A Brassó is belevág a MOL Liga-kalandba

   

Az elmúlt négy szezonban a Brassó mindig elérte a negyedik helyet az alapszakaszban, a nehézségekkel küzdő és a meccstologatások miatt a ligában csak hétfőn bemutatkozó klub idei első feladata a szárnyaló MAC megállítása lesz.

Nehezen indult a szezon a Brassó számára, hiszen a román bajnokságban a Steaua ellen egyszer győztek, egyszer kikaptak, míg a Galactól két vereséget szenvedtek. Nagy kérdés, hogy mire mennek a MOL Liga egyik legjobb formában lévő csapatával. A MAC négy meccsből tíz pontot szerezve az élbolyban található, egy nappal korábban hét gólt ütve győzte le az elszántan küzdő HSC-t. A Brassó kerete a nyáron jelentősen átalakult, hiszen Szlovákiába távozott Polc kapus mellett Filip, Obsut és Klouda. Antal Zsombor és Péter Róbert visszatért Csíkszeredába, Hietemaki pedig a Ferencvárosba, míg Saluga Debrecenben kötött ki.

A HSC-ből érkezett Tranca Dániel, Bíró Ottó, Bíró Gergő és Bíró Mátyás, a vezetőedzői poszton pedig Jerry Anderssont Keresztes Ottó váltotta. Mellettük főként fiatal játékosok kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. A maradók közül a legnagyobb nevek Mihály Árpád, Zsók Levente, Fülöp Rajmond, Molnár Zsolt, Virág Csanád, Petres Tivadar, Fodor Csanád, Péter Zsolt, János Imre és Imecs Attila. A román bajnokságban még nem játszottak teljes kerettel.

Ez alapján roppant nehéz megjósolni, hogy mire lehet képes a Farkasok alakulata, a légiósok hiánya feltehetően a MOL ligás csapatok ellen is kiütközik majd. Nem véletlen, hogy a MAC házi kanadai tabelláján az első három helyen légiós található. Különösen Jeff Hayesre lesz majd érdemes figyelni, aki vasárnap is mesternégyest szerzett, hét találatával vezeti a MOL Liga góllövő listáját. A magyar játékosoknál a négy assziszttal rendelkező Tokaji Viktor és a három gólt szerző Nagy Krisztián érdemel figyelmet. A román bajnokság kanadai tabellájának első 23 helyére egy brassói játékos fért oda, a frissen érkezett Tranca Dániel, aki egy gólja mellett négy asszisztot osztott ki.

Ami a Brassó mellett szólhat hétfőn, hogy ők a vasárnapot pihenéssel tölthették, míg ellenfelük egy sok kiállítást, ebből következően a szokásosnál is nagyobb erőfeszítéseket követelő mérkőzést játszott vasárnap. Emellett a sárga-kékek az elmúlt négy szezonban mindig bejutottak a legjobb négy közé az alapszakaszban, talán ez a tapasztalat is segítheti őket a nehézségek kezelésében, továbbá nyilvánvalóan a tiszta lappal indulás élménye, a MOL Liga-rajt is feldobja őket.

Brassó–MAC 1-6

   

Hiába szerzett vezetést a Brassó, nagy vereséggel kezdte a MOL Liga-szezont. Az újonc a második erdélyi meccsét is megnyerte, a légiósok továbbra is húzzák a csapatot.

A MOL Liga kényszerű átszervezése miatt a Brassó csak most kapcsolódott be a küzdelmekbe, amikor a többiek már 3, 4, 5 meccsen is túl voltak. A román bajnokságban sem vitézkedő csapat Molnár Zsolt révén vezetést szerzett a 10. percben, de később kiderült, hogy ez volt az egyetlen alkalom, amikor bevették a juniorválogatott Arany Gergely kapuját.

Michael Quinn egy perccel később szintén előnyből egyenlített, majd az 1-1-re végződő első harmadot egy elsöprő második követte. Hayes, Quinn és Saarenpaa talált Fülöp Rajmond kapujába, szűk tíz perc alatt eldöntve a mérkőzést. 4-1 után nem sok esélye maradt a hazai csapatnak.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

De ha Mihály Árpádéknak bármilyen tervük volt is a záró húsz percre, azt Saarenpaa duplázása 47 másodperc alatt szerte foszlatta. A végeredményt az 51. percben szerzett első magyar góllal állította be a MAC, Mestyán István volt eredményes.

A MAC ötödik meccsén a negyedik győzelmét aratta, vezeti a táblázatot. A képen látható Jeff Hayes már nyolc gólnál jár.

Ha lenne még két hátvédünk és egy centerünk, jó idegenlégiósaink...

   

A Brassó játékoskerete deficites, a MAC homogén, összetartó közösséggé formálódott.

Keresztes Ottó (vezetőedző, Brassó): Igyekeztünk harcolni és az ellenfelünk színvonalához felnőni. Volt néhány helyzetünk, de nem tudtunk élni ezekkel. A MAC nagy nyomást gyakorolt ránk, gyorsan pörgött a pakk és minden lehetséges helyzetüket értékesítették. Az a célunk, hogy jobbak legyünk és a fiatal játékosok önbizalmat szerezzenek. Igyekszünk felkészülni a holnapi meccsre és mindent beleadni a Csíkszereda ellen. Ha lenne még két hátvédünk és egy centerünk, jó idegenlégiósaink… Akkor talán ez lehetne a siker kulcsa számunkra.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Annak ellenére, hogy két nap alatt két meccset játszottunk, kiváló volt a srácok energiaszintje, a sebességre sem lehetett panasz és hát betalálgatni is sikerült. Nagyon fegyelmezetten játszottak a srácok, ez szokott sok csapatnak sok meccsébe kerülni a felesleges kiállítások miatt. Sikerült elérni azt, hogy ha arra kértem a játékosokat, még ütközés se nagyon legyen, azt is betartották. Amit az egyik legnagyobb kihívásnak éreztem szezon elején, hogy miként lehet egy homogén, összetartó közösséggé formálni ennyi különböző habitusú és korú játékost, akik nem 22 egyénként, hanem egységként tudnak-akarnak működni, azt sikerült mostanra elérnem. Ezt a mai meccsen láttam igazán. Mindenki kiszolgálta, segítette a másikat. Értem ezt a gólok előkészítésére ugyanúgy, mint a hátvédek munkájára. Az idősebb játékosok segítették a fiatalokat, akik pedig nagyon odafigyeltek rájuk. Ez nemcsak a jégen mutatkozott meg, hanem az öltözőben is, a bemelegítésnél ugyanúgy, mint a mérkőzés során. Ennek örülök a legjobban, meg kell tartanunk ezt a hangulatot és hozzáállást, ez visz minket közelebb a kitűzött céljaink eléréséhez. Gratulálok a csapatnak és köszönjük az otthoni szurkolóink támogatását.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 950 néző. Játékvezetők: Lascar, Csomortani, Butucel, Redai.
Fülöp: 85,0% (Tőke)
K
Arany: 94,1% (Bálizs)
Bíró G., Imecs, Molnár, Mihály, Virág
1
Olson, Tokaji, Klempa, McDonald, Hayes
Sprencz, Balázs, Bíró M., Zsók, Tranca
2
Quinn, Stipsicz, Nagy K., Saarenpaa, Szappanos
Bíró O., Mátyás, Fodor, Petres, Péter
3
Pozsgai, Mestyán, Roczanov, Schmál, Németh A.
János, Márton, Dumitru
4
Horváth, Herner, Silló, Bödök, Tóth R.
Keresztes Ottó
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:28 BRA PP Molnár Bíró G. Imecs
1-1 10:45 MÚB PP Quinn Tokaji
1-2 23:59 MÚB Hayes Quinn McDonald
1-3 29:23 MÚB PP Klempa Németh A. Olson
1-4 33:38 MÚB Saarenpaa Nagy K.
1-5 40:47 MÚB Saarenpaa Nagy K. Szappanos
1-6 50:00 MÚB Mestyán Klempa McDonald
17 Kapura lövések száma 40
14 Kiállításpercek 8

A Brassó–MAC képes összefoglalója

   

A Brassó–MAC mérkőzés videón

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN INFO
VB 16:00 ITAKOR INFO
VB 19:30 HUNSLO INFO
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum