A DAB veheti el a Debrecen veretlenségét

   

Egyetlen csapat veretlen a MOL Ligában és ez meglepetésre a Debrecen. Az Acélbikák az egyik legjobb formában lévő csapat otthonába látogatnak, mindkét oldalon nagy a tét.

Hétfőn két vetélytársa is beelőzte Dmitrij Romanov csapatát, a MAC és a Miskolc is, de 24 órán belül itt a lehetőség a válaszadásra. Viszont a Dunaújváros is nagyot léphet előre a tabellán egy esetleges győzelemmel és számára szerencsés további eredményekkel, nem csak a Fehérvárt, de még az UTE-t is megelőzhetik. Az esélyek ezzel együtt egyértelműen a debreceniek mellett szólnak. Négy meccs után egyelőre veretlenek Könczeiék, egyetlen csapatként a ligában. Ráadásul a légiósaik is épülnek fel, van mód a variálásra, hiszen nyolc külföldi és több honosított is Romanov edző rendelkezésére áll. Sőt visszatérhet egymeccses eltiltása után Berta Ákos, valamint kétmérkőzéses kényszerpihenője után Vaszjunyin Artyom is, Ladányi és Izsák azonban továbbra is hiányzik sérülés miatt.

Ezzel szemben az Acélbikák rendes játékidőben még nem győztek, igaz, ők még csak három meccset játszottak, a Brassó után a második legkevesebbet. Azariék hullámzó formát mutatnak, kétszer kikaptak a Fraditól, viszont egyszer már legyőzték a Miskolcot. Nincs könnyű sorsolása a csapatnak, hiszen a Debrecen után az Erdélyben kirobbanó formában játszó MAC otthonába látogatnak majd pénteken, márpedig fontos lenne megindulniuk felfelé a tabellán. A Debrecen legutóbb vasárnap meccselt, hazai pályán játszottak az UTE ellen és 3-1-re nyertek. Az újvárosi edző a legutóbbi meccs után a Facebookon kért elnézést a közönségtől a mutatott játék miatt.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): A szezon eddigi legkeményebb felmérése következik számunkra, hiszen a veretlen Debrecen ellen kell bizonyítanunk. A Fradi elleni kiábrándító vereség után itt a remek alkalom, hogy visszatérjünk a megfelelő ösvényre. A kapuban a kiváló teljesítményt nyújtó Lindoff kezd majd.

Debrecen–DAB 3-2

   

A dunaújvárosiak hiába álltak fel kétgólos hátrányból, a DHK otthon tartotta a három pontot. Garrett Milan góllal debütált a hajdúságiaknál.

A keddi mérkőzésen egy új játékos lépett jégre a DHK-ban a 24 éves kanadai csatár, Garrett Milan személyében. Az újonc góllal debütált, a 10. percben ő szerezte meg a vezetést a Debrecennek. A paprikás hangulatú, kiállításokban bővelkedő második harmad hajrája három gólt hozott, előbb Kovács Bronson növelte a hazaiak előnyét, majd kétszer is kettős emberelőnybe került a Dunaújváros, mindkétszer Peterdi használta ki az 5 a 3 elleni lehetőséget. A mérkőzést az egy évtizeden át a dunaújvárosi utánpótlásban játszó Berta Ákos döntötte el egy 49. percben lőtt emberelőnyös góllal. Az utolsó percben Lee Gilbert időt kért és lehozta Lindoffot, hiába. A Debrecen 3-2-re nyert, sikerével ugyanúgy 13 pontos, mint az első helyen álló MAC.

Ha mindenki gólt akar szerezni, jönnek a hibák

   

A DHK sokat javult a szezon kezdete óta, az orosz játékosaik jól teljesítenek, mondja a DAB edzője.

Dmitrij Romanov (vezetőedző, Debrecen): A mérkőzés első harmadában játékosaim az elhatározott taktikának megfelelően játszottak, maradéktalanul betartották az utasításokat és ennek meg is volt az eredménye. Amikor azonban mindenki gólt akar szerezni, csak a támadásra összpontosít és nem gondol a védekezésre, akkor jönnek a hibák, az ellentámadások, ahogy ezen a meccsen is bekövetkezett. Nem történt tehát semmilyen természetfeletti dolog, kaptunk három kiállítást egymás után és két szerencsés góllal egyenlített az ellenfél. Örülök a győzelemnek. Szerdán pihenés következik, azután számba vesszük az eddigi mérkőzések történéseit, hibáit és megpróbálunk tanulni ezekből.

Lee Gilbert (vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák): Jó mérkőzést játszottunk. A két kapus kiválóan védett, a csapatok jól használták ki az emberelőnyös helyzeteket és jól használták a semleges harmadot is. A DHK sokat javult a szezon kezdete óta, az orosz játékosaik jól teljesítenek. Gratulálok a Debrecennek, én pedig kicsit szomorú vagyok.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 450 néző. Játékvezetők: Halassy, Gangel, Pálkövi, Sipos.
Vay: 94,9% (László)
K
Lindoff: 94,0% (Lajcs)
Csíki, Kovács, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin
1
Smith, Revák, Bushbacher, Nagy M., McCann
Hetényi, Wéber, Milan, Kaszkov, Trosin
2
Hruby, Magosi, Azari, Borbás, Peterdi
Emanuelsson, Ivanov, Könczei, Saluga
3
Léránt, Dörök, Szepessy B., Szepessy M., Odnoga
Tanka, Vincze, Godó, Barabás
4
Mátyásy, Németh, Sijka
Romanov Dmitrij, Razov Igor
E
Gilbert Lee, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:46 DHK Milan Kaszkov Ivanov
2-0 36:09 DHK PP Kovács Trosin
2-1 38:47 DAB PP2 Peterdi Borbás Smith
2-2 39:41 DAB PP2 Peterdi Smith Azari
3-2 48:36 DHK PP Berta Saluga Hetényi
50 Kapura lövések száma 39
14 Kiállításpercek 40

A Debrecen–DAB képes összefoglalója

   

A Debrecen–DAB góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum