A DAB a szezonban harmadszor találkozik az FTC-vel

   

Az előszezon meccseivel együtt pedig már ötödször. Az Acélbikák eddig nyeretlenek a zöld-fehérek ellen, pénteken az első hárompontos győzelmükre hajtanak a ligában.

A Fradi jól kezdte a bajnokságot, sokáig az élmezőnyhöz tartozott, ám az utóbbi két meccsen mindössze egyetlen pontot sikerült gyűjteniük, így 11 pontjukkal jelenleg ötödikek a tabellán, a középmezőny elejéhez tartoznak. Pontjaik több mint felét a Dunaújváros ellen szerezték, egyszer Dunaújvárosban, egyszer Pesterzsébeten győztek. A csapat erőssége a munkaterhek kiegyensúlyozott elosztása, 14 pontszerző játékosa van már, jellemző módon a harmadik soros Papp Csaba is négy pontnál jár.

A kontraszt különösen a DAB-bal való összehasonlításban hatalmas, hiszen a dunaújvárosiaknál négy hatpontos és három kétpontos játékos mellett a többiek még nem szereztek sem gólt, sem asszisztot. A fiatalok gyengélkedése meg is látszik a csapat teljesítményén, mindössze egyetlen hosszabbításos győzelemmel szerzett két ponttal az utolsó előtti helyen állnak. 11 lőtt góljuk messze a legkevesebb, a Brassó négy meccsen is több találatot ért el. A védelem ugyanakkor egyelőre jól működik, 21 kapott góljuk jó eredménynek mondható a tabella alsó régiójában.

Az eddigi két Fradi-meccs tapasztalatai ugyanakkor azt mutatják számukra, hogy nem hiányzik sok a hazaiaknak a győzelemhez. Erősebb koncentrációval, szervezettebb támadójátékkal és egy kicsivel több szerencsével akár már pénteken is meglephetik a Fradit.

DABFTC 2014

Fotó: Mudra László (DAB)

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Kritikán aluli teljesítményt nyújtott a csapat hétfőn a Fehérvár ellen. Már ez is elég lenne ahhoz, hogy ki kelljen köszörülnünk a csorbát, de ha hozzávesszük, hogy a Ferencváros eddig mindig borsot tört az orrunk alá, akkor a köszörülés hatványozottan igazzá válik. Brad Smith a legutóbbi meccset betegség miatt kihagyta, rá minden valószínűség szerint számíthatunk pénteken, Duschek szintén visszatért a tüdőgyulladása után, Raszulov térde pedig száz százalékos, így mindenkire számíthatunk. Sokkal pörgősebb, keményebb, agresszívabb és egyszerűbb játékot várok a fiúktól, mint amit legutóbb láttam.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Nehéz hétvége elé nézünk, két meccset játszunk 24 órán belül. Pénteken Dunaújvárosba utazunk, ez lesz a harmadik meccsünk az Acélbikákkal. Nem jelent semmit, hogy kétszer nyertünk ellenük, egyre jobban játszanak, látható volt ez a Volán elleni mérkőzésükön is. Szombaton a Brassó látogat hozzánk. Nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk, hiszen a Corona csapatának kiváló csatársorai vannak, kapusteljesítményük sem elhanyagolható. Remélem, mindenki megértette, mit kell tennie a jégen a győzelemért. Győznünk kell, hogy ne maradjunk le az élbolytól.

DAB–FTC 3-2

   

A két csapat a hagyományoknak megfelelően újabb szoros mérkőzésen van túl, a két gólt és egy asszisztot szerző Buschbacher vezérletével megszerezték idei első rendes játékidős győzelmüket az Acélbikák.

A DAB pörgős tempóban, ötletes játékkal kezdte a találkozót, az első harmadban egyértelműen ellenfele fölé nőtt, amit jól mutatott a 19-9-es lőlap. Az eredményjelzőn azonban ebből csak egygólos előnyt sikerült kovácsolni, Buschbacher a 18. percben, emberelőnyben ért bele Raszulov lövésébe, a korong védhetetlenül vágódott Budai lábai között a kapuba. A második harmadot ott folytatták az Acélbikák, ahol az elsőt abbahagyták, újabb gólt azonban nem sikerült elérni. A gondokat tetézte, hogy ezt követően feljavultak a vendégek, kiegyenlítettebbé vált a játék. A Fradi azonban továbbra is sokat szabálytalankodott, amit 34 perc elteltével újabb előnyös találattal büntettek Peterdiék. Ismét az ő sora villant ugyanis, egy palánkról levágódó lövést Buschbacher kezelt le, a kicsúszó Budai mellett betette a magyar válogatott középen egyedül érkező egykori játékosa elé, aki nem is hibázta el a ziccert.

Ötödik előnyéből második gólját szerezte az Újváros, a 40%-os előnykihasználás kimondottan jónak mondható, azonban eltörpült a Fradié mögött. A zöld-fehérek az első előnyükből gólt ütöttek, ki más, mint Hietemaki révén a 36. percben. Az Acélbikákat a gól feltüzelte, a középkezdést követően egyből letámadták ellenfelüket, aminek a pénteken megállíthatatlan második sor munkája révén egy újabb Buschbacher-találat lett az eredménye. A hirtelen jött gól megfogta Greg Lindqvist csapatát, kicsit rontottak emberelőnyös mutatójukon, nem kevesebb, mint három lehetőséget hagytak pocsékba menni a harmadik újvárosi gólt követő 10 percben. Nem volt vége azonban a mérkőzésnek, a két csapat idén egyszer már egymás ellen is bizonyította, hogy mindketten bármire képesek, Manninen találata hat perccel a vége előtt egy gólra felhozta a vendégeket. Ezen az estén azonban nem volt annyi a vendégekben, mint általában, így az egyenlítés elmaradt, a hazaiak megszerezték első rendes játékidős győzelmüket a ligában.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Nagyon örülök, hogy hazai közönség előtt sikerült megszerezni az első rendes játékidős győzelmet. Úgy érzem mindenki keményen harcolt ma este, küzdős meccs volt. Azt gondolom, minden meccsen így kell dolgozni a sikerért, mert az egyértelmű, hogy nem a mienk a legtehetségesebb játékosokból álló csapat a ligában, de ha ezt szívvel és kemény munkával kiegészítjük, akkor mindenkit meg tudunk lepni.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Megvoltak a helyzeteink a mérkőzésen, ám sajnos nem sikerült kihasználnunk őket – elég az utolsó vasat megemlíteni, amikor öt másodperccel a dudaszó előtt Rafaj lövése nem be, hanem kifelé pattant. Sajnálom, hogy nem sikerült győzni, de egy kiegyenlített meccsen most a hazaiak felé dőlt a mérleg nyelve.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 450 néző. Játékvezetők: Wolf, Németh, Abonyi, Soós.
Lindoff: 94,4% (Duschek)
K
Budai: 91,7% (Ágoston)
Raszulov, Hruby, Azari, Odnoga, McCann
1
Valecko, Hietamaki, Dubek, Rafaj, Jensen
Lencsés, Smith, Borbás, Bushbacher, Peterdi
2
Suoraniemi, Pál Zs., Kovács, Manninen, Fliszár
Léránt, Dörök, Németh, Magosi, Sijka
3
Lévai, Apelis, Farkas, Kiss, Schellin
Mátyásy, Revák, Szepessy B., Szepessy M., Nagy
4
Géczi, Üveges, Fekti, Galló, Papp
Gilbert Lee, Strenk Hunor
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 17:01 DAB PP Bushbacher McCann Raszulov
2-0 34:00 DAB PP Peterdi Bushbacher Raszulov
2-1 35:38 FTC PP Hietamaki Valecko Manninen
3-1 35:59 DAB Bushbacher Peterdi Borbás
3-2 54:08 FTC Manninen Fliszár Valecko
36 Kapura lövések száma 36
8 Kiállításpercek 12
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum