Kétfelé szakad a HSC, abnormális a helyzet

   

A szezonban először kettős terhelés alatt játszik a csíkszeredai csapat, a szakvezetés a MAC-cal szombaton esedékes meccsre a gyengébb kerettel utazik, ez alkalommal a román bajnokságra koncentrálnak az erdélyiek. A jövő héten újabb történelmi eseményre van kilátás.

“A Progym elleni román bajnoki meccsekre ugyanazzal a kerettel állunk ki, mint amelyikkel Brassóban voltunk. A csapat másik fele pénteken kel útra Budapestre, vasárnap reggel pedig hozzájuk csatlakozik az itthoni kontingens” – ezeket Artur Oktyabrjov, a HSC vezetőedzője nyilatkozta a HSC sajtóközleményében.

Márpedig az ominózus Brassó elleni mérkőzésre a csapat a legerősebb kerettel állt fel. Pénteken 5-3-ra győzött a csapat a Progym ellen, logikusnak tűnik, hogy akik a keretből hiányoztak, azok bizonyára elindultak Budapestre. Az adatbázisokat böngészve mi a következő 15 mezőnyjátékost találtuk: Erik Bednár, Bíró Tamás, Gecse Hugó, Geréb István Attila, a Heffernan testvérek, az orosz játékosok közül Konyajev és Maggyejev, a szlovák Mikeska, a hazaiak közül pedig Okos, Orbán, Papp Szabolcs, Péter Róbert és Rokaly hiányzott a Progym ellen. A kapuban nyilvánvalóan Marek Peksa kezd, hiszen a román bajnokságban csak román állampolgársággal rendelkező kapus játszatható. A kérdés tehát most az, hogy ki tudnak-e három sorral állni.

Nem gyenge alap ez, ha számításba vesszük a csapatra nehezedő kényszereket, mindazonáltal elég egyértelművé teszi az amúgy sem túl bonyolult esélylatolgatást. Elég ránézni a tabellára, amelyen a MAC 31 ponttal a harmadik, míg a HSC 15-tel a 8. helyen áll. A két csapat kétszer játszott egymással, a szezon elején Budapesten szoros 3-2 született, egy hétre rá azonban Csíkszeredában hetet lőtt ellenfelének a MAC. A közel 100 percnyi kiállítást hozó mérkőzés hőse Jeff Hayes volt, aki négy gólt is lőtt Ruczujnak.

A MAC kimászni látszik a hónap eleje óta tartó kisebb gödörből, Miskolcról pontot hoztak el, a DAB-ot 4-2-re győzték le, Újpesten kiütötték a vendéglátókat. A HSC szintén jó sorozatban van, ők is győztek az UTE és a DAB ellen, oda-vissza megverték a Brassót, egyedül a Fraditól kaptak ki, de pont nélkül arról a meccsről sem távoztak. Nagy kérdés, hogy a kétfrontos küzdelemben mire lesznek képesek a liga egyik legszervezettebb csapata ellen.

Jelen áll szerint a jövő héten újabb jelentős próbatétel vár rájuk, odahaza egymás után játszanak két meccset, egy román bajnokit és egy MOL Liga-találkozót. Ilyen sem fordult még elő a nemzetközi bajnokság történetében.

A meccsen a Juhász, Váczi bírókettőst szlovén kollégák egészítik ki.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): A legfontosabb, hogy olyan energiaszinttel és precizitással játsszunk, ahogyan a Megyeri úton tettük, hiszen hosszú távon ez a stílus fogja meghozni a várt eredményt. A részletekre nagy hangsúlyt fektettünk a kezdetek óta, és úgy tűnik, végre kezd leülepedni a sok információ.

Artur Oktyabrjov (vezetőedző, HSC): Akik szombaton játszanak Gyergyószentmiklóson, azok a mérkőzést követően vonattal utaznak Magyarországra, és remélem, vasárnap már Dunaújvárosban teljes kerettel állhatunk fel. Fontos, hogy mindkét pontvadászatban jól szerepeljünk, ám így nagyon nehéz. És egyelőre nem úgy néz ki, hogy hamarosan áthidalhatóak lennének ezek a problémák. Bele sem merek gondolni, mi lesz a jövő héten, amikor ugyan Csíkszeredában, de egymás után ugyanazon a napon játszunk két meccset. A játékosokkal együtt megpróbáljuk a tőlünk elvárható teljesítményt nyújtani, remélem, a hétvégén legalább kilenc pontot szerzünk.

MAC–HSC 7-3

   

A MAC a második harmadban döntötte el a minimális létszámmal felálló csíkszeredaiak elleni mérkőzést. Zaka Norbert debütált a MOL Ligában.

A HSC a minimális 13+2 fővel lépett jégre szombat este, közöttük debütált Nyikita Mironov. Az első harmad végén a MAC megtalálta az utat Peksa kapujába, a 17. percben Németh Attila, három perccel később Olson talált be a HSC-nek. A második játékrész hiába hozott kiegyenlített kapura lövési mutatót, a budapestiek 4 gólt lőttek, Szappanos mesterhármasa mellett Saarenpaa volt még eredményes. A 4. hazai találat után Peksa helyét Onodi vette át a csíkiak kapujában.

A záró húsz percre a MAC is kapust cserélt, Zaka Norbert debütált a MOL Ligában. A csíkszeredaiak egy kihagyott emberelőny után Bíró Tamás révén felavatták Zakát, nem sokkal később pedig Maggyejev is beköszönt neki. Az 53. percben két gól is született, hazai részről Roczanov, a vendégektől Shane Heffernan talált be. A MAC 7-3-ra nyert, a HSC helytállt, valamint a szurkolóikat is dicséret illeti.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 600 néző. Játékvezetők: Juhász, Bulovec, Váczi, Miklic.
Bálizs: 100% (Zaka: 76,9%)
K
Peksa: 81,8% (Onodi: 87,5%)
Nagy P., Olson, Klempa, McDonald, Hayes
1
Bednár, Gecse, Heffernan K., Heffernan S., Bíró
Quinn, Stipsicz, Nagy K., Saarenpaa, Terbócs
2
Mikeska, Orbán, Molnár Zs., Maggyejev, Mironov
Pozsgai, Mestyán, Roczanov, Németh A., Szappanos
3
Geréb, Okos, Rokaly
Németh Á., Tóth R., Schmál, Egyed
4
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Geréb István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:27 MÚB Németh A. Roczanov Szappanos
2-0 19:09 MÚB Olson McDonald
3-0 28:08 MÚB PP Szappanos Hayes McDonald
4-0 34:44 MÚB Saarenpaa Nagy K. Pozsgai
5-0 35:32 MÚB Szappanos Németh A. Stipsicz
6-0 35:59 MÚB PP Szappanos Quinn Nagy K.
6-1 45:49 SCC Bíró Okos Rokaly
6-2 47:26 SCC Maggyejev Bíró Mironov
7-2 52:07 MÚB Roczanov
7-3 53:00 SCC PP Heffernan S. Heffernan K. Bíró
46 Kapura lövések száma 37
12 Kiállításpercek 12

A MAC–HSC galériája

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum