A Fradi először látogat Debrecenbe

   

Noha a hazaiak a harmadik helyen állnak, a két csapat pénteki formája alapján egyértelműen a vendégek a mérkőzés esélyesei, nagy kérdés, mikor tud kimászni a DHK abból a gödörből, amelybe az elmúlt két hétben került.

A Ferencváros kisebb gödörbe került a héten, a Fehérváron kapott hatos azonban úgy tűnik, nem maradt meg a csapatban, az első adandó alkalommal helyretették a dolgokat. Pedig pénteki ellenfelük a második helyezett MAC csapata volt, Rafajék harmadik gólja azonban már a 14. percben időkérésre kényszerítette Majoross Gergely vezetőedzőt. Bár a legvégén a MAC örülhetett, a hosszabbításban 6-5-re elvesztett mérkőzésből lehet építkezni Greg Lindqvist tanítványainak. Ezzel együtt Debrecenben nem ők számítanak a mérkőzés esélyeseinek, hiszen a zöld-fehéreknek a hatodik hely, a DHK-nak a dobogó a tét, a két csapatot 13 pont választja el a tabellán.

A Debrecen azonban nincs jó passzban, az elmúlt két hétben öt meccset játszottak, melyeken mindössze három pontot gyűjtöttek. Hazai pályán kikaptak a Fehérvártól és hosszabbításban a HSC-től, a DAB-bal szemben sem tudták érvényesíteni a papírformát, míg legutóbb a Megyeri úton egy 9-2-es zakóba szaladtak bele. A meccs után Dmitrij Romanov vezetőedző arra panaszkodott, hogy nem volt vezére a csapatnak, ha ez vasárnapra is így marad, akkor aligha lesz esélyük az ellen a Fradi ellen, amely a nemzetközi szünet előtt négy pontra növelheti előnyét a DAB-bal szemben a rájátszásért folytatott küzdelemben. Kovács Bronson visszatérhet a hazaiaknál.

Debrecen–FTC 3-2

   

Ladányi Balázs első edzőként megvívott mérkőzésén győzelemre vette a DHK-t. A debrecenieknél a szezon során először nem Vay Ádám állt a kapuban.

A mérkőzésen a Debrecent nem Dmitrij Romanov, hanem Ladányi Balázs irányította. A hazaiak kapujában a szezon során először nem Vay Ádám, hanem Szavva Borogyin állt. Az orosz kapus a 13. percben megkapta idei első gólját, Tendler emberhátrányban juttatta vezetéshez az FTC-t. A második harmad elején villantak a debreceni fiatalok, a 44. másodpercben Hári Norbert találatával egyenlített a DHK. A harmadik játékrész elején hatalmas lehetőség kínálkozott a hajdúságiak előtt, előbb Fliszár Zalán büntetésével kerültek emberelőnybe, majd a kiegészülés után Budai Krisztián magas bottal való játékért 2+2 perces büntetést kapott, amit Hietamaki kiállítása tetézett, tehát 2 percen át 5 a 3 ellen játszhattak a debreceniek, de nem éltek a lehetőséggel. Az utána következő emberelőnyt viszont kihasználták Hetényi Péter révén. A ferencvárosiak számára a második emberelőnyös lehetőség hozta az egyenlítést, az 50. percben Godó kiállítását Tendler második találatával váltották gólra. Két perccel később a DHK újra vezetett, Trosin talált be Budai kapujába. A végén Lindqvist időt kért, hiába. A Debrecen 3-2-re nyert, megőrizte a 3. helyét a tabellán. Az FTC a 6. helyen pihen a nemzetközi szünet alatt.

Egy csapat formáját az mutatja meg igazán, milyen hatékonysággal értékesíti a helyzeteit

 

A Debrecen–FTC meccsen két fáradt csapat találkozott, mindkét oldalon sok hiányzóval.

Ladányi Balázs (vezetőedző, Debrecen): Úgy vélem, ha jobb formában vagyunk, több góllal nyerjük a mérkőzést, de igazából nem ez számít, hanem a három nagyon fontos pont. Ma igen sok helyzetet dolgoztunk ki, de ezekből csak keveset értékesítettünk, egy csapat formáját pedig az mutatja meg igazán, milyen hatékonysággal értékesíti a helyzeteit. Nem volt egy könnyű meccs, vezetett az ellenfél, de azt kértem a fiúktól, hogy legyenek higgadtak, ne rohanjanak előre, mert lekontráznak minket. Rövid volt a cserepad, ezért gyors cserékkel dolgoztunk, és néhány technikai elemen módosítottunk, hogy be tudjuk osztani az erőnket. Le a kalappal a fiúk előtt, a folytatás csak olyan legyen, mint a kezdet.

Greg Lindqvist (vezetőedző, Ferencváros): Két fáradt csapat találkozott ma este, mindkét oldalon sok hiányzóval. A fiúk kemény küzdelmet vívtak a pályán, viszont a játékvezetők nem nőttek fel hozzájuk. Amiért a mieinket kiállították, ugyanazokat a debrecenieknél megengedték. Debrecenben mindig nehéz játszani, de ilyen körülmények között különösen.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 318 néző. Játékvezetők: Halassy, Mayer, Sipos, Kis-király.
Borogyin: 90,5% (Vay)
K
Budai: 92,5% (Ágoston)
Kovács B., Emanuelsson, Saluga, Berta, Trosin
1
Valecko, Hietamaki, Dubek, Rafaj, Jensen
Hetényi, Wéber, Hári, Godó, Milan
2
Suoraniemi, Pál, Horváth, Fliszár, Tendler
Csíki, Vincze, Barabás, Kaszkov
3
Lévai, Apelis, Farkas, Kiss, Papp
4
Üveges, Mach
Ladányi Balázs, Razov Igor
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:29 FTC SH Tendler Jensen
1-1 20:44 DHK Hári Emanuelsson Kaszkov
2-1 46:29 DHK PP Hetényi Hári
2-2 50:50 FTC PP Tendler Fliszár Kiss
3-2 52:44 DHK Trosin Saluga Hetényi
40 Kapura lövések száma 21
4 Kiállításpercek 16

A Debrecen–FTC galériája

   

Ladányi Balázs vezetőedző első meccse és első győzelme.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum