A Brassó a szezonban először játszik Magyarországon

   

Rögtön az egyik legjobb formában lévő csapat, a Fehérvár otthonába látogatnak.

A Fehérvár 12 pontjával a negyedik helyen áll a tabellán, ami annál is inkább meglepő, mivel pocsékul kezdték a szezont, az első öt meccsen mindössze három pontot szereztek. A Ferencváros elleni hazai meccs szeptember 22-én azonban fordulatot jelentett a csapat játékában, amelynek köszönhetően az utóbbi három meccsüket megnyerték, összesített gólarányuk pedig 11-3 volt. Legutóbb a ligaelső MAC sem jelentett számukra problémát, 4-2-es győzelemmel vették el ellenfelük hazai veretlenségét. Énekes Lajos edző okkal lehetett elégedett, a fiatalok a kezdeti bizonytalanság után hamar felvették a ritmust, már Dunaújvárosban látszott, hogy roppant szervezetten tudnak játszani, a Brassó ellen kiderülhet, hogy mennyire tartós ez a formajavulás.

Az ellen a Brassó ellen, amelyről eddig a magyarországi nézők nem sokat tudhatnak, igazi sötét lónak számít egyelőre a ligában. Négy hazai meccsük során 6-6 gólt kaptak a MAC-tól és a Miskolctól, simán verték a HSC-t, míg a Debrecen büntetőkkel történt legyőzése igazi bravúrnak számít. A csapat még mindig tartja magát a kényszer szülte filozófiához, és légiósok nélkül küzd a minél tisztesebb helytállásért, Mihály Árpád és Tranca Dániel vezérletével. Ebben benne vannak a bravúrok, de nagy kérdés, hogy idegenben mire képesek. Annyi biztos, hogy Fehérváron tudásuk legjavára lesz szükség ahhoz, hogy pontot vagy pontokat raboljanak.

A Brassó családlátogatásra érkezik Magyarországra, a szó olyan értelmében, hogy öt nap alatt az itteni csapatok többségét végiglátogatja. Sorrendben Székesfehérváron, Pesterzsébeten, Dunaújvárosban és Debrecenben lép jégre. Nem kis menet, óriási terhelés. Kiderül, mennyi kraft van bennük ehhez.

Kérdéses a Volán összeállítása, nem kizárt, hogy a sérüléshullám miatt még az eddigieknél is több játékost kérnek fel az EBEL-es edzők a nagy csapathoz, Szaller Márk és Szabó Krisztián után.

Fehérvár–Brassó 4-3

   

Szoros mérkőzésen verte a Fehérvár MOL csapata a Brassót.

Úgy kezdődött a mérkőzés, hogy gól- és kiállításözön lesz a végére, de szerencsére szűk tíz perc után észbe kaptak a csapatok. Addig viszont nem szűkölködtünk az eseményekben. Feljegyezhettünk ez alatt az idő alatt három brassói és két fehérvári kisbüntetést, továbbá két-két fehérvári és brassói gólt is. A hazaiak nyitották meg a gólok sorát, a 4. perc legelején Chris Bodo lőtt emberelőnyös gólt. A 7. perc végén emberhátrányban Brance Orban megtoldotta még eggyel, ám egy perccel később a Brassó 23 másodperc alatt egyenlített egyenlő létszám mellett. Előbb Molnár Zsolt, majd Bíró Gergő volt eredményes. A 18. percben aztán kettős emberelőnyben Mitch Holmberg állította vissza a fehérvári előnyt.

A fordulás után valamivel higgadtabban játszottak a csapatok, elmaradt a kiállításcunami, az első 20 perc 9 kisbüntetéséhez képest mindössze egyszer kellett így fegyelmezniük a játékvezetőknek. Nemcsak a kiállítások száma csökkent számottevően, hanem a góloké is, mindössze egyetlen találat jutott erre a szakaszra, ezt a Brassó érte el, Virág Csanád révén. A 48. percben a negyedik légiós góllal Preston Shupe harmadszor is megszerezte a vezetést a Fehérvárnak, és erre már nem tudott válaszolni az erdélyi csapat, hiába került 2 és fél perccel a vége előtt emberelőnybe és hiába hívta le 58:34-nél Keresztes Ottó Fülöp kapust. Végül 4-3-ra nyert a Fehérvár, ezzel tartja negyedik helyét a táblázaton.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): Nagyon jó érzés volt sorozatban a negyedik győzelmet megszerezni, de nem vagyok maradéktalanul elégedett a játékkal. Helyenként a tűzzel játszottunk ma, túlságosan is a szerencsére hagyatkoztunk, ennél fegyelmezettebb, összeszedettebb játékra lesz szükség a jövőben.

Keresztes Ottó (vezetőedző, Brassó): Az elején két gyors gól kaptunk, ez a csapatot egy kicsit megfogta. Szerencsére kaptunk két lehetőséget, és visszajöttünk a meccsbe, amely ezt követően kiegyensúlyozottá vált. Sajnálom, hogy nem azonos mértékben ítéltek néhányszor a játékvezetők, de ennek ellenére megérdemelte a győzelmet a Fehérvár.

(Az interjúk forrása: nso.hu)

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 358 néző. Játékvezetők: Varjú, Kincses, Váczi, Kis-király.
Scola: 89,7% (Kalnins)
K
Fülöp: 90,2% (Tőke)
Krogh, Arany, Reisz, Orban, Bodó
1
Bíró G., Bíró O., Fodor, Mihály, Petres
Korbuly, Hegyi, Holmberg, Shupe, Mazzag
2
Sprencz, Balázs, Zsók, Péter, Tranca
Pillók, Vokla, Kocsis, Tóth, Reiter A.
3
Imecs, Mátyás, Molnár, Bíró M., Virág
Varga B., Lengyel, Hamvai, Reiter R., Balogh
4
Dumitru, János, Márton
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
E
Keresztes Ottó
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:04 FHA PP Bodó Orban Krogh
2-0 06:56 FHA SH Orban Bodó
2-1 07:51 BRA Molnár Virág
2-2 08:14 BRA Bíró G.
3-2 17:41 FHA PP2 Holmberg Orban
3-3 23:49 BRA Virág Molnár Bíró M.
4-3 47:39 FHA Shupe Kocsis Korbuly
41 Kapura lövések száma 29
12 Kiállításpercek 18
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum