Kimászott-e a gödörből a MAC?

   

És a Fradi? A harmadik helyezett ligaújoncnak az utóbbi időben a rangadókon nem ment igazán hazai pályán, Majoross Gergely tanítványai a Ferencváros ellen lendülnének bele, amely szintén szenved, négymeccses vesztes szériában van.

Az idei MOL Liga egyik nem kívánatos jellemzője, hogy egyrészt a meccsterhelés gyakran egyenetlenül oszlik el, másrészt a csapatok nem sorban játszanak a többiekkel, hanem sokszor több meccs is követi egymást ugyanazon csapat ellen. Az előbbire jó példa a Fradi, aki az elmúlt két hétben mindössze két meccset játszott, két egymást követő napon, miközben szeptemberben kis túlzással kétnaponta meccselt. Ez külön feladatot jelent az edzők számára, akiknek hol a túlzott terheléssel, hol a meccshiánnyal kell megbirkózniuk. Különösen igaz ez Greg Lindqvistre, hiszen csapatának mérlege az elmúlt két hétben két vereség volt. Előbb Dunaújvárosban szenvedtek 3-2-es vereséget, majd hazai pályán kaptak ki ugyanilyen arányban a Brassótól.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Pénteken annak a MAC-nak az otthonába látogatnak, amellyel még nem játszottak a szezonban. A két csapatot mindössze két hely választja el egymástól a tabellán, de ez a két helynyi különbség kis túlzással egy világot jelent. 21 pontjával a MAC a közvetlen élmezőny aljához tartozik, míg a Fradi 11 pontjával az alsóházat vezeti, szoros küzdelemben az UTE-val és az egy meccsel kevesebbet játszott DAB-bal és Brassóval. A MAC gólkülönbsége +13, a Fradié -4. Az esélyek tehát egyértelműen a hazaiak mellett szólnak, azonban a fővárosiaknak az utóbbi időben nem megy olyan jól. Legutóbb a Fehérvárt hosszabbításban győzték le, de előtte kikaptak tőlük, akárcsak a Miskolctól.

Ezeken a találkozókon mindig maradt némi hiányérzet Majoross Gergely vezetőedzőben, elsősorban fegyelmezettség és helyzetkihasználás terén. Biztató lehet ugyanakkor, hogy még a címvédő Miskolc ellen is sikerült dominálni. A jegyzőkönyvek tanúsága szerint e három mérkőzésen összesen 137 kaput eltaláló lövése volt a csapatnak, az ebből elért három gól egyfajta negatív csúcs. Külön pechje volt a MAC-nak, hogy az ellenfélnél mindhárom alkalommal ritkán látható kapusteljesítménnyel szembesült, Kalnins és Adorján egyszerűen mindent megfogott. A Fradi ellen sem lesz könnyű dolguk, nagy kérdés, hogy ezúttal Budai Krisztián vagy Ágoston Olivér kezd-e majd. Kedvező eredmények esetén a MAC egy győzelemmel akár a második helyre is feljöhet a Fehérváron vendégeskedő Debrecen kárára, míg az FTC újabb három ponttal éppen a Fehérvárt vehetné ismét üldözőbe. A héten igazolt Horváth Dávid éppen az előző csapata otthonában térhet vissza a zöld-fehérekhez.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Szeretnénk azon az úton továbbhaladni, amin a Volán ellen másfél hete elszenvedett vereség óta járunk. Sok munka, elemzés, valamint még több munka jellemezte ezt az időszakot. Hiszem, hogy egyre jobbak leszünk. A taktika maradéktalan betartását várom a srácoktól este, és rendkívül fegyelmezett játékot.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Az elmúlt négy mérkőzésen hat gólt lőttünk összesen, egyértelmű hogy így nem lehettünk eredményesek. Nehéz mérkőzés következik, ha megnézzük a két csapat névsorát, el kell ismerni, hogy erősebb játékosállománnyal rendelkezik az ellenfél. Úgy gondolom, a Brassó ellen nem játszottunk rosszul, sok helyzetet elpuskáztunk, ami megbosszulta magát. Helyzeteket kell kialakítanunk, ahogyan ezt tettük is, de be is kell lőni őket. Remélem, hogy csatáraink megtalálják ma este a góllövő ütőjüket. Az edzéseken mindenki odatette magát, keményen dolgoztak. Harcos mérkőzés elé nézünk ma, de bízom benne, hogy a munka meghozza a gyümölcsét és győztesen hagyhatjuk el a MAC – egyébként gyönyörű – pályáját.

MAC–FTC 5-2

   

A Ferencváros gyorsan vezetést szerzett, de a MAC egyből egyenlített. Minden harmadot eggyel nyert a hazai csapat. Nagy Krisztián mesterhármast ért el.

A hagyományoknak megfelelően a vendégcsapat szerzett vezetést a Tüskecsarnokban, ez a legtöbb meccsen így van. A Ferencváros aktív, jó játékkal kezdte a meccset, és egy kapu mögötti palánkon a kapus számára kellemetlenül megpattanó korongot Kiss Gábor ügyesen csúsztatott Arany Gergely kapujába. A MAC nem hagyott sok időt a zöld-fehér örömre, még abban a percben egyenlített. Egy ritmusváltás után Nagy Krisztián lövését fogta Budai Krisztián, de az egyik visszakorcsolyázó bekk  besodorta a korongot a kapuba. Az ide-oda hoki percei következtek, majd egy emberelőnyös góllal a MAC törte meg a csendet. Quinn talált a kapuba. Rá három percre Nagy Krisztián újabb góljával 3-1-re alakult az eredmény, ez a gól is egy kiállítás eredménye volt, amely bár lejárt, de még nem tudott visszarendeződni a vendéggárda. Az utolsó percben Mach Márton ügyesen oldotta meg az akció befejezését, erősen lőtt a kapu hosszú oldalába, 3-2-vel mentek pihenni a csapatok, az eredmény megfelelt a látottaknak.

A középső harmadban is megmutatta a Ferencváros, hogy nem csak az időt lepergetni érkezett, komolyan küzdöttek játékosai. Ebben a periódusban sem alakult ki igazán szép játék, de a színvonalra nem lehetett panaszkodni. Ugyanakkor nem tett jót, hogy Jensen elvesztette a fejét egy Tokajival vívott párharc során, Babic játékvezető rúgásért azonnal végleges kiállítással sújtotta. Az ötperces előnyt türelmesen játszotta végig a MAC, megvárták míg nagy hekyzet adódik és a második ilyet Terbócs István ki is használta. A junior korú csatár első gólját lőtte a felnőttek között, 4-2-re növelte csapata előnyét. Ebben a harmadban egy palánk melletti ártatlan helyzetben Pozsgai Tamás megsérült, nehezen állt fel a jégről és nem is tudta folytatni a mérkőzést. A játékrész vége felé inkább a Ferencvárosnak voltak helyzetei, de maradt a kétgólos különbség. Mindkét oldalon akadt néhány kapuvas is.

A záró húsz percre is maradt erő az FTC-ben, végig nyílttá tudta tenni a meccset. Szorossá nem, ahhoz a kínálkozó nem túl sok lehetőségből egyet ki kellett volna használnia. Greg Lindqvist mindenesetre jól rázta fel erre a meccsre csapatát, a MAC nem lazíthatott, végig figyelnie kellett. A kapus lehozatala a végén már nem segíthetett, korongvesztés után Terbócs lőtt fonákkal kapura, de a vasnál megállt a korong, Nagy Krisztián ott termett, és belőtte harmadik gólját. Ezzel nyert 5-2-re a MAC.

A két csapat az átlagosnál valamivel jobb meccset játszott, jól küzdöttek a felek.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Mindenképpen fontos és jó, hogy nyertünk, mert újoncként minden győzelem segíti a formálódásunkat, és büszkévé tesz. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a játékunkkal maradéktalanul elégedett vagyok, mert sok minden nem tetszett, de ahhoz nem férhetett kétség, hogy itthon tartjuk a három pontot.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Egészen jól játszottunk, főleg, ha figyelembe vesszük a két keret közti minőségi különbséget. Viszont ezúttal is csak két találatot szereztünk, amennyivel ritkán lehet hokimeccset nyerni. Remélhetőleg a következő napokban érkezik néhány új játékos, mert mindig meccsben vagyunk, csak eredményeket nem érünk el.

(Az interjúk forrása: nso.hu)

Erste Liga, Tüskecsarnok, 700 néző. Játékvezetők: Babic, Gangel, Ozsváth, Bedő.
Arany: 92,3% (Bálizs)
K
Budai: 90,5% (Ágoston)
Quinn, Stipsicz, Nagy K., Saarenpaa, Szappanos
1
Erdélyi, Hietamaki, Dubek, Kiss, Rafaj
Pozsgai, Mestyán, Roczanov, Tóth R., Németh A.
2
Suoraniemi, Valecko, Kovács V. L., Horváth, Fliszár
Olson, Tokaji, Klempa, McDonald, Hayes
3
Lévai, Pál, Manninen, Mach, Jensen
Nagy P., Bödök, Silló, Terbócs, Schmál
4
Üveges, Farkas, Schellin, Papp Cs.
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:06 FTC Kiss Rafaj Pál
1-1 05:44 MÚB Nagy K. Silló Terbócs
2-1 15:13 MÚB PP Quinn Tokaji Nagy K.
3-1 18:40 MÚB Nagy K. Tokaji Quinn
3-2 19:11 FTC Mach Jensen
4-2 28:11 MÚB PP Terbócs Tokaji Szappanos
5-2 59:03 MÚB EN Nagy K. Terbócs Quinn
43 Kapura lövések száma 26
4 Kiállításpercek 43

A MAC–FTC képes összefoglalója

   

A MAC–FTC góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum