A Debrecen visszaveheti a második helyet

   

Ehhez persze nem lesz elég legyőzni kedden a HSC-t, a MAC-nak is ki kellene kapnia a Brassótól. Viszont az erdélyiek egy győzelemmel beelőzhetik a Ferencvárost és feljöhetnek a 6. helyre.

A Csíkszereda hárommeccses magyarországi kiszállásának utolsó állomására érkezik Debrecenbe. A MAC-cal szemben a karcsú keret nem tudta tartani a lépést, de végig küzdve 7-3-ra kapott ki, majd Dunaújvárosban a szintén nagy hajrá már győzelmet ért Berljov büntetője révén. Debrecenben ezzel a mentalitással szintén eséllyel szállhatnak harcba, noha egyértelműen nem ők a mérkőzés esélyesei. A hazaiak az utóbbi időben nem futnak jó formát, a Fehérvártól hazai pályán kaptak ki, a két dunaújvárosi mérkőzésen pedig mindössze két pontot tudtak szerezni, ami mindenképpen csalódás az eredeti tervekhez képest. A két csapat már kétszer játszott egymással a szezonban, a DHK otthon és idegenben is négy gólt tudott lőni, ami mindkét alkalommal elég volt a győzelemhez, hazai pályán gólt sem kaptak. Az első találkozón Csíkszeredában azonban csak üres kapura elért találattal nyert 4-2-re a Debrecen, a szeredaiak nyilván inkább innen szeretnék folytatni a párharcot. A két csapat között eddig a legnagyobb különbséget a kapus jelentette, Vay Ádám Debrecenben hibátlanul védett, de idegenben is 95,6%-ra volt képes. Az egyébként szintén kiváló képességekkel rendelkező Peksa ezzel szemben egyik alkalommal sem érte el a 89%-ot.

A DHK egy meccsel kevesebbet játszott, mint a MAC, 32 pontjával így a harmadik helyen áll a fővárosiak mögött, akiknek 34 pontjuk van. Mögöttük a Fehérvár vészes közelségbe kerülhet, hiszen máris csak négy pont a másik újonccal szemben a Debrecen előnye, miközben a lejátszott meccsek száma megegyezik. Nagy tehát a tét a hazaiak számára, de nincs ez másként a másik oldalon sem. A HSC lassan elkezdett felfelé lépkedni a tabellán, és bár az élmezőny behozhatatlannak tűnő messzeségben van, nyilván nem is ennek elérése a cél, hanem elsősorban a rájátszásba kerülés. Ez pedig egyáltalán nincs is olyan messze, hiszen 17 pontjukkal jelenleg hetedikek a 19 pontos Fradi mögött. Igaz, az Acélbikák két meccsel kevesebbet játszott és csak egy pontra van tőlük, tehát jelen pillanatban három csapat vív élet-halál küzdelmet a jelenleg kiadó egyetlen rájátszást érő helyért.

Debrecen–HSC 5-6

   

A csíkszeredaiak egy változatos mérkőzésen legyőzték a hajdúságiakat. Berljov mesterhármassal járult hozzá a HSC 2 pontjához.

A mérkőzést a HSC kezdte jobban, már a 49. másodpercben megszerezte a vezetést Moldován góljával. A 9. percben emberelőnybe került a Debrecen, ám Berljov betalált emberhátrányban, majd Kovács Bronson révén kihasználta az 5 a 4 elleni lehetőséget a DHK. Öt percnyi gólcsend után Hetényi találatával egyenlítettek a hazaiak, a 18. percben pedig Kaszkov találatával már vezettek a hajdúságiak.

A második harmad is HSC-góllal indult, Berljov meglőtte önmaga második, csapata harmadik gólját. A hátralévő 19 percben viszont minden próbálkozást védtek a kapusok. A záró játékrészben Maggyejev góljával újra a csíkszeredaiak vezettek, majd az 51. percben Trosin egalizást. A végjátékban komoly lehetőség adódott a Debrecen előtt, előbb Gecse, majd a HSC kapott csapatbüntetést, a kettős emberelőnyt pedig Berta révén gólra váltották a hazaiak. Az 58. percben tömegjelenet alakult ki, amiből a DHK jött ki rosszabbul, Kovács Bronson 5+végleges fegyelmit kapott. A mérkőzésben még egy újabb fordulat benne volt, Könczeit is kiküldték, 29 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Berljov kettős emberelőnyben hosszabbításra mentette a mérkőzést. A túlórában a DHK elcserélte magát, Ozols pedig emberelőnyben betalált Vay kapujába. A HSC 6-5-re nyert, pontszámban beérte az FTC-t, míg a Debrecen maradt a 3. helyen.

Az edzők szava nem jutott el a játékosok tudatáig

 

A játékkal sem a Debrecen, sem a Csíkszereda edzője nem elégedett a 11 gólos meccs után.

Dmitrij Romanov, vezetőedző, Debrecen: “Ezúttal éppen a fordítottja történt annak, ami az előző meccseken. Eddig nagyon gyenge hatékonysággal használtuk ki a helyzeteket, az emberelőnyöket, de a csapat az utolsó pillanatig küzdött. Most jó hatásfokkal lőttük be az emberfórokat, de nem küzdöttünk elég keményen. Úgy látszik, az edzők szava nem jutott el a játékosok tudatáig. Dancsfalvi kiesése a legrosszabbkor történt, mivel ő afféle szellemi vezetője a gárdának, amikor megsérült, nem volt, aki átvegye tőle ezt a terhet, megtört a csapat lendülete. Nagyon nehéz lesz felkészülni a következő mérkőzésre, de úgy vélem, hogy a több munka visz előre, így a fizikumon keresztül próbálunk előre jutni.”

Artur Oktyabrjov, vezetőedző, HSC Csíkszereda: “Az egész mérkőzés nagyon izgalmas és emocionális volt, örülök, hogy a végén sikerült megtörni a debreceniek ellenállását és megnyerni a találkozót. A játékunk minőségével nem vagyok elégedett, de a csapattal igen, a fiúk megmutatták igazi tartásukat.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 300 néző. Játékvezetők: Halassy, Varjú, Sipos, Pálkövi.
Vay: 81,8% (László)
K
Peksa: 84,8% (Ruczuj)
Csíki, Kovács, Vincze, Dancsfalvi, Godó
1
Ozols, Bors, Tambijevs, Antal Zs., Berljov
Hetényi, Wéber, Saluga, Berta, Kaszkov
2
Kuzman, Salló, Mihály, Moldován, Farkas
Kunajev, Emanuelsson, Könczei, Milan, Trosin
3
Bednár, Gecse, Maggyejev, Molnár Zs., Molnár Z.
Barabás, Hári
4
Bíró, Kropotyin, Okos
Romanov Dmitrij, Razov Igor
E
Otiabrev Artur, Geréb István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:49 SCC Moldován Farkas
0-2 08:48 SCC SH Berljov Tambijevs
1-2 09:33 DHK PP Kovács Hári Dancsfalvi
2-2 14:49 DHK Hetényi Berta Könczei
3-2 17:14 DHK Kaszkov Emanuelsson Trosin
3-3 20:13 SCC Berljov Tambijevs
3-4 44:13 SCC Maggyejev Salló Molnár Zs.
4-4 50:51 DHK Trosin Berta Hetényi
5-4 56:23 DHK PP2 Berta Trosin Kunajev
5-5 59:31 SCC PP2 Ozols Bors
5-6 62:15 SCC PP Ozols Tambijevs
33 Kapura lövések száma 33
35 Kiállításpercek 24

A Debrecen–HSC képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum