Teher nélkül játszhat a Brassó a MAC ellen

   

A Tüskében a pontszerzés bravúrnak számítana a vendégektől, egyszerűen minden a hazaiak mellett szól.

A MAC hazai pályája a legerősebb a ligában, 9 meccsen 20 pontot húztak be Tokajiék a Tüskecsarnokban, ami kettővel több, mint a második Debrecen mérlege. Kedden a ligautolsó Brassó látogat hozzájuk, amely 7 idegenbeli meccsen mindössze négy pontot tudott szerezni. A papírforma tehát egyértelműen a hazaiak sikerét ígéri, igaz, nem volt ez másként az UTE ellen sem, amikor végül csak pontvesztéssel tudtak érvényesíteni azt a lilák. Ez annál is nagyobb szó, mivel második magyarországi túrájára a csapat legeredményesebb játékosa, Mihály Árpád másodedzőként érkezett. A kiváló játékos blogunknak elmondta, hogy apróbb térdsérüléssel bajlódik, ezért játékára a hétvége előtt nincs esély, de mindenképpen szerette volna elkísérni a csapatot, így most Keresztes Ottó vezetőedző munkáját segíti. Ha minden jól megy, a hétvégi román bajnokin, a Galac ellen már újra bevethető lesz.

A két csapat Brassóban már megmérkőzött egymással, akkor nem sok babér termett az erdélyieknek, hiszen bár a hazaiak szereztek vezetést, a MAC végül 6-1-gyel hengerelt. A két csapat között a tabellán óriási a különbség, a MAC a második helyen áll, helyezését egy győzelemmel teheti csak stabilabbá, hiszen a 3. Debrecen egy meccsel kevesebbet játszott. A MAC 68 gólt ütött, a Brassó 38-at. A MAC házi kanadai tabellájának első négy helyezettje annyi pontot ért el eddig, mint a Brassó teljes kerete, miközben náluk még van 13 pontszerző játékos. Nem éri el ugyan a pont per meccses átlagot egyelőre, de külön is jó lesz figyelni az egyre jobb formába lendülő Szappanos Dávidra, aki az utolsó két meccsén nem kevesebb, mint hat pontot szerzett. Persze elég mély a MAC kerete ahhoz, hogy eleve lehetetlen legyen egy-egy játékos megfogására sikeres taktikát építeni. A mélyebb keret, a nagyobb sebesség, a taktikai fegyelem és a fizikum is a hazaiak mellett szól, tét nélkül játszhat a Brassó, a pontszerzés is hatalmas bravúr lenne tőlük.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Azt látom, hogy sok részlet a helyére került, az elmúlt mérkőzéseken egészen jól teljesítettünk. A HSC elleni összecsapást kitöröltük a memóriánkból, igyekszünk az újpesti diadalunkra építeni, abból kiindulva tovább fejlődni. A legfontosabb, hogy az energiaszintünk megfelelő legyen, kellően fel tudjunk pörögni az első pillanattól kezdve. Sok lehetőséget kaptak a fiataljaink az elmúlt három meccsen, remélem, egyre jobban belenőnek a ligába, és kedden is tisztességes jégidővel szerepelhetnek majd.

(az interjú forrása a MAC Facebook-oldala)

MAC–Brassó 2-1

   

A Brassón nem látszott, hogy messze leszakadva utolsó a MOL Ligában. Kifejezetten gyors és érdekes, végig nyitott meccset játszott a Tüskecsarnokban.

Két állandó bekkje, Tokaji Viktor és Stipsicz Bence nélkül állt fel a MAC, az utóbbi néhány mérkőzésen jól működő csatársorokkal, a kapuban a juniorkorú Arany Gergellyel. A Brassóban Zsók Levente ott volt, hátvédet játszott, de Mihály Árpád továbbra is a kispad mögött állt utcai öltözetben, sérülése miatt.

A mérkőzés nagy tempóban kezdődött, a MAC akarata érvényesült, és a fölény hamar gólban öltött testet. Nagy Krisztián erős lövése a számításainak megfelelően kipattant a mérkőzésen kiválóan mozgó Tőke Zoltánról, Terbócs István pedig jól érkezett és közelről a kapuba juttatta a korongot. A Brassó jól állt bele a csatába, harcos, gyors hokit nyomott Keresztes Ottó csapata. Kettős hátrányban is jól védekezett, a MAC első sora pedig nem volt elég pontos, így maradt az 1-0-s előny egy harmad után.

A második harmadban is minden maradt a régiben, a MAC jóval többet próbálkozott, de a vendégek állták a sarat és egyáltalán nem adták fel a támadásokat, sőt többször is jól forgattak Arany kapujánál. A második találat nem MAC-támadásból, hanem egy brassói egyéni hibából, amit Ian McDonald nagyon ügyesen és a végén szép mozdulattal használt ki. A 29. percben 2-0 állt az eredményjelzőn, de a meccs egyáltalán nem dőlt el, a Corona hittel játszott ezt követően is. A MAC nem tudta realizálni a jégen mutatott fölényét, és a második harmad végén többször is közel járt a szépítéshez a sárga-kék gárda. Arany Gergely többször is jól nyújtózkodott a korongért.

A záró húsz percre is maradt kraft a csapatokban, így folytatódott a kellemes küzdelem. A MAC-nál koncentrációs hiányosságok látszódtak, ezért nem sikerült lezárniuk a mérkőzést hamarabb, a Brassó pedig kapaszkodott és egy pillanatig nem adta fel a reményt. Tőke Zoltán ismét sokat tett csapatáért, nagyokat védett, lábon hordott ki fájó lövéseket, nagyban segítette társait. A MAC csapatjátéka lejjebb ment, és a Brassó élt a kínálkozó lehetőséggel, szintén egy nagy egyéni hibát használt ki, Molnár Zsolt révén, aki nem egészen négy perccel a vége előtt megfosztotta a MAC-ot az első nulás meccsétől és Aranyt az első felnőtt shutoutjától. Teljesen megérdemelt volt a Brassó találata. 2-1 után izgalmas végjáték alakult ki, nagy helyzetre már nem, de veszélyesnek látszó lövésre még tellett mindkét oldalon.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Nem volt ez könnyű győzelem, domináltunk, viszont nem lőttük be a helyzeteinket. Az ellenfélnek nem adtunk sok lehetőséget, az egyetlen kapott gólunk az 57. perc után született, az is egy nagy hibából. Tartottunk magunkat a játéktervhez, ez a legfontosabb, elégedett vagyok a játékunkkal, még ha az eredménnyel nem is teljesen.

Keresztes Ottó (vezetőedző, Brassó): Felkészültünk erre a meccsre, habár a MAC van olyan jó, hogy nem is kell nagyon motiválni senkit. Megtettünk mindent, mert szerettünk volna pontot szerezni, ám nem sikerült. Egyéni hibából kaptuk a második gólunkat, kicsit balszerencsések voltunk, a MAC pedig kiváló légiósai és gyors fiataljai révén innen már nyert.

Az interjúk forrása: nso.hu

Erste Liga, Tüskecsarnok, 250 néző. Játékvezetők: Babic, Haszonits, Berger, Kis-király.
Arany: 96,2% (Bálizs)
K
Tőke: 96,1% (Fülöp)
Olson, Mestyán, Klempa, McDonald, Hayes
1
Mátyás, Nagy Cs., Molnár, Fodor, Petres
Nagy P., Quinn, Nagy K., Saarenpaa, Terbócs
2
Imecs, Zsók, Tranca, Bíró G., Bíró M.
Pozsgai, Herner, Roczanov, Németh A., Szappanos
3
Sprencz, Balázs, Bíró O., Virág, Péter
Jászai, Németh Á., Tóth R., Schmál, Egyed
4
Márton, János, Dumitru
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Keresztes Ottó, Mihály Árpád
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:56 MÚB Terbócs Nagy K. Saarenpaa
2-0 28:31 MÚB McDonald
2-1 56:25 BRA Molnár Petres Imecs
51 Kapura lövések száma 26
6 Kiállításpercek 8
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum