Testvércsapatok rangadója

   

A Miskolc második hazai mérkőzésén a vezetőségi és szurkolói szinten is vele kiváló barátságot ápoló Fehérvárt fogadja. Mindkét csapat győzelemmel kezdett és mindkét csapatot a legjobb négy közé várja a közvélemény.

Az első fordulóban a Miskolc a Ferencvárost fogadta, és elsősorban a védekezéssel, valamint az új légiós kapus teljesítményével volt problémájuk. Biztató jel azonban, hogy ennek ellenére magabiztosan, három góllal győzték le az előző szezon óta játékban egyértelműen előrelépő FTC-t.

A Fehérvár kisebb meglepetésre pontot vesztett hazai pályán a HSC-vel szemben. Bár már két góllal is vezettek Tyler Dietrich tanítványai, a hajrában egyenlített a Csíkszereda, így csak a hosszabbításban lett meg a siker. Érdekesség, hogy mind az öt gólt a légiósok lőtték, a magyarok elsősorban az előkészítést vállalták magukra. Figyelemre méltó, hogy az évek után visszatérő Hegyi Ádám Zolán csapatkapitányként és hátvédként 4 gólpasszt adott, de Szabó Krisztián is jól mutatkozott be a felnőttek között, 3 asszisztot jegyzett.

A vasárnapi találkozó újabb valós erőfelmérő lesz a két csapat számára, a hazaiaknál Tóth Adrián és Hajós Roland számára mindig pikáns nevelőegyesületük ellen játszani, nyilvánvalóan ilyenkor fokozottan buzog bennük a bizonyítási vágy.

Mindenképpen tiszteletet parancsol, hogy a Miskolc a legutóbbi 11 tétmérkőzését, közte 9 MOL Liga-mérkőzését megnyerte, hazai pályán pedig január óta veretlen. Ráadásul van miért törleszteniük a fehérváriaknak, hiszen az előző szezon zárásaként Jesse Dudasék Székesfehérváron verték a Volán EBEL-csapatát a Magyar Kupa-döntőben.

lc5a6325_resize

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Tyler Dietrich, a vendégek mestere így tekint a találkozó elé a klubhonlapon: “Nem lesz egyszerű dolgunk a Miskolc ellen, hiszen az elmúlt években bebizonyították, mennyire jó csapat. A tavalyi év sikerei után tudjuk, hogy a liga egyik legerősebb csapatával játszunk, így mindenképpen úgy kell kimennünk a pályára, hogy a legjobbat nyújtjuk. Általában nézve a Csíkszereda elleni mérkőzés jó kezdet volt, ebből a sikerből meríthetünk a további mérkőzéseken. Pénteken idegesen kezdtük a mérkőzést, a jövőben bele kell jönnünk a ritmusba és ki kell használnunk a sebességünket. Az első MOL Liga-mérkőzésünkön a mérkőzés egy részében jól játszottunk, de voltak olyan hibáink, amin javítanunk kell.” A szakember elárulta, változtat a sorokon, és Reiter Attilára ezúttal nem számíthat, mivel ő az EBEL-mérkőzésen játszik ezúttal.

Miskolc–Fehérvár 6-5

   

Fél perccel a vége előtt két góllal vezettek a Jegesmedvék, mégis büntetők döntöttek a Fehérvár elleni meccsen. Galanisz megszerezte első miskolci gólját. Másfél forduló után nincs pontveszteség nélküli csapat a MOL Ligában.

Továbbra is szárnyalnak a kis Volán légiósai, a csapat öt találatából mindössze egyetlen gólpasszt nem ők jegyeznek. Hat emberelőnyből négyet használtak ki a vendégek a címvédő ellen, a harmadik harmadban szinte minden, a kaput eltaláló lövésük gól lett. Végig rendkívül szoros volt a mérkőzés, felváltva vezettek a csapatok, de egyikük sem tudott elmenni egy gólnál jobban,egészen a harmadik harmad végéig. 1 perc 1 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt Tóth Adrián révén kétgólosra nőtt az előny, talán elhitték a hazaiak, hogy végre megvan a meccs. A figyelem csökkent, egy kiállítás következett, Tyler Dietrich az elsőnél időt kért és lehozta Kalninst, a kapus nélküli játékból 59:33-nál egy gólra zárkózott a Volán. A gól pillanatában újabb miskolci kiállítás következett, Kalnins újra lement, 59:51-nél a Volán egyenlített. A hosszabbítás a miskolciak számára alighanem arról szólt, hogy összeszedjék gondolataikat, ez végül a büntetőlövésekre sikerült is, Booras kísérlete döntött.

Az utolsó két percet nehéz volt megemészteni

   

Mayer Péter és Tyler Dietrich a miskolci thrillerről.

Mayer Péter: Elképesztő mérkőzés volt, hihetetlen forgatókönyvvel. Az utolsó két perc történéseit nehéz volt megemészteni. A csapat azonban nagyon küzdött, és végül sikerült megnyernünk a mérkőzést. Az így megszerzett pontok nagyon fontosak.

Tyler Dietrich: Az első harmadban nagyon erősen kezdett a Miskolc, ekkor kevés lehetőségünk volt. A mérkőzés további részében sikerült felpörögnünk és egyenrangú ellenfele voltunk a hazaiaknak, sőt a hosszabbításban nyerhettünk volna. A szétlövés mindig lutri, és ezúttal nem mi győztünk.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 890 néző. Játékvezetők: Varjú, Gangel, Kis-király, Berger.
Guggenberger: 81,5% (Adorján)
K
Kalnins: 84,2% (Scola)
Gőz, Dudas, Galanisz, Somogyi, Booras
1
Pados, Krogh, Szabó K., Holmberg, Shupe
Sagert, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Dansereau
2
Korbuly, Hegyi, Kocsis, Orban, Bodó
Laczkó, Leppanen, Pavuk, Láda, Cseter
3
Vokla, Szaller, Tóth G., Pillók, Szita
Szilágyi, Györfy, Popovics, Ritó, Miskolczi
4
Vizi, Lengyel, Reisz, Hamvai, Mazzag
Mayer Péter, Kontsas Jukka
E
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:05 MIS Somogyi Booras
1-1 21:56 FHA PP Holmberg Orban Bodó
1-2 23:06 FHA PP Shupe Orban Krogh
2-2 23:10 MIS Dansereau Hajós
3-2 36:28 MIS PP Dansereau Leppanen
3-3 40:38 FHA Shupe Bodó
4-3 52:15 MIS Galanisz Tóth A. Hajós
5-3 58:59 MIS Tóth A. Leppanen
5-4 59:33 FHA PP Bodó Krogh Orban
5-5 59:51 FHA PP Shupe Holmberg Bodó
6-5 67:00 MIS GWS Booras
38 Kapura lövések száma 27
12 Kiállításpercek 18

A Miskolc–Fehérvár képei

 

A Miskolc–Fehérvár videó-összefoglalója

   

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum