A szezonban először találkozik a DAB és az UTE

   

Mindkét csapat bármire képes pozitív és negatív értelemben egyaránt, megjósolhatatlan, hogy mire lehet számítani a szezonbeli első egymás elleni meccsükön.

Az UTE 16, a DAB 15 mérkőzést játszott úgy a 9 csapatos MOL Ligában, hogy október végéig sikerült elkerülniük egymást, amiről persze a két érintett fél tehet a legkevésbé. Szerencsére több ilyen párosítás nincs a ligában. Az UTE ez idő alatt 23 pontot gyűjtött, a DAB mindössze 16-ot, vesztett pontok tekintetében tehát négy pont a különbség a két együttes között. Mindkét csapat a rájátszásét küzd, a lilák ezt eggyel kényelmesebb pozícióból tehetik, hiszen 5. helyezettként ők a vonal felett vannak. Helyzetük azonban egy vereséggel egy csapásra törékennyé válhat, hiszen az üldözők hárman is vannak, a keddi ellenfelükön kívül a 19 pontos Fradi és a 17 pontos HSC. Egy esetleges győzelemmel tehát a vendégek szusszanásnyi előnyre tennének szert üldözőikkel szemben, míg a DAB nagyot léphetne előre, különösen, ha a többi meccsen számára kedvező eredmény születik.

A jóslást azonban igen megnehezíti, hogy mindkét csapat teljesen kiszámíthatatlan teljesítményre képes. A lilák az előzetes szurkolói várakozásokhoz képest kissé beragadtak, a vártnál talán jobban megviselte őket a vezér, Elomo kiválása. Aztán október elején leigazolták az egy évet kihagyó szlovén Erik Pancét és egyszeriben minden alkatrész a helyére látszott billenni. Miközben szeptemberben 8 meccsből mindössze hármat tudtak behúzni, Pance érkezése után szintén nyolc meccsből mindössze kétszer kaptak ki. A MAC-tól a Megyeri úton elszenvedett 7-1-es vereség azonban sokkoló lehetett, bizonyítja ezt, hogy három nappal később a gyengélkedő Brassót is csak szétlövésben múlták felül.

A DAB nagyon hasonló hullámhegyeket és völgyeket jár be. A Debrecent hatalmas bravúrral legyűrte, sőt, a MAC ellen is vezetett hat perccel a vége előtt idegenben, de aztán egy 15 másodperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak visszavegyék a vezetést és megnyerjék a meccset. Ezt követte a DHK elleni második meccs, amelyen szintén harcos karaktert mutatott a csapat, ám hosszabbításban emberelőnyből sikerült gólt kapni és pontot veszíteni. Legutóbb pedig a HSC ellen hiába vezettek két góllal 10 perccel a vége előtt, 52 másodperc alatt engedtek kettőt az ellenfélnek. Egy rájátszásért küzdő csapat esetében ennyi pont elvesztése az utolsó percekben nagy pazarlásnak számít, amely sokba kerülhet az alapszakasz végén.

A két csapat támadóereje közel egyforma, az UTE egy góllal többet szerzett, ugyanakkor hattal kevesebbet kapott. Mindketten szoros meccseket játszanak az ellenfelekkel, az Acélbikáknak mindössze három háromgólos különbségű vereségük van, ennél nagyobb pedig nincs is. Az UTE eddig egyszer futott bele nagyobb zakóba, a már említett MAC elleni mérkőzésen, ezen felül nekik is három háromgólos vereség jutott. Érdekesség, hogy a liláknál az egymeccses Gágyor Pétert leszámítva nincs pont per meccs átlaggal rendelkező játékos, míg a DAB-nál Peterdi, Buschbacher, Azari és Borbás is hozza ezt az átlagot. Kedden azonban feltehetően nem elsősorban rajtuk fog múlni a győzelem, hanem hogy melyik csapatnál sikerül nagyobb rendet varázsolni a fejekben.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Hihetetlenül kemény hét áll mögöttünk, ahol egymást érték a meccsek. Ennek a sorozatnak a zárása lesz a keddi találkozó, ahol először mérjük össze az erőnket a lila-fehérekkel. Természetesen játszani már láttam őket, videón és élőben is. Nagyon összeszedetten és okosan kell játszanunk, ha pontokat szeretnénk itthon tartani, hiszen az olyan légiósok, mint Mihalik meccseket tudnak eldönteni egy-egy villanással is.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Kicsit furcsa, hogy október vége van és még nem játszottunk egymással, de természetesen minden videót beszereztünk és máshonnan is minél több információt igyekszünk begyűjteni, majd a tapasztalatokat átadni a játékosoknak. Emellett nagyon fontos, hogy mindkét csapat elképesztő terhelés alatt játszik, sorozatban követik egymást a meccsek, ezért az erő beosztása és újraépítése, a regeneráció is hatványozottan fontos szerepet játszik a mai meccs előtt a taktikai és mentális felkészítés mellett. A DAB bizonyította, hogy akár sorozatban is képes a komoly teljesítményre. Nem lehet alázat nélkül elmenni Dunaújvárosba, aki így tett az idei szezonban, az eddig mindig ráfázott. Ezért mi is csak magas munkamorállal érhetünk el sikert, vagyis hozhatunk el 3 pontot az Acélbikáktól. Sérültjeink jól vannak, Pápa Márton ma beöltözhet, legutóbb Gágyor Péter góllal tért vissza. Ő fokozatosan kapja a terhelést, legutóbb is csak 40 percet játszott, bár lehet, hogy bírta volna a 60-at, de nem akartunk erőltetni semmit. Már csak a csapat vezérére, Elomóra várunk, de az ő rehabilitációja is jól halad, utolsó fázisába érkezett, a minap kapta meg az utolsó adag injekciót, most három nap teljes pihi vár rá, jövő héten elkezdheti az edzémunkát, a válogatott szünet után már játszhat.

DAB–UTE 3-2

   

A mezőny talán két legszeszélyesebb csapatának meccsén a dunaújvárosiak örülhettek a három pontnak.

Alacsony színvonalú játékkal indult a mérkőzés, sok hibával játszottak a csapatok az első harmadban. Ugyanakkor a két gól két gyönyörű lövés eredménye volt. A 15. percben Peterdi Bombázott a hosszú felsőbe egy buli után, az utolsó perc végén pedig egy dunaújvárosiak által eladott korongból indult meg az UTE, a lerohanás végén Kiss Dániel bombázott a rövid felsőbe. Az első szünet a tervezettnél jóval tovább tartott, a jégfelújítás közben műszaki hiba történt, a következmények elhárításán sokat dolgoztak a pályamunkások. A hosszú pihenő jót tett a játék színvonalának, mindkét csapat rendezte gondolatait. A középső 20 percben gól nem esett, ezt egy esetben az újpesti kapuvas, több esetben pedig Sila kapus akadályozta meg remek védésekkel, bár a másik oldalon Duschek is többször is remekül tette a dolgát. Az utolsó harmadban ismét a DAB kezdett jobban. A 44. percben Buschbacher lőtt gólt, a 48. percben pedig Azari, így kétgólos előnyhöz jutottak az Acélbikák. Szilassy Zoltán azonnal időt is kért, próbálta helyrerakni a gondolatokat. Ennek az 53. percben lett meg az eredménye, amikor Mihalik góljával egy gólra zárkóztak a lilák. Avégjátékban Sila is lejött a pályáról, hat mezőnyjátékossal támadtak a vendégek, de nem sikerült az egyenlítés, a Dunaújváros megérdemeltnek mondható győzelmet aratott a szellemi vezére, Teemu Elomo nélkül továbbra is szenvedő UTE ellen.

A keddi játéknap eredményei után az UTE, a DAB, a HSC és a Ferencváros egymás közvetlen vetélytársaivá vált. Mindez talán az UTE esetében igazán negatív meglepetés, a szezon előtt biztos rájátszásba jutóként elkönyvelt alakulat úgy tűnik, továbbra sem találja önmagát, mintha a MAC elleni kiütéses vereséget még mindig nem sikerült volna kihevernie Szilassy Zoltán legénységének. A nemzetközi szünetig az UTE 1, a DAB 1, a Ferencváros 2, a HSC 1 meccset játszik még, utána lesz mód mindenhol rendezni a sorokat.

Lee Gilbert, vezetőedző, Dunaújváros: “Nagyon kemény csata volt. Előttünk álló csapatot sikerült legyőznünk, ami különösen nagy jelentőséggel bír, mindenki nagy szívvel hokizott. Hasonlóképpen kell játszanunk a jövőben is, védekező stílusban kell hokiznunk egy ilyen fiatal csapattal. Készülünk tovább a pénteki meccsre.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: “A hozzáállással voltam elégedetlen, tudtuk, hogy kemény meccs lesz, mégsem pörögtünk fel. 3-1-nél kezdtünk játszani, de akkor már késő volt.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 500 néző. Játékvezetők: Németh, Gangel, Abonyi, Váczi.
Duschek: 95,0% (Lindoff)
K
Sila: 91,4% (Pleszkán)
Raszulov, Kolesnikovs, Azari, Peterdi, McCann
1
Lindgren, Kiss D., Mihálik, Pance, Virág
Lencsés, Hruby, Szepessy M., Borbás, Bushbacher
2
Huba, Hegyi, Nemes, Csányi, Kiss Á.
Smith, Léránt, Szepessy B., Revák, Odnoga
3
Dósa, Garbacz, Feil, Gröschl, Gágyor
Pál, Mátyásy, Magosi, Nagy
4
Zalavári, Pápa, Dömötör, Pichler, Turbucz
Gilbert Lee, Strenk Hunor
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:32 DAB Peterdi McCann
1-1 19:45 UTE Kiss D. Nemes Garbacz
2-1 43:43 DAB Bushbacher Szepessy M. Borbás
3-1 47:27 DAB Azari Lencsés McCann
3-2 52:30 UTE Mihálik Virág
35 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 16
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum