Tartós növekedési pályára áll-e az UTE?

   

A Miskolc legyőzése után két nappal a második helyezett Debrecen otthonában kell helyt állniuk Szilassy Zoltán fiainak. A Debrecen már egy hosszabbításos győzelemmel is átveheti a vezetést a tabellán.

Persze nem stabilan, hiszen vesztett pontok tekintetében még akkor is a Miskolc jár majd előttük. A DHK pénteken Fehérvárról hozott el nagyon értékes pontokat, ezzel együtt Dmitrij Romanov vezetőedző nem volt elégedett csapata teljesítményével, ami nem is csoda, hiszen 17 kapura lövéssel nem sok meccset fognak megnyerni ebben a szezonban. Hazai pályán nem is lehet más a céljuk, mint hogy végig domináljanak. Pénteken Berta Ákos harmadik meccset eldöntő gólját szerezte a szezonban, az elsőt éppen az UTE elleni első találkozón lőtte. A 28 éves csatár tartja a pont per meccses átlagát, ráadásul gólerősebben kezdte a szezont, mint tavaly. Idén már 5 találatnál jár, míg tavaly egész szezonban 14-ig jutott.

DHKUTE

Fotó: Molnár Dénes

A lilákban sok feszültség levezetődhetett a pénteki diadal után, amely talán fordulópontot jelent a csapat életében. Már eddig sem hiányzott sok ahhoz, hogy az UTE felvegye a versenyt a liga legjobbjaival, és egyelőre úgy tűnik, Erik Pance érkezése éppen azt a kis lökést adta meg a csapatnak, amelyre szüksége volt. A szlovén csatár két meccsen lőtt három gólt és adott egy gólpasszt, a Miskolc elleni 6-1-es sikerből 2+1-gyel vette ki a részét. Szilassy Zoltán ugyanakkor meccs utáni nyilatkozatában joggal hívta fel a figyelmet arra, hogy szerénynek kell maradniuk, hiszen 13 pontjukkal jelenleg csak ötödik helyen állnak a tabellán. A lilák következő célja a negyedik helyen álló Fehérvárt megközelítése vagy velük a lépéstartás lehet.

Debrecen–UTE 2-3

   

Bár csak egyetlen pontot szerzett, újra a MOL Liga élére állt a Debrecen. Az UTE 3 napon belül mindkét éllovast legyőzte.

Kiegyenlített mérkőzést játszott egymással a Debrecen és az UTE, a liga többi pályájánál kisebb játéktéren ezúttal is sokat kellett dolgozniuk a kapusoknak. Bár kétszer is vezetett a DHK, a végén az UTE örülhetett. A gólok sorát a saját nevelésű, fiatal Könczei Áron nyitotta meg. Különösen fájó lehet Szilassy Zoltánnak és csapatának, hogy emberhátrányból szerezte a találatot. Négy perc múlva egyenlítettek a lilák, a második debreceni kiállítást az elsőnél jóval kratívabban sikerült megoldani, végül Mihalik lőtte a gólt. A harmad végén majdnem pontosan ugyanilyen koreográfia szerint emeltek a gólok számán a felek. Előbb Kunajev szerezte vissza a vezetést a debrecenieknek – ezúttal emberelőnyből –, majd a dudaszó előtt nem sokkal Csányi egyenlített ismét. A harmadik harmadban gólt nem jegyezhettünk fel, Emanuelsson és Pance civakodása színezte azt a periódust. A hosszabbítás elején az UTE volt aktívabb, és Peter Huba a 62. percben be is talált, ezzel a lilák javára döntve el a meccset.

DHKUTE

Az UTE jobban akarta a győzelmet

 

A Debrecen orosz edzője szomorú a húzóemberek teljesítménye miatt. Az UTE szakvezetője is csak kétharmad részben elégedett.

Dmitrij Romanov (vezetőedző, Debrecen): Ezen a meccsen az UTE jobban akarta a győzelmet, ráadásul a helyzeteit is jobban értékesítette, ez végül döntőnek bizonyult. Szomorúan tapasztaltam, hogy a végére éppen azok a játékosaim nyújtottak kevesebbet, akiknek húzniuk kellett volna a csapatot. Most regenerálódásra van szükségünk a keddi meccs előtt. Ezt a találkozót ki kell törölnünk a memóriánkból, új gondolatokkal és energiákkal kell a következő meccsen a jégre lépnünk.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Egy pontot itt hagytunk, ezért csak kétharmad részben vagyok elégedett. Hatvan perc alatt is eldönthettük volna ezt a mérkőzést, de néhány játékosom egyéni hibákat vétett, és könnyű gólszerzési lehetőséghez juttatta ellenfelünket. A Debrecen képzett, jó játékosokból álló csapat, ki is használta ezeket a lehetőségeket. A csapatom erejét mutatja, hogy ebből a helyzetből fel tudtunk állni. A harmadik harmadban nagyon fegyelmezetten játszottunk, és végül egy bődületes nagy góllal eldöntöttük a mérkőzést. Győzni mindig jó.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 270 néző. Játékvezetők: Haszonits, Gangel, Sipos, Pálkövi.
Vay: 91,7% (László)
K
Pleszkán: 94,4% (Sila)
Csíki, Kovács, Vincze, Dancsfalvi, Vaszjunyin
1
Lindgren, Kiss D., Mihálik, Virág, Pance
Hetényi, Wéber, Könczei, Saluga, Berta
2
Huba, Hegyi, Nemes, Csányi, Kiss Á.
Kunajev, Emanuelsson, Milan, Kaszkov, Trosin
3
Dósa, Garbacz, Feil, Gröschl, Hodos
Hári, Godó, Barabás
4
Zalavári, Sommer, Dömötör, Pichler, Turbucz
Romanov Dmitrij, Razov Igor
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:06 DHK SH Könczei
1-1 27:02 UTE PP Mihálik Lindgren
2-1 35:01 DHK PP Kunajev Kaszkov Kovács
2-2 39:47 UTE Csányi Garbacz
2-3 61:11 UTE Huba Csányi Hegyi
36 Kapura lövések száma 36
16 Kiállításpercek 10

A Debrecen–UTE képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum