Alsóházi rangadó a DAB–Volán

   

A MOL Liga egyetlen magyarországi találkozóján Dunaújvárosban játszik a Fehérvár MOL ligás csapata a hétfői tévés meccsen. A hazaiak a védelemben, a vendégek a támadó szekcióban bízhatnak.

Hosszú időn keresztül a DAB–Volán volt a magyar jégkorong első számú rangadója. Ma már ez nincs így, de a tét nyilvánvalóan nagyobb, mint a hatodik és nyolcadik helyezett csapatok közötti meccs. Egyelőre a székesfehérváriak teljesítenek jobban, hat meccsen hat pontot hoztak, ami a hatodik helyre elég, míg a DAB öt meccsből két pontot termelt. Ugyanakkor mindkét csapat komoly erényekről tett tanúbizonyságot, az újvárosiak odahaza megverték a Miskolcot, míg a Fehérvár legutóbbi meccsén lenullázta a Ferencvárost, és megszerezte első hárompontos sikerét. Ezek mellett a DAB 3-2-re kapott csak ki Debrecenben, míg Fehérváron a Miskolc ellen emlékezetes körülmények között megszerzett pontoknak örülhettek legjobban.

DABAVS SZK2

Fotó: Mudra László (DAB)

Nem meglepő módon mindkét csapatban az első sorok szállítják a pontokat, közülük is kiemelkedik a WHL egykori gólkirálya, Mike Holmberg, aki már 3 gólnál és 6 asszisztnál tart. A hazaiaknál rutinos magyar játékosok állnak az élen, Peterdi Imre és Azari Zsolt egyaránt hat ponttal rendelkezik, de Borbás Gergelynek is öt pontja van, akár csak a centerből hátvéddé avanzsált Brad Smithnek. A hazaiaknál Sijka Dusán egy asszisztja egyértelműen csalódás, mint ahogy az is, hogy mindössze hét játékos szerzett eddig pontot. A vendégek valamivel jobban állnak, náluk már 12 pontszerző játékos van, a legörömtelibb talán Szabó Krisztián teljesítménye, aki vasárnap a Znojmo ellen EBEL-meccsen kapott lehetőséget. Ennek ellenére meglepődnénk, ha hétfőn Újvárosban nem kapna lehetőséget.

Összességében a fiatalok és a légiósok jobb teljesítményt nyújtanak a vendégeknél, azonban a DAB nagyon egyben lévő csapat benyomását kelti, 17 kapott góljuk mindössze kettővel több például, mint a Miskolcé. Nagy kérdés, hogy a hazaiaknál az eddig gyengélkedő csatársorokat mennyire hozza fel a gólképes fehérvári védelem, illetve hogy az újvárosi védelem mire lesz képes a liga második leggólerősebb csatáraival szemben.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Hárommérkőzéses hazai sorozatot kezdünk meg hétfőn, amit mindenképpen jó lenne a lehetőségekhez képest a legjobban kihasználni, s a legtöbb ponttal zárni. Először a Fehérvárt fogadjuk, akiknél szintén kiemelkedő a légiósok tevékenysége, elsősorban rájuk kell majd kiemelten odafigyelnünk. Az utóbbi mérkőzéseken a helyzetkihasználással voltak gondjaink. A kapusunk kiváló, s a lövéseink is megvannak, de sokkal pontosabban és nyugodtabban kell gólra váltani a lehetőségeket. Ha minden a terv szerint halad, akkor be is foghatjuk már hétfőn a megyei riválisokat pontok tekintetében. Jól is jönne a lelki plusz, hiszen a Ferencváros érkezik a hét végén, akik ellen épp ideje lenne megtalálni a gyógymódot. A kapuban hétfőn is Lindoff kezd, szerencsére mindenkire számíthatunk az összecsapáson.

DAB–Fehérvár 1-4

   

Az alsóházi rangadót a jelentősen jobb állapotban lévő Volán nyerte mozgalmas, végig aktív hatvan perc során. Tyler Dietrich csapata a következő fordulókban jócskán előreléphet a tabellán.

Nagyon jó iramban kezdődött a Fejér megyei rangadó. Mindkét csapat képes volt nagy helyzetet kialakítani, de a 6-7. perctől látszódott, hogy a vendégek érettebb jégkorongot játszanak, a hazaiak viszont lelkesedéssel korrigálták a különböző versenyhátrányaikat. Ha pedig más nem maradt, Lindoff kapus fogott mindent, egy alkalommal a háta mögül húzta ki a gólvonal előtt lepkés kesztyűvel a korongot. A következő szituációban már ő sem segíthetett, egy vasról levágódó korong Krogh-ot találta üresen, a légiós a kapuba lőtt. Teljesen megszolgáltan vezetett 1-0-ra a Volán húsz perc után.

Az öltözőben maradt a DAB, a középső játékrész első fele nagyon egyértelműen a Fehérváré volt, több góllal is elhúzhatott volna. A 25. percben Reisz Áron megszerezte a meccsen a második pontját is, ezúttal nem passzolt, hanem gólt szerzett, élete első felnőtt találata volt ez, emberelőnyben lőtte a kapuba a Lindoffról lecsorgó korongot. A meccs felénél valamelyest magára talált a DAB, de a befejezésekkel el volt átkozva a csapat, Peterdi Imrét például üres kapu előtt találta meg Azari szenzációs átadása, de rosszul pattant a korong, így a veterán szélső mellé szúrta. A kétgólos előny is maximálisan megérdemelt volt két harmad után. De az egyértelmű fölény ellenére is el kell mondani, Scola nagyon sokat tett azért, hogy a Volánnak nyugodtabb meccse legyen.

dabavsml_140211_09

Fotó: Mudra László (DAB)

Holmberg több szempontból is borzalmas góllal módosította háromgólosra a vezetést a záró periódus elején. A kanadai csatár nagyon rossz lövése minden irányban majd egy méterrel kerülte volna el a kaput, de Léránt Renét szájon találta a korong, onnan Lindoff kapujába pattant. Egy annál szebb góllal szerezte meg a 4-0-s előnyt a Volán. Orbán, Bodo, Reisz egész pályás, villámgyors háromszögelése végén az erdélyi csatár második gólját szerezte. Nagyon korszerű akció volt. A DAB-ot dicséri, hogy nem állt meg, nem zuhant össze akkor sem, amikor eldőlt a mérkőzés, és mindent megtettek a piros mezesek a becsületgólért. Az 53. percben össze is jött ez, Sijka adott háttal vissza a kapu elé, ahol Borbás Gergely korcsolyáját találta telibe, onnan jutott Scola kapujába a korong. Megszolgált találat volt ez, még ha szerencsés is. A maradék időben oda-vissza hoki zajlott, több helyzettel, gól nélkül.

Nem a szezon meccse volt ez, de becsületesen dolgozó csapatok találkoztak.

Strenk Hunor (edző, DAB): Az első harmadban nem tudtunk eléggé felpörögni, utána pedig fontos szituációkban hagytunk ki helyzeteket. Ezután pedig csak futottunk az eredmény után. Mindenképpen többet vártunk a srácoktól.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): Elégedett vagyok a meccsel, jól alakultak a dolgok számunkra. Az első harmadban szerzett vezetés lendületet adott játékosaimnak, amiből sikerült megnyugtató előnyt kovácsolni. A folytatásban sokkal keményebb meccsek várnak ránk, arra készülünk.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző. Játékvezetők: Nagy, Kincses, Abonyi, Váczi.
Lindoff: 88,6% (Duschek)
K
Scola: 97,6% (Kalnins)
Lencsés, Hruby, Azari, Odnoga, McCann
1
Krogh, Vokla, Reisz, Orban, Bodó
Raszulov, Mátyásy, Borbás, Bushbacher, Peterdi
2
Reiter A., Hegyi, Holmberg, Shupe, Pillók
Léránt, Dörök, Németh, Magosi, Sijka
3
Arany, Korbuly, Kocsis, Tóth, Hamvai
Szepessy B., Szepessy M., Nagy
4
Pados, Lengyel, Varga B., Mazzag, Reiter R.
Gilbert Lee, Strenk Hunor
E
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:32 FHA Krogh Orban Reisz
0-2 24:17 FHA PP Reisz Krogh Orban
0-3 41:02 FHA Holmberg Pillók Shupe
0-4 43:35 FHA Reisz Orban Bodó
1-4 52:15 DAB Borbás Sijka Bushbacher
42 Kapura lövések száma 35
4 Kiállításpercek 6

A DAB–Fehérvár videón, egészében

 

A Fejér megyei MOL Liga-rangadó teljes M4 Sport-közvetítése megtekinthető ide kattintva.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum