Debrecenben a látogatottság növelése a legfontosabb cél

 

Megoldódni látszanak a létszámgondok. A sajtótájékoztatón a DHK orosz vezetőedzője kifejtette, a magyarok színvonalas és gyors hokit játszanak, csapata pedig ambiciózus fiatal gárda, ahol keményen dolgoznak a játékosok. Szóba került a költségvetés és a Főnix Csarnok is.

“Szeptember 23-án 12 órai kezdettel, a Debrecen Jégcsarnokban tartotta meg őszi sajtótájékoztatóját a Debreceni Hoki Klub, amelynek fő témái az idénykezdés tapasztalatainak értékelése és a 2015/16-os szezon fő célkitűzései voltak ? áll a klub sajtóközleményében. ? A tájékoztatón megjelent Papp László, Debrecen városának polgármestere, Ladányi Balázs sportszakmai igazgató, a felnőtt csapat kapitánya, Dmitrij Romanov vezetőedző és Dancsfalvi Norbert, a MOL ligás csapat játékosainak képviseletében.

A sajtó jelen lévő képviselőit Mocsári Attila, a DHK elnöke üdvözölte. Miután röviden összefoglalta a sajtótájékoztató témaköreit, Papp László polgármesternek adta át a szót. A polgármester úr elmondta, hogy a sport fontos szegmense Debrecen társadalmi életének. A város család- és sportbarát, elkötelezett az iránt, hogy sportolói sikeresek legyenek. A város önkormányzata támogatja az élsportot, ennek keretében a DHK az elmúlt szezonban 60 millió forint összegű támogatást kapott. Ezt követően hangsúlyozta, kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a vállalkozások is a klubok mögé álljanak. Az önkormányzat komoly szerepet vállal ebben, így került a DHK szponzorai közé az idén a HUNÉP és a KEVIÉP is. Debrecen városa hosszú távra tervez élvonalbeli sportágai tekintetében és örömmel fogadja, hogy a gazdasági hátterük biztosnak mondható. Hasonlóan lényegesnek nevezte a tao-források biztosítását, amelyben részt vesz a város önkormányzata is, ami a DHK esetében az egyesület keretében sportoló, több mint 200 gyermek és fiatal támogatását is magában foglalja. Megemlítette, hogy a város valamennyi élvonalbeli klubja sikeresen indította a bajnokságot. Elismeréssel szólt a DHK győzelmeiről és kijelentette, hogy a klub a következő években is számíthat az önkormányzat támogatására.

Mocsári Attila megköszönte a biztató szavakat és elmondta, szeretnénk túlszárnyalni az elmúlt évi eredményeinket. Célunk a sikeres építkezés, ennek bázisán akarunk megalapozott és egyre jobb eredményeket elérni. Ezután rátért a MOL ligás csapat szervezésével kapcsolatos történésekre, az idei keret ismertetésére. Két orosz játékosunk (Borogyin és Kaszkov) maradt meg a múlt évi keretből, továbbá Brassóból szerződtettük a kiváló képességű Martin Salugát, két tehetséges fiatal kanadai-magyar játékosunk van, Kovács Bronson és Izsák Róbert. Garrett Milan Kanadából érkezett, Svédországból pedig a hasonlóan tehetséges Kasper Emanuelsson. Emellett néhány további orosz játékos tesztelése is folyamatban van.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Ezt követően átadta a szót Dmitrij Romanov edzőnek, aki eddig öt mérkőzésből öt győzelmet aratott a debreceni csapat élén. Az Orenburgból érkezett vezetőedző először arról beszélt, hogy Magyarországra érkezve első dolga volt, hogy felmérje a DHK és MOL Liga játékerejét. Véleménye szerint a magyarok színvonalas és gyors hokit játszanak, a csapata pedig ambiciózus fiatal gárda, akik keményen dolgoznak. Örömét fejezte ki a kezdeti jó eredmények kapcsán, nem titkolta, hogy vannak még hibák, de leszögezte, hogy dolgozni fognak a további jó eredmények érdekében.

Ezután Ladányi Balázs vette át a szót. Elmondta, hogy a múlt szezon volt a DHK bemutatkozó éve a MOL Ligában és sikerült egy olyan csapatot összerakni, amelyik eredményes tudott lenni. Az idei csapat ugyan nem azonos a tavalyival, azonban sikerült gyorsan lendületbe jönni, ami remélhetőleg sokáig kitart, annál is inkább, mivel a múlt idénybeli létszámgondok is megoldódni látszanak.

Dancsfalvi Norbert a jó csapatszellemet emelte ki, azt, hogy nem “csak” a közönségért, hanem egymásért is játszanak. Fontosnak ítélte, hogy jó játékerőt képviselő légiósok érkeztek, az új edzővel pedig gyorsan sikerült megtalálni a közös hangot. A cél szerinte az, hogy a közönség minél nagyobb számban látogasson ki a mérkőzésekre, minél többen ismerjék és szeressék meg a hokit. Reményét fejezte ki, hogy sikerül lépésről lépésre haladva előre lépni és az eredményeken tovább javítani.

Mocsári Attila az utánpótlás munka fontosságáról beszélt, kiemelve, hogy a múlt szezonban az utánpótláslétszámunk mintegy 40 játékossal gyarapodott, a MOL ligás indulásnak is köszönhetően. Kitért a junior és az ifi korosztályok tavalyi sikereire, akiktől ebben a szezonban is jó szereplést várunk. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a klub költségvetése az elmúlt idényben körülbelül 150 millió forint volt. Az idén szeretnénk tartani a tavalyi szintet, bár nem lesz egyszerű feladat, mivel az új csapatok belépése nyomán megdrágultak a játékosok.

Papp László polgármester kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott, ha nem is állandó jelleggel, de egyes kiemelkedő események kapcsán elképzelhető, hogy a Főnix Csarnok megnyíljon a jégkorongsport előtt.”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum