Az UTE a Fehérvár ellen lendülhet bele

   

A lilák beragadtak a MOL Liga rajtjánál, mielőbb szeretnének ezen változtatni, feszes menetrendjük mellett erre pénteken lesz legközelebb lehetőség, amikor a fordulatos, izgalmas, sokgólos meccseket játszó Fehérvárt fogadják.

A MOL Liga szezonkezdete több csapat számára is döcögősen indult. Az egyik ilyen az UTE, amely három meccs után két ponttal hetedik helyen áll a bajnokságban. Nem csak a játékosok, a vezetőség és a szurkolók, de a kívülállók is ennél jobb teljesítményre számítottak. Természetesen semmiről nem késtek még le, a hosszú alapszakasz során bőven lesz még alkalmuk pótolni ezeket az elhullajtott pontokat. Ráadásul erős csapatokkal kerültek szembe, hiszen a MAC jelenleg is vezeti a tabellát, a Debrecen pedig vesztett pontok tekintetében áll a Miskolccal holtversenyben az élen. A csapatnak több problémája is van. Egyrészt továbbra is hiányzik a vezér, Teemu Elomo, aki tavaly közel másfél pontot termelt meccsenként, de egyéniségének hatása messze túlmutat a szerzett pontokon. Másrészt úgy tűnik, hogy a kidolgozott taktikát sem sikerült még teljes mértékben átültetni a gyakorlatba. Szilassy Zoltán vezetőedző legalábbis többször is erre panaszkodott. A szezonkezdet óta eltelt 8 nap alatt lejátszott negyedik mérkőzésen is fontos lesz, hogy hazai pályán már az első harmadtól dominálni tudjanak, ami elmaradt a HSC és a Debrecen ellen is.

Pénteken a Fehérvár érkezik a Megyeri útra, amelynek az első fordulóban szintén meggyűlt a gondja a lelkes csíkszeredaiakkal. Míg az UTE büntetőkkel, a Fehérvár hosszabbításban tudta csak verni Heffernenéket. A második fordulóban azután a fehérváriakon volt a sor, hogy borsot törjenek a címvédő Miskolc orra alá. Ez sikerült is nekik, emlékezetes meccsen az utolsó fél percben sikerült ledolgozniuk kétgólos hátrányokat, és bár a szétlövést elbukták, aligha bánkódtak emiatt. A liga kiegyenlített erőviszonyait jól mutatja ugyanakkor, hogy kedden egy hullámzó meccsen szenvedtek 6-4-es vereséget a Fradi otthonában. A csapatban elsősorban a légiósok szárnyalnak, Holmberg hat pontjával vezeti a kanadai táblázatot, de Shupe-nak és Bodónak is öt pontja van, a magyar játékosok közül elsősorban Szabó Krisztián és Hegyi Ádám Zoltán kezdett kiemelkedően, de várható, hogy fokozatosan a többiek is belelendülnek majd. A Volán elöl és hátul is igen gólképes, 14 góljuknál senki nem lőtt többet, 16 kapott góllal viszont a táblázat végén kullognak. Az UTE védelme sem sokkal jobb, három meccsen kapott 11 góljukra nem lehetnek büszkék.

UTEAVS U20

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Pontokban számolva mindenképpen gyengébb a rajtunk, mint amire vártunk. A kívülállók a szezon előtt a négybe jósolták a csapatot, de akkor is mondtam, rögös az út a szezon végéig, bárki bárkit megverhet a ligában. A MAC ellen kezdtünk, ott egy 8-10 perces gyenge tempó miatt fordított ellenfelünk. A HSC ellen ugyanolyan meccset játszottunk, mint a MAC hétfőn. Sok lövésünk volt, de egy komoly kapusteljesítménnyel találtuk magunkat szemben, ezért nem tudtuk effektívvé tenni a fölényünket. A legutóbbi  meccsünkön más volt a helyzet, bár ismét sokat lőttünk, de alig volt erős és pontos próbálkozásunk. Nagyon hiányzik támadásainkból a második szándék, nem megyünk jól a kipattanókra és a kapu előtti piszkos munkát sem végezzük el jól, nincs forgalom ellenfelünk kapusa környékén. Ezekben a fájdalomtűrést igénylő szituációkban javulnunk kell. A másik, amiben nagyot kell előrelépnünk, az emberelőnyös játék. Sokat változott tavaly óta a csapatszerkezetünk, Durak és Tapio nincs, Elomo pedig sérült, így minden játékhelyzetben meghatározó irányító és lövőemberek estek ki. Idő kell ahhoz, hogy pótlásukat megoldjuk, a fiataloknak fel kell nőniük a feladathoz, át kell venniük bizonyos szerepeket. Jelenleg a légiónk vékony, a kapus mellett két bekkünk van, a támadók között pedig egyedül Mihalik fogható hadra, így ebben a szegmensben hátrányban vagyunk a többiekhez képest. Ez csupán ténymegállapítás, nem panasz. A támadások és lövések mennyiségével nincs baj, átlagban 36-ot lövünk meccsenként, ezt kell eredményesé tennünk. A védekezésünk javult a tavalyi rajthoz képest, az első három meccsen az akkori 17-tel szemben 10-et kaptunk – plusz egyet üres kapura –, de a lőtt gólok száma még nagyobb mértékben csökkent. Elomo visszatérésének időpontja jövő kedden dől el, akkor megy kontrollra. Van még egy légióshelyünk, azt szeretnénk majd kihasználni, de még nem döntöttünk róla. A Fehérvár ellen az előző meccshez képest sokkal többet kell korcsolyáznunk és a kapu előtti kemény munkát végig fel kell vállalnunk, mert ha Kalnins vagy a másik légiós kapusuk végig látja a korongot a lövésnél, akkor nemigen fogunk neki gólt lőni.

Énekes Lajos (edző, Fehérvár): Sok gólt lövünk és sokat kapunk, ez jelzi és jól mutatja azt, hogy fiatal csapattal dolgozunk. Egy mérkőzésen, sőt egy harmadon belül is előfordul, hogy megszalad a szekér, aztán szépen lelassul. Szívesen segítenek játékosaink egymásnak, de az a jó, ha mindenki a saját munkájára koncentrál, ez a legnagyobb segítség a társaknak. Ez a brigád, legalábbis a magyar része ahhoz szokott, hogy ha nem is mindig nyújtott kimagaslót, akkor is nyert. Ennek itt vége, fel kell dolgozni és kezelni kell tudni a felnőtt hokit. Itt már nem működnek azok a dolgok, amik a juniorban még igen, ráadásul nagyobb nyomást kell elbírni. A MOL Liga sokat fejlődött, mióta a Volán távozott. Az évek alatt jobb légiósok érkeztek, nőtt a csapatszám, a minőség és a játék színvonala. Köszönhető ez a sok munkának és a jégkorong körül kialakult pozitív helyzetnek. Bízom benne, hogy töretlen lesz a fejlődés, mind a ligában, mind a csapatunknál. A felkészülési meccsek után három komoly tétmérkőzésen vagyunk túl, ezekből kell a fiataloknak tanulniuk. Ebben az edzők próbálnak segíteni, de az edző nem szülő, nem foghatjuk a kezüket. Türelem kell mindkét oldalról. A légiónk hozzák azt a játékerőt, amire számítottunk tőle, a fiatal játékosok képességeit jól ismerjük, ez alapján azt kell mondanom, tőlük jobb és eredményesebb játékot várunk, mindkét irányban. Hosszú szezon áll előttünk, lesz dolgunk bőven.

UTE–Fehérvár 3-2

   

Az UTE kimászott a gödörből, az első négybe várt két csapat rangadóját Virág Tamás duplájával nyerte.

Az első harmadot egy Bodo-góllal elvitte a Fehérvár, majd a második húsz percben hozta a két csapat az idei termésátlagát, négy találat esett, de a hazaiak háromszor annyiszor zörgettek hálót, így a harmadot 3-1-re nyerték, a második szünetben 3-2-re vezettek. A liláknál Virág Tamás duplázott, rajta kívül az előző szezon egyik felfedezettje, a válogatottban is bemutatkozó Turbucz Martin vette be Kalnins kapuját. A Volán gólját az előző szezon derekán Fehérvárról Újpestre kölcsönadott, majd visszahívott Tóth Gergő passzából Szabó Krisztián lőtte, aki így most már minden bizonnyal tényleg megszerezte első MOL Liga-gólját, ugyanis az FTC ellenit a meccs másnapján végül a valós gólszerzőre, Holmbergre írták át.

Váratlan fejlemény, hogy az utolsó 27 percben nem esett több gól, így 3-2-es sikert aratott a sorait nagy nehezen, de a legjobbkor rendező Szilassy Zoltán csapata, három ponthoz jutott ezzel, először a szezonban. A fiatal Volán másodszor is pont nélkül tér haza a fővárosból, hiszen kedden a Ferencváros verte őket 6-4-re.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Átlendültünk a holtpontokon, végre hatvan percen keresztül dolgoztunk, ami döntőnek bizonyult. Ezúttal sem kaptunk speciális helyzetben gólt, az emberelőnyt pedig nem is gyakorolhattuk. Végre a lövéseink minősége is jó volt, de hát ezért dolgozunk folyamatosan.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): Sajnos ezúttal sem tudtuk megőrizni az előnyünket, ezt még tanulnia kell ennek a fiatal csapatnak. Bár sok hiba és pontatlanság volt a játékunkban, akadtak pozitívumok is. Mentálisan jók voltunk, végig keményen küzdöttünk, erre lehet építeni a jövőben.

A nyilatkozatok forrása: nso.hu

Erste Liga, Megyeri út, 247 néző. Játékvezetők: Haszonits, Halassy, Berger, Muzsik.
Sila: 93,1% (Pleszkán)
K
Kalnins: 89,7% (Scola)
Lindgren, Kiss D., Nemes, Mihálik, Virág
1
Krogh, Szaller, Vokla, Shupe, Bodó
Huba, Hegyi Á., Gröschl, Csányi, Turbucz
2
Reiter A., Hegyi Á. Z., Szabó K., Holmberg, Orban
Dósa, Garbacz, Dömötör, Pichler, Kiss Á.
3
Korbuly, Arany, Kocsis, Tóth, Varga B.
Egyed, Zalavári, Feil, Hodos, Pápa
4
Lengyel, Mazzag, Reisz, Pillók, Hamvai
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 18:05 FHA Bodó Shupe
1-1 21:35 UTE Turbucz Gröschl
2-1 28:46 UTE Virág Mihálik Kiss D.
2-2 31:27 FHA Szabó K. Reiter A. Hamvai
3-2 33:41 UTE Virág Kiss D.
29 Kapura lövések száma 29
6 Kiállításpercek 0

Az UTE–Fehérvár galériája

   

Az UTE–Fehérvár góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum