomás nélkül játszhatunk. Hatványozottan fontos lesz, hogy mennyire tudjuk leegyszerűsíteni a játékunkat és mennyire tudjuk stabilizálni a védekező harmadbeli játékunkat. A Fehérvár elleni meccsen helyzetek tömkelegét alakítottuk ki, ám hiába lőttünk ötvenet kapura, mivel összesen kétszer sikerült gólt szereznünk. Azon a meccsen csodálatosan látszott az, hogy néhány perc kihagyás el tudja rontani az azelőtti és utáni munkát. Egy biztos, hihetetlenül kemény dolgunk lesz, de nem mehetünk feltartott kezekkel. Minden pontra szükségünk van a rájátszásért folyó küzdelemben, így ennek tudatában a szívünket-lelkünket ki kell tenni a jégre.

Miskolc–DAB 5-1

   

Az Acélbikák hiába lőttek egy kicsivel többet kapura, mint a Jegesmedvék, utóbbiak megőrizték hazai veretlenségüket.

Az első harmad egy gólt hozott, a 14. percben Dansereau révén a Miskolc szerzett vezetést. A második játékrészben a hazaiak 2-szer, a vendégek 1-szer játszhattak emberelőnyben, ezekből 1-1 gól született, előbb Pavuk talált be szülővárosa csapatának, majd Busbacher szépített. A dunaújvárosi találat után másfél percen belül Booras visszaállította a kétgólos különbséget, a 37. percben pedig Vojtkó továbbnövelte a miskolci előnyt. 1 perccel később tömegjelent alakult ki, hazai részről Sagert és Dudas, a vendégektől Azari és Smith kapott 2-2 perces büntetést durva játékért. Az 55. percben Booras meglőtte önmaga második, csapata ötödik gólját. A Jegesmedvék 5-1-re nyertek, szezonbeli 11. meccsükön is veretlenek maradtak hazai jégen.

Ez is kevés volt

   

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): A második harmadtól játszottunk úgy, ahogy szerettem volna látni. Ekkor már kijött a két csapat közötti különbség, és apránként felépítettük a négygólos előnyt. Nem volt egy túl magas színvonalú meccs, de a győzelem és a megszerzett három pont a lényeg.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Keményen dolgoztunk, de a Miskolc sokkal jobb csapat, mint a miénk. Mi próbáltuk a legjobb teljesítményünket nyújtani, de ez is kevés volt, hogy megállítsuk a liga legnagyobb bajnokesélyesét.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 950 néző. Játékvezetők: Halassy, Varjú, Pálkövi, Kormos.
Adorján: 96,6% (Kiss)
K
Duschek: 81,5% (Lindoff)
Sagert, Vojtkó, Tóth, Miskolczi, Booras
1
Raszulov, Smith, Azari, Vazan, McCann
Leppanen, Dudas, Somogyi, Pavuk, Cseter
2
Lencsés, Hruby, Németh, Borbás, Bushbacher
Láda, Györfy, Hajós, Ritó, Dansereau
3
Léránt, Dörök, Szepessy B., Revák, Odnoga
Popovics, Szilágyi
4
Pál, Mátyásy, Magosi, Nagy
Mayer Péter, Kontsas Jukka
E
Gilbert Lee, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:24 MIS Dansereau Dudas Sagert
2-0 21:16 MIS PP Pavuk Dudas Dansereau
2-1 28:43 DAB PP Bushbacher Vazan McCann
3-1 30:09 MIS Booras Dansereau Dudas
4-1 36:07 MIS Vojtkó Pavuk Cseter
5-1 54:51 MIS Booras Tóth Ritó
27 Kapura lövések száma 29
10 Kiállításpercek 8

A Miskolc–DAB képes összefoglalója

   

A Miskolc–DAB videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum