Ladányi Balázs edző első idegenbeli meccse

   

A nemzetközi szünet után máris igazi tétmeccsel indul újra a MOL Liga. A szünet előtt gyengélkedő Debrecennek Miskolcon kell bizonyítania, hogy túl van a mélyponton.

A válogatott szünet után többek között egy kelet-magyarországi rangadóval indul újra a MOL Liga sorozata. A Debrecen miskolci vendégszereplése azonban nem csak a szomszédvárak csatája miatt érdekes, hanem mert az első találkozik a harmadik helyezettel. A két csapat közül egyértelműen a DHK-nak jött jobban a szünet, elég komoly mélyrepülésben voltak a szüneti előtti két hétben, amikor is hat meccsen mindössze hat pontot sikerült szerezni. Az Acélbikák elleni hatból mindössze két pontot gyűjtöttek, hazai pályán kikaptak a Fehérvártól és a HSC-től, alig-alig nyertek a Fradi ellen, míg Újpesten egy 9-2-es zakóba szaladtak bele. Ez utóbbi vereség Dmitrij Romanov vezetőedző állásába került, a Fradi elleni győzelemkor ideiglenes megoldásként Ladányi Balázs debütált a MOL Liga kispadján és bár gőzerővel keresik az utódot, a Miskolc ellen kedden még ugyanő áll a kispadon. Nagy kérdés, milyen kerettel gazdálkodhat az ideiglenes szakvezető, hiszen Dancsfalvi Norbert továbbra is sérült, visszatérése decemberre várható, Vaszjunyin Artyom már szárazföldi edzéseket végez, rá még nagyjából kéthetes kihagyás vár, míg Izsák Róbert már jeges edzéseket is végez, egyelőre azonban ő sincs bevethető állapotban.

Miskolcon nyoma sincs problémáknak, 17 meccs után 43 ponttal vezetik a tabellát. A számok nyelvén ez azt jelenti, hogy a csapat durván két meccsenként veszít egy pontot. Hazai pályán még brutálisabb ez az arány, a pontok 87,5%-át gyűjtik be a Népkertben, meccsenként átlagban hatnál is több gólt ütnek, miközben hármat kapnak. Bár a Kontinentális Kupa hétvégéje miatt három meccsel kevesebbet játszottak, mint a második helyezett MAC, előnyük így is 3 pont. A DHK idegenbeli mérlege nem rossz, 8-ból csak kétszer távoztak pont nélkül vendégként. Ám az utóbbi hetek gyengélkedése rontott a mérlegen, ami nem csak a csapat második helyébe került, de lassacskán a harmadik is veszélyben forog. Előnyük a Fehérvárral szemben mindössze két pont, de náluk egy meccsel többet játszottak, a tét tehát kedden – amikor a Fejér megyeiek az UTE-t fogadják – a MOL Liga harmadik helye. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

0w0a9845

Fotó: Molnár Dénes

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): A szünet jót tett a játékosoknak, egy kicsit pihenhettek, feltöltődhettek. Az ilyen erőltetett menetű bajnokságban, mint a MOL Liga, időről időre szükség van egy kis szünetre. Péntektől folyamatosan kaptam vissza a játékosokat, de ez inkább örömteli gond, hiszen azt jelenti, hogy számítottak rájuk a válogatott bővebb, illetve szűkebb keretében. Az elmúlt napokban lépcsőzetesen pörgettük fel a tempót, és hétfőtől már teljes erővel készülünk a következő bajnokira. Debrecenben edzőt cseréltek, ami általában ösztönzően hat egy csapatra, hiszen a játékosok bizonyítani akarnak az új trénernek. Ezzel azonban nem foglalkozunk túl sokat, inkább a saját feladatunkra koncentrálunk. Eddig egyszer játszottunk velük az idén, és akkor egy szoros mérkőzésen idegenben tudtunk győzni. Nincs kétségem, hogy kedden is igazi rangadót játszunk velük, hiszen nem véletlenül állnak a tabella harmadik helyén. Jól képzett hokisaik vannak, akik mindig tudnak meglepetéssel szolgálni, ám ha mi tartjuk magunkat a saját taktikánkhoz, akkor reményeim szerint kevés lehetőséget adunk nekik a kapunk előtt. A védelemben sajnos változtatnom kell, mert Gőz Balázs egy izomsérülés miatt pár hétre kiesett, így most Láda Balázs régi-új posztján kap feladatokat.

Ladányi Balázs (megbízott vezetőedző, Debrecen): Kedden felszabadultan szeretnénk játszani, így hozhatjuk ki magunkból a maximumot. Átmeneti időszakot él meg a Debrecen, Romanov mester távozása után ideiglenesen irányítom a csapat szakmai munkáját. Nem áll messze tőlem ez a feladat, nem illetődtem meg attól, hogy beugróként meg kellett tartanom életem első videómítingjét. Kihasználtuk az elmúlt heti mérkőzésszünetet, próbáltunk visszajönni abba a fizikális állapotba, ahol egy hokicsapatnak szezon közben lennie kell. Mivel négyen is sérültek vagyunk, ezért szükség van a hat légiósra a mezőnyben, Vay Ádám kipihenhette magát valamelyest, kedden ismét ő áll a kapunkban.

Miskolc–Debrecen 5-4

   

Az 52. percben már 5-1-re is vezetett a listavezető, a vége mégis szoros lett, köszönhetően a vendégek küzdőszellemének. Egyik csapat sem nyújtott 60 perces teljesítményt, ebből pedig az erősebb hazaiak jöttek ki jobban.

A kezdeti idegeskedést leszámítva nagyon jól kezdett a Debrecen, összeszedetten védekeztek, megbecsülték a korongot és támadásban is veszélyesebbek voltak, mint a hazaiak. Ez a 8. percben már az eredményen is látszott, Láda kiállítását Kovacs értékesítette. A gól előtt Hetényi Péter tette rá a korongot a kék vonalról, Kiss Bencét ketten is takarták a kapu előtt, a csapatkapitány végül bele is ért a lövésbe, amely védhetetlen pattant a kapuba. Támadásban maradt a DHK, minden esélye megvolt arra, hogy nagyobb előnyt harcoljon ki magának, Vincze, Berta is nagy helyzetben hibázott, de ezeken felül is voltak még lehetőségek. A hazaiak védelme nem működött, támadásban pedig némi fásultságot lehetett érezni, ötlettelenül, mechanikusan szövögette támadásait a Jegesmedvék. Nagy árat ezért nem kellett fizetni, hiszen a lelkes vendégek ebben az időszakban több gólt már nem tudtak szerezni, 1-0-s vendégelőnnyel mehettek pihenni a csapatok.

A második harmadban nem sok minden maradt mindabból, amit az elsőben láthattunk. Somogyi és Booras góljaival három és fél perc alatt fordított a Miskolc. Somogyi egy távoli lövésbe ért bele, Booras pedig a nap asszisztját kapta Galanisztól, aki oda sem nézve varázsolta az ütőjére a korongot. Nagyon pörgött ebben a periódusban a hazai csapat, négy perc múlva Pavuk szerzett korongot, majd a rajta nem túl szorosan védekező Saluga mellől lőtt nagyon okos gólt. Az egykor Miskolcon játszó szlovák csatár a korongvesztés utáni visszakorcsolyázás során nem fordult szembe Pavukkal, aki tökéletesen használta ki az adódó lehetőséget. A lövés nem volt különösebb erős, Vay mégis tehetetlen volt, hiszen csapattársa korcsolyája tökéletesen takarta a korongot, Pavuk ütemtelenül, nagyobb lövőmozdulat nélkül lőtte meg a pakkot, a kapusnak így nem volt miből olvasnia.

Paprikásabb lett a meccs, félidőben Kovács és Dudas esett egymásnak, majd Bertát és Csíkit látták szabálytalannak a játékvezetők, a kettős előnyt pedig Hajós váltotta gólra. 4-1 állt az eredményjelzőn a második szünetben, Vay Ádám teljesítménye mellett mégsem lehet szó nélkül elmenni. A fiatal kapus egy szezonvégi válogatásra való parádés védést mutatott be, csak rajta múlt, hogy nem alakult ki nagyobb különbség a két csapat között. A túloldalon Kiss Bencét is csak dicséret illeti, jó volt látni, hogy kér fiatal magyar kapus is a meccs meghatározó játékosa tud lenni egy rangadón. Az 52. percben ezzel együtt is eldőlni látszott a mérkőzés, amikor Cseter az ötödik hazai találatot szerezte. A DHK azonban nem adta fel és ennek meg is lett a gyümölcse. Az 55. percben Könczei kerülte meg a kaput, az 57-ben Berta kapott nagy passzt Kaszkovtól, ezzel máris 5-3-ra módosult az állás. Sőt, 27 másodperccel a vége előtt Berta duplázott, megadva az esélyt az egyenlítésre. Ez végül nem jött össze, a Miskolc az utolsó percek lazsálását leszámítva, megérdemelten nyert.

Az egész szezonban a második harmad a játékunk rákfenéje

   

A Miskolc viszont a szezon legjobb második harmadát játszotta a Debrecen ellen.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): A szezon legjobb második harmadát produkáltuk. Az elsőben megvoltak a helyzeteink, de nem lőttük be azokat, a harmadik harmad utolsó perceiben pedig fejben kiengedtünk. Ez egy intő jel, hogy soha nem szabad leállni. Most a lényeg azonban a győzelem és a három pont.

Ladányi Balázs (megbízott vezetőedző, Debrecen): A Miskolcot nem lehet 40 perc játékkal megverni. Az egész szezonban a második harmad a játékunk rákfenéje, ezen mindenképpen változtatnunk kell. A mai meccsben sok pozitívum volt, amire később építkezhetünk.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 850 néző. Játékvezetők: Németh, Kincses, Soós, Kormos.
Kiss: 84,0% (Adorján)
K
Vay: 87,8% (Nagy)
Sagert, Leppanen, Hajós, Tóth, Dansereau
1
Kovács, Emanuelsson, Saluga, Berta, Trosin
Dudas, Vojtkó, Somogyi, Pavuk, Cseter
2
Hetényi, Csíki, Hári, Milan, Kaszkov
Láda, Györfy, Galanisz, Miskolczi, Booras
3
Kunajev, Wéber, Vincze, Godó, Barabás
Ritó, Popovics, Szilágyi
4
Könczei
Mayer Péter, Kontsas Jukka
E
Ladányi Balázs, Razov Igor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:10 DHK PP Kaszkov Hetényi
1-1 21:14 MIS Somogyi Cseter Leppanen
2-1 23:36 MIS Booras Galanisz Miskolczi
3-1 27:10 MIS Pavuk
4-1 35:24 MIS PP2 Hajós Booras Sagert
5-1 51:12 MIS Cseter Somogyi Pavuk
5-2 54:58 DHK Könczei Vincze Wéber
5-3 56:27 DHK Berta Vincze Kaszkov
5-4 59:33 DHK Berta Trosin Hetényi
41 Kapura lövések száma 25
41 Kiállításpercek 39

A Miskolc–Debrecen képes összefoglalója

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum