A Brassót kettészakították, egy időben két meccset játszik szombaton

 

Betetőzött a magyar és a román jégkorongszövetség közel öt hónapos viszálya, a két elnök összehozta a történelmi eseményt.

A Brassó a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy végleges a csapat szombati menetrendje, október 10-én helyi idő szerint 17:30-kor Gyergyóban a Progym vendége lesz román bajnoki meccsen, fél órával később pedig Brassóban kezdődik a DAB MOL ligás vendégjátéka.

A tragikomikus fejlemény a két ország szövetsége közötti feszült viszonynak és rossz kommunikációjának köszönhető. Mindenki számára ismert, mi történt május óta, kezdve a MOL Liga erőszakos bővítésétől a Galac fel nem vételéig, az új román elnök nem fogadásáig, majd kioktatásáig, az üzengetésektől a sikerkommunikáción át a Galac visszahívásáig, és az A csoportozástól a durcáskodásig, majd a dubrovniki találkozóig. Néhány hete Horvátországban még mindig lett volna mód megmenteni a menthetőt, de Covaliu és Kovács elnökök nem látták elégnek, hogy elmennek a falig, bele is fejeltek.

Nehéz megítélni, hogy kettejük közül ki pontosan milyen mértékig felelős a helyzetért, ki nem mond igazat, ki csúsztat és ki nem tartja be, amit ígér, de az biztos, hogy az MJSZ vezetőjének kommunikációját az élet ismét nem igazolta. Kovács Csaba MJSZ-elnök úgy értékelte a dubrovniki tárgyalásokat, hogy a helyzet megoldódott, a két ország szövetsége törekszik a további együttműködésre és a közös folytatásra a MOL Liga kapcsán, a román partner pedig a tárgyalások eredményeként úgymond akadálymentesíti a két erdélyi csapat MOL Liga-szereplését. Csütörtökön délelőtt úgy tűnik, az MJSZ-elnök ígérete nem vált be, legalábbis a két érdekelt csapat, a Brassó és a HSC úgy tudja, ez nem történt meg, az RJSZ nem írta át a MOL Ligával azonos napra tett bajnoki meccsek időpontjait.

PROBRA

A Corona Brassó vezetése arról tájékoztatta szurkolóit, hogy a csapatot szombaton két részre bontják az edzők, és úgy teljesítik a számukra kiírt kötelezettséget, lejátsszák a két meccset. Az egyik erdélyi MOL Liga-csapat ezen a hétvégén komolytalan események elszenvedője lesz, csak remélni lehet, hogy a HSC Csíkszereda a jövő hét végéig meg tudja oldani a maga feladatát, hiszen nekik két nap alatt négy meccsük lenne. Miként az is csak remény, hogy az ügynek nem lesz további fejleménye, hiszen a Brassó kerete már egy időben egy eseményen sem volt acélos, az RJSZ pedig korábban jelezte, nem lát szívesen tartalékcsapatot a bajnokságban.

A Brassó juniorokkal és ifjúságiakkal felduzzasztott játékoskerete 4 kapust, 11 hátvédet és 25 csatárt tartalmaz, így a sérüléseket és az egyéb szempontokat is figyelembe véve, technikai akadálya nincs annak, hogy egyszerre két különböző helyen játsszon mérkőzést. A MOL Liga-versenykiírás értelmében a mérkőzésekre legalább 13 mezőnyjátékost és 2 kapust kell nevezni.

Brasso fans

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum